torsdag 31 juli 2008

Spelschema Way Out West

Nu är spelschemat till Way Out West klart. Lite jobbigt är det att The National och Grinderman spelar samtidigt på fredagskvällen. Och jag hade ju gärna sett NERD men, näe, så blir det nog inte när Silverbullit äntrar en annan scen exakt samtidigt.
När hade man såna lyxproblem på en festival senast?

Se hela spelschemat här

Midas Touch - Thrash aus Schweden


Midas Touch 1988

Jag fick ett meddelande på MySpace från en snubbe som undrade om jag kunde svara på några frågor om Midas Touch, thrashbandet jag sjöng i som tonåring för 20 år sen. Innan jag bildade Misery Loves Co med Örjan Örnkloo. Vi släppte en platta 1989 och tydligen finns det några därute som kommer ihåg hur det lät.

I alla fall så svarade jag att "jomenvisst, klart jag kan svara på några frågor".
Dagen därpå fick jag ett låååångt mejl med många frågetecken.
Nu finns intervjun på Metal-Rules.
Läs den här

Jävla lögnare!

Fick ett mejl från en gammal polare i Uppsala. Han hade ramlat in på Rogerts Blogg och hittat ett fel. I ämnesraden läser jag "jävla lögnare".

"... angående Icarus Line.
"Aaron har numera lämnat bandet och spelar live med Nine Inch Nails."
Hmm, Robin Finck är väl tillbaks i NIN och Aaron fotad dit pepparn växer!?"

Han har rätt. Jag skrev fel. Aaron spelar inte med Nine Inch Nails längre.

Skönt att det finns folk med koll som kan hålla reda på oss andra.
Så det blir rätt menar jag.
Det är viktigt att det blir rätt.
Jätteviktigt.

måndag 28 juli 2008

Hjärnkollaps

Försöker få ihop en krönika så här mitt i semestern. Det går dåligt. Jag lyckas liksom inte stänga ute världen, har klara problem att fokusera. Det är svårt när hjärnan haft sommar, sommar, sommar i vad som känns som en evighet. Men jag måste fixa den där krönikan. Nu. Den ska lämnas onsdag och jag har ingen tid att sitta med nån text i morgon. Då ska jag inleda dagen med att spela tennis med en kompis som kommer ut från Kungsholmen. Sedan ska vi bada och köpa färsk lax som grillas framåt kvällen när ytterligare gäster dyker upp. Dagen därpå väntar Uppsala, min gamla hemstad.

Så... Skriv den där krönikan för fan i helvete!

Kanske lite powerpop med Weezer på jävligt hög volym i lurarna kan hjälpa? Såg ett grymt klipp där Weezer gör en cover på Radioheads "Creep" i ett rum med en väldig massa mäniskor som alla har varsitt instrument i handen. Jag har ingen aning om vad det är för sammanhang men bara titta på klippet. Det spöar skiten ur Allsång på Skansen. Lätt.

söndag 27 juli 2008

Absinth Mansinth



I går dracks det absint på Fiskarhöjden. Nån gång framåt midnatt, under ännu en grillafton med besök från innerstan, kom flaskan fram. Det var ett tag sedan sist. Kanske var det när Vegas födelse firades med ett par Death In The Afternoon (absint + champagne + is). Absint är inte det godaste man kan dricka, ändå känns det emellanåt lockande att ta fram den där flaskan med "den gröna fen".

När jag förra året intervjuade Marilyn Manson i London smuttade han på ett glas absint. Det är kanske inte så otippat att skräckrockaren är förtjust i mystiken som omger denna dryck, som påstås göra folk fullkomligt galna och som länge var förbjuden i stora delar av världen. Det passar hans image helt enkelt.
Nu har Manson skapat sin egen absinth - "Mansinth".

