fredag 28 november 2008

Prästerna är poppis

Ni minns kanske The Priests, de sjungande prästerna som jag skrev