fredag 29 februari 2008

Det ryktas...

... att Social Distortion kommer till Sverige i sommar. Jag hoppas det stämmer. Även om man nog helst ska se bandet i USA, där Mike Ness är en arbetarhjälte av stora mått. Det vita skräpet älskar den där tatuerade snubben lika intensivt som de älskar Springsteen. När jag gjorde Mike Ness sällskap över en mexmiddag i Austin, Texas kom en man fram med sin tioåriga son för att tacka för Mikes musik och låta sonen skaka hand med en legend. Sånt händer nog inte när Social D spelar i Sverige.

Lykke Li

Lykke Li visste inte vad hon skulle ta sig till. Det gick asdåligt med musiken och hon var rejält utråkad. Hon tänkte att "jag kanske borde skriva saker?" Så hon ringde DN och fick genast en praktikplats. Men det var så tråkigt på redaktionen att hon bad att få frilansa de två sista dagarna istället. Det fick hon. Lykke Li skrev en artikel för DN På Stan om några kompisars teateruppsättning. Den korta tiden på DN fick henne att inse att det där med artiklar, det var nog inte hennes grej.
- Jag märkte det skitsnabbt. Men jag gillar att skriva skildringar, portätt eller… Jag skriver lite.. jag vet inte vad. Jag skriver bara långa texter, noveller, dikter eller bara så här: livet är att, du vet, springa nedför en backe samtidigt som någon drar en i håret.