Alkoholhalten är, helt självklart, 66,6%.

lördag 26 juli 2008

Oljud med Portishead

Adrian Utley från Portishead snackar oljud, Hawkwind och Sunn O))) med Dazed & Confused. Klart intressant.
Läs artikeln här

fredag 25 juli 2008

Lady Saw på Berns

Jag insåg det först i morse när jag öppnade DN och såg Strages recension. Lady Saw uppträdde på Berns i Stockholm i veckan.
Jag vill verkligen se Lady Saw live.
Skit också.

Kunde ingen sagt nåt? Senaste veckan har vi haft besök 2-3 gånger om dagen. En del har bara stannat till på kaffe när de varit på väg någonstans norrut. Andra har stannat över natten. Vi har grillat, druckit vin, ätit långa frukostar under bar himmel, promenerat bland båtarna i Fisksätra, diskuterat, dansat, besökt Skansen, gjort Gröna Lund, varit på kalas på Östermalm, ätit hotellfrukost... Det har varit en rätt intensiv tid sedan vi återvände från Värmland. Men ändå har ingen, INGEN, nämnt att Lady Saw spelar i Stockholm.
Det är galet.

Jag får trösta mig med videon till "Chat to me back".

torsdag 24 juli 2008

Icarus Line till Stockholm



Icarus Line kommer till Debaser Slussen!
Bandet gjorde en extremt kaotisk spelning på Accelerator i Sthlm 2002. Vi var inte många som var där men vi som såg helt jävla galna gitarristen Aaron North och hans kumpaner den där kvällen var desto mer entusiastiska. Aaron har numera lämnat bandet och spelar live med Nine Inch Nails. Efter spelningen på Annexet hamnade vi på samma efterfest och jag passade på att fråga varför han slutade med bandet. Han svarade nåt om att medlemmarna knarkade för mycket. Att det var lite för mycket rockmyt.

Nästa lördag - 2 augusti - på Debaser Slussen.
Kan bli hur bra som helst.

Alma Löv

Alma Löv museum, som jag tipsade om för ett par veckor sedan, hyllas i DN. "Som Venedigbiennalen i en småfräck och lekfull miniversion", skriver Ingela Lind i dag.
Läs artikeln här

Emo fördärvar ungdomen

Enligt The Moscow Times håller ryska regeringen på att ta fram en lag som ska göra det olagligt med både emo och goth. Bland annat ska kids som klär sig som emos förbjudas från att släppas in på landets skolor. Anledningen är att emo, goth och dess ideologier påstås uppmuntra drogmissbruk och sex med minderåriga. Precis som med rock'n'rollen på 50-talet alltså.
Läs artikeln här

Dagens citat

- Att se en 50-åring stå på scen och headbanga skulle göra mig illamående. Om jag såg det skulle jag tänka ”är du inte lite för gammal för det där?”

(Tom Araya från Slayer till Xtaster. Läs mer på Aftonbladet)

tisdag 22 juli 2008

Ung recensent



29 augusti släpper tyska thrashbandet Destruction ett nytt album - "D.E.V.O.L.U.T.I.O.N". Jag spelade ett par av låtarna för Thea, 9 år och mutade henne med mexmat, glass och saft för att få ett utlåtande. Vanligtvis lyssnar hon på "olika, men inte hårdrock". Hon ser lite konfunderad ut när skivan inleds med akustiska gitarrer.
- Det var lite blandat i början. Det lät inte som om det skulle vara ett rockband, säger hon.

Men snart kommer de distade gitarrerna in och kompisen Vega, 22 månader, dansar allt vildare. Thea är fortfarande skeptisk.
- De skriker "AAAARRGGHHH!" Det tycker jag inte är så bra.
Musiken då, försöker jag.
- Den är lite stressande. Jag tycker inte det är så bra.
Men andra kanske kommer tycka om skivan?
- Nej, replikerar hon bestämt innan hon tillägger att "eller, jo, kanske några."

Hon tror att medlemmarna har långt hår och jeansjackor och kallar deras musik "allvarlig".
Skulle du rekommendera skivan?
- Vad betyder det?
Skulle du säga åt folk att köpa skivan?
- Nej, ingen. Jag vet inte ens vad den heter.

Intervju med Tommy (Ministry)

Nu är det över.
"C U LaTour 08" har nått sitt slut och Ministry är historia.
Jag och 138 (Christoffer Jonsson) fick ett snack med Tommy Victor, gitarristen, i Oslo dagen efter spelningen på Sweden Rock. Det är på tiden att jag publicerar det som blev sagt. Tommy har också egna bandet Prong och lirar även gitarr med Danzig. Eller...?
- Nej, det gör jag inte längre, även om jag gärna skulle göra det. Men han hatar mig nu… Nej, det gör han inte, jag träffade honom för några veckor sen. Men jag har varit upptagen med Ministry och han gör bara sådär sexton spelningar per år, så...

• Hur var spelningen på Sweden Rock?
- Det var skitbra. Def Leppard var fantastiska. Jag har inte deras plattor hemma och kan inte ens några titlar, men det lät otroligt bra och de såg fantastiska ut för att vara ett gäng snubbar över 50.

• Kände ni er som det svarta fåret bland Whitesnake, Def Leppard och de andra pudelrockarna?
- Vi var rädda för att det skulle bli så, men det var skitbra med folk på spelningen. Det var inte bara classic rock-fans som var där. Jag tycker det verkar som om den svenska publiken är ganska öppensinnad. Och det var inte enbart classic rock på festivalen. Carcass spelade ju till exempel.

• En polare som sett Ministry ett tiotal gånger tyckte ni var bättre än någonsin på Sweden Rock.
- Bandet låter skitbra nu. Det är trist att det är över. Jag är inte alls nöjd med det och säger till Al varenda dag att han är galen. Det har lagts ned så mycket arbete på Ministry för att det ska nå den här nivån och bandet är populärt igen. Det går bra och det finns egentligen inga problem. Vi kanske inte säljer så mycket plattor som vi önskar, men det lider alla artister av just nu.

• Så varför lägga ned bandet?
- Al känner att han inte har några fler idéer till Ministry. Han säger att han är "over it". Han är utbränd. Kanske kan en lång semester få honom att ändra sig, men jag tror att han skulle skämmas över att komma tillbaka igen nu när han gjort den här avskedsturnén. Han har en väldigt stark integritet. Men man vet aldrig vad som pågår i hans huvud. Han kanske bara vill bli av med oss andra så han kan bilda ett nytt band. Han är antagligen less på att arbeta med mig eller nåt...

• Han kanske ändrar sig om ni får ännu en republikansk president i USA. Då kanske det är dags för ännu en platta med Ministry?
- Kanske. Men han säger att han flyttar till Kanada om McCain blir vald, vilket är ganska troligt. Så han kanske måste flytta.

• Tror du inte amerikanerna fått nog av republikaner efter åtta år med Bush?
- Tyvärr har många i USA problem med att ha en svart kille som president. Jag vet inte om Obama kan vinna.

Tommy berättar att Al kommer producera nästa platta med Prong. Förhoppningsvis kommer herr Jourgensen också att bidra med en låt eller två. Enligt Tommy har duon en del gemensamt.
• Som vadå?
- Vi gillar Killing Joke lika mycket båda två. Och vi är stora sportfans och kollar baseball tillsammans. På söndagarna jobbar vi inte alls, då kollar vi fotboll och dricker bärs.

• Det kommer bli ett rejält tomrum efter Ministry.
- Jag håller med. Det finns ingen som kan ta Ministrys plats. Vi förväntar oss alltid att Killing Joke ska bära den facklan, men det verkar inte hända. Och Nine Inch Nails är ett popband.

• Vi fick veta att ni hade med er en massa säkerhetsfolk och en bodyguard som skyddade resten av bandet från Al på Sweden Rock?
- Hahaha.. Vi borde ha en jävla bodyguard med oss! Al var packad i går och jag höll mig långt från honom.

• Blir han våldsam när han dricker?
- Ja. För ett tag sedan repade vi ute i en studio mitt ute i ingenstans i Texas, vi var fast där i en månad tror jag. Det var rätt långtråkigt. Men jag flög in min flickvän och första dagen hon kom dit låg vi i min säng när det knackade på dörren. Hon öppnade och Al kastade en död skunk mot vår säng! Den landade rakt på mig. Har du känt stanken från en död skunk nån gång? Den var enorm och jag var tvungen att ta ut mina kläder och allting därifrån. Han var galen och ville bara terrorisera folk. Han behöver definitivt en bodyguard, jag sa det till honom häromdagen. Hans fru är med oss på turnén och hon gör sitt bästa för att han inte ska bli galen. Men tro mig, det är ändå ganska galet emellanåt.

• Burton C Bell (ex-Fear Factory) var med på USA-delen av turnén som sångare, varför?
- Jag vet inte. Burton var involverad i "Last sucker" och Al har tagit in gästvokalister tidigare. Han gillar att ha en kille till där uppe på scen.

• Kan du förstå att en del fans blev upprörda?
- Absolut. Men Al skiter fullständigt i om fansen blir sura. Han bjuder på en bra show och till slut gillar de det i alla fall. Men här i Europa får ni den bättre versionen av Ministry. Al gör det bättre. Jag älskar Burton, men nu har vi en extra säng på bussen så…

måndag 21 juli 2008

Årets album

Punkbloggen Södra Promenaden listar årets bästa plattor, hittills. Stajnas Lobos och Disfear tillhör favoriterna.
Se hela listan här

Den moderna pappan

Johan Croneman har skrivit en läsvärd artikel om den moderna pappan i sommarnumret av Fokus. Tidningen finns ute till mitten av augusti och artikeln finns att läsa här

söndag 20 juli 2008

At The Gates

At The Gates spelningar i sommar har hyllats av alla som haft tillfälle att se det återförenade Göteborgsbandet. Konserten på Sweden Rock kallades för "sjuttio historiska minuter" av Marcus Grahn i Aftonbladet. Linnéa Olsson på SvD skrev ”redan en samtida klassisk ’jag var där’-historia” och Martin Carlsson i Expressen konstaterade att ”gruppen är så på bettet att man bara vill vråla rakt ut.”

Nu har även Sverigevännen Mizzy i Texas sett At The Gates live. Så här skriver hon i en bulletin på MySpace.

"AT THE GATES WERE AMAZING LAST NIGHT AT THE HOUSE OF BLUES IN DALLAS, TEXAS USA GREAT TO SEE MY SWEDES!!!!!!!!!!!!!!"

Segertåget fortsätter.

Pisschrist



I morgon är det punkfest på Kafé 44 i Stockholm.
Dadde (Asta Kask) tycker det är läge att ta sig dit.
- Missa inte för fan. Sommarens enda punkgig i sthlm? Käng!

Högre musik = mer sprit

Ju högre musik som spelas desto mer dricker vi. I alla fall enligt en fransk undersökning som Agence France-Presse berättar om.

Och visst dricker rökare snabbare nu när de inte längre får röka på krogen? Det är som om varje bloss på cigaretten istället ersatts av en ny klunk öl. Men det är bara min egen, högst ovetenskapliga, iakttagelse.

lördag 19 juli 2008

The Gutter Twins

The Gutter Twins har lagt upp en ny låt på sin MySpace-sida. "Belles" är en cover som ursprungligen spelades in av Vetiver och som kommer dyka upp på kommande släppet "Adorata". Skivan består av ett gäng covers och överblivet material från inspelningen av "Saturnalia".
Lyssna här

fredag 18 juli 2008

Beck

I kväll insåg jag det igen. Becks "Sea change" från 2002 är verkligen så jävla bra. Vi hade besök från staden. Det grillades färsk lax inhandlad från laxbåten i Saltsjöbaden, dansades till Hercules & Love Affairs "Blind" (årets låt) och Vega var helt fantastisk hela kvällen - skrattade, dansade, lärde sig säga "rock'n'roll" och kände fascinerat på snygga tatueringar.

Vid något tillfälle nämndes "Sea change" och lagom till middagen spelade jag hela skivan. Det är sex år sedan jag hörde den första gången och fortfarande lyssnar jag på den rätt ofta. Det verkar andra göra också, eftersom den där titeln dyker upp ibland. Från oväntat håll får man höra att "jag har mest lyssnat på en Beckplatta på sistone. Sea change, har du hört den?".

Becks nya album har jag inte lyssnat på än, när den släpptes var jag på intensivkurs i Sunne och hallå, hur kan ni slarva bort plattan genom att släppa den i juli? Mr skivbolagsboss?

Nedan - videon till "Lost cause" från "Sea change".

Ny platta med Alice Cooper



29 juli släpper Alice Cooper plattan "Along came a spider". Det påstås att det ska vara en tillbakagång till klassiker som "Welcome to my nightmare" och "Billion dollar babies". Säger inte skivbolagsfolket alltid det inför ett nytt släpp med Alice Cooper? Men man kan ju alltid gå till skräckrockarens MySpace-sida och lyssna.
Hela plattan finns här

torsdag 17 juli 2008

One Day As A Lion

Zack De La Rocha från Rage Against The Machine och Jon Theodore (tidigare trummis i Mars Volta, lämnade bandet 2006) har ett band tillsammans. Under namnet One Day As A Lion släpper duon en ep 21 juli. Men redan nu finns ett spår, som lovar gott inför släppet, på bandets MySpace-sida.
Lyssna här

onsdag 16 juli 2008

138 - nu också på YouTube

Min käre vän Christoffer (138) har skapat en finfin sida på YouTube fylld av punkrock och gulliga pandor. Vill du se sista spelningen med DS-13, Imperial Leather live i Umeå och annat kul kastar du dig genast hit
-----
Klaus ramlade förbi i går kväll med en flaska vin i handen. Han ville välkomna oss hem tror jag. Fint med såna grannar. I alla fall så visade det sig efter några glas vitt och ett par rom och cola att han har en del läsvärda blogginlägg på gång. Så håll koll på Beirsdorfbloggen.
Även om han ser ut som en stekare.
----

tisdag 15 juli 2008

Värmlandstips


Mexicana
Foto Anna Ledin


Ibland dyker oväntade saker upp på de värmländska vägarna. Som när vi är på väg till Sunne och passerar Munkfors. Plötsligt, efter alla röda hus med vita knutar, får vi syn på Mexicana. Det avvikande huset visar sig vara ett gammalt församlingshem som ett inflyttat holländskt par fyllt med mexikanska konsthantverk. Dockor, speglar med dekorerade ramar, skålar, brickor, Day of the dead-prylar och keramik säljs till klart överkomliga priser.

Öppet torsdag till söndag 10-18 eller efter överenskommelse.
mexicana.munkfors@gmail.com
Fryksdalsvägen 11

Inte långt från Mexicana, också i Munkfors, finns Lars Lerin-museet. Självklart värt ett besök det också. Hans målningar har blivit alltmer poppis på senare år och nu har även Moderna Muséet köpt in en av hans tavlor. Det är lite skönt att konstnärer av i dag faktiskt kan uppnå stor framgång medan de fortfarande är i livet. Så var det inte alltid förr.

Öppettider till och med 24 augusti 12-17
Laxholmsvägen 6

Alma Löv var en torparkvinna från Åland vars ”enda” egentliga bedrift var att hon födde sex barn. Ändå ville museidirektören på Ålands Museum gärna tillägna damen i gata på Åland. Hon hade ju ett så vackert namn. Gatunämndskommittén var inte lika pigg på idén, till direktörens stora besvikelse. Marc Broos, som deltagit i en utställning på Ålands Museum med sin fru, sa lite på skoj att ”då bygger jag ett museum åt henne i Värmland”. Tre veckor senare skrev Ålands Nyheter att Alma Löv får ett museum i Selma Lagerlöfs Värmland. Så det var bara att sätta i gång. I dag, tio år senare, består The Alma Löv Museum of experimental & unexp.art av sexton paviljonger utspridda mitt i den värmländska grönskan. I varje paviljong finns en installation och besökarna promenerar över stigar eller trädäck för att betrakta konsten. På tomten finns även en gigantisk lada – ”Palatset” - som gör att man omedelbart börjar fantisera om vilka fantastiska saker man kan göra av en enkel lada.

På Alma Löv kan du även köpa verk av Lars Lerin och Karin Broos.

Öppet: Till och med 22 augusti 12-18
Adress: Smedsby 108 (Östra Ämtervik)

onsdag 9 juli 2008

Ensam i Sunne part IV

Min tid i Sunne börjar närma sig sitt slut. Nio kvällar har jag tillbringat i denna lilla värmländska ort bland epa-traktorer, hysteriskt kraxande fåglar och norska pensionärer. Nu är det bara en natt kvar. I morgon väntar teoriprovet och efter det ser jag fram emot några dagar i stugan utanför Väse innan det är dags att åka hem.

På fredag får vi besök från Karlstad för grillad mat och svala drinkar. En av gästerna kallar sig Salvadori Fantastico när hon sjunger små låtar om kärlek och sånt. Hon borde kunna fixa lite lagom melankolisk stämning där vid grillen utanför den röda stugan med vita knutar.

Lyssna på henne här

tisdag 8 juli 2008

Begravningsmusik

Förra veckan skrev jag att Highway To Hell hörs allt oftare på begravningar i Australien. I dag skriver Aftonbladet om det också. Själv är jag inte alls säker på att Ac/Dc skulle vara mitt första val. Antagligen inte. Svårt det där.

Vad skulle du välja för musik till din begravning?

Ny krönika

Jag har skrivit ännu en text för Nacka Värmdö Posten.
Läs den här

Författardrömmar

För väldigt länge sedan (2001) skrev jag en novell som jag skickade till Sourze. Den publicerades på nätet och senare även i en bok som Sourze gav ut. Det är ganska uppenbart när man läser den att jag var väldigt förtjust i "Populärmusik från Vittula", som väl gavs ut nåt år tidigare. Men min första (och enda) publicerade novell känns rätt ok ändå.
Kolla här

måndag 7 juli 2008

Svensk ångest, skånska hundar och the boss

De senaste dagarna har det mesta på nöjessidorna handlat om Bruce Springsteen på Ullevi. Markus Larsson på Aftonbladet delar ut en femma och konstaterar att "nu har jag sett allt". Men fler än bossen verkar ha gjort bra spelningar i helgen. Death Cab For Cutie i Arvika till exempel. Och Bob Hund är ju tillbaka. Spelningen i Roskilde beskrivs som en "formidabel succé" av Kvällsposten.

Förresten måste jag tillägga att ”Om jag vänder mig om”, som visades i SVT i helgen är verkligen en helt enastående film. Jag har sett den tidigare men tyckte att den växte en aning när jag nu såg den igen några år senare. Ingvar Hirdvall, Pernilla August, Ann Petrén – de är magnifika allihop.

Svensk ångest när den är som allra, allra bäst.

söndag 6 juli 2008

Nytt med Sonic Ritual

Sonic Ritual har lagt upp en ny låt på sin MySpace-sida. En låt om att inte vilja må bra eller nåt. Bra är det i alla fall. Try it, you'll like it.
Lyssna här

Anna snackar fotoutställning

Sambon, hon som föredrar att kalla sig fästmö, intervjuas i Nacka Värmdö Posten med anledning av utställningen ”Att lära sig flyga” på Fisksätra bibliotek.

torsdag 3 juli 2008

Arvikablogg

Nej, det blir ingen Arvikafestival för min del. Trots att jag bara är fem mil därifrån. Jag har viktigare saker för mig. Under fredagen fortsätter intensivkursen och efter det ska jag tillbaka till Väse för att hänga med sambo och dotter (som tydligen inlett varje morgon sedan jag åkte hit med att fråga efter mig) ett par dagar. Längtar så mycket som man någonsin kan längta.
Så känns det.

Men på tal om Arvika... Vi som inte är där får läsa Martin Carlssons (Expressen) blogg istället.
Du hittar den här

På en motorväg mot helvetet

Enligt Telegraph är "Highway To Hell", Ac/Dc-klassikern ni vet, ett alltmer populärt önskemål vid begravningar i Australien.

onsdag 2 juli 2008

186 cm dreadlocks

Kul artikel om Close Up-Robbans ofattbart långa hår i dagens SvD.
Läs här

Ensam i Sunne part III

Jag har nu pratat med boende i Sunne och jo, det är faktiskt precis så avslaget här som det verkar. "Varför tror du jag flyttade härifrån", som en av tjejerna på min intensivkurs frågade retoriskt.
Damen som i förrgår hänvisade mig till en pizzeria – som har öppet till elva – när jag frågade om jag kunde köpa en öl nånstans skämtade inte. Det fanns verkligen bara ett alternativ. Men! Nu är det onsdag och det betyder lillördag. Nu kan jag plötsligt välja mellan både grekisk restaurang, som tydligen är rätt happening på onsdagar, och ett ställe som har räkfrossa. Det lutar åt grekmat. Jag kan behöva äta nåt annat än Sibylla och vattniga potatissallader från Coop.

Ännu en film från Bogarts utförsäljning av gamla hyrfilmer avverkades i går. Transamerica är en rätt charmig historia från 2005 med briljanta Felicity Hoffman (Desperate Housewifes) i huvudrollen.

Se trailern nedan

Clutch till Sverige - igen



Efter Peace & Love-festivalen i Borlänge och Metaltown i Göteborg i helgen har Clutch ytterligare ett Sverigebesök inbokat. 25 augusti spelar bandet på Klubben i Stockholm. Biljetterna släpps den 7 juli och kostar 220 spänn.

REM till Globen

Åhhh vad jag älskar att säga "vad var det jag sa"! REM kommer inte alls spela på Stockholm Stadion. Nä, nu är konserten flyttad till Globen.

Vad var det jag sa?

Kolla bloggen från 10 april här

tisdag 1 juli 2008

Pearl Jam + Ace Frehley

Ace gästade Pearl Jam under en spelning i New York förra veckan.
Kolla versionen av Kiss-klassikern Black Diamond här

Nya konsertbokningar

Konsertbokarna har knappast gått på semester.
Här är dagens skörd av nytillkomna gigs i mejlen.

Amy MacDonald
Debaser Medis, Stockholm 29 oktober
Tony Joe White
KB, Malmö 29 september
Trädgårn, Göteborg 30 september
Berns, Stockholm 2 oktober
Sun Kil Moon (med Mark Kozalek)
Nalen, Stockholm 5 september
Debaser, Malmö 6 september
In Flames
Annexet, Stockholm 30 oktober
Lisebergshallen, Göteborg 1 november

...Åsså är Christian Kjellvander förband till Leonard Cohen i Sofiero Slott på torsdag...

Ensam i Sunne part II

Hmm, jag börjar ana ett mönster vad gäller mina kvällar i Sunne. Framåt klockan sex är jag klar för dagen. Då sätter jag mig i hotellets sälskapsrum och kollar nätet en timme. Sedan äter jag middag och dricker en öl. Sedan ser jag en film på rummet. Köpte ytterligare tre rullar på Bogart. I går såg jag "Me and You And Everyone We Know". Jävlar vad länge jag velat se den filmen. Den är bra.

Se den du med. Här är trailern.


Ministrys Tommy Victor listar sina favoriter



När Ministrys avskedsturné nådde Oslo passade jag och 138 på att be gitarristen Tommy Victor att lista sina 5 favoritlåtar med Ministry.

Så här såg hans lista ut:
• Lava
• The Fall

• Stigmata
• Burning Inside
• Psalm 69


Han konstaterade också att bandet inte spelar en enda av låtarna han nämnde under turnén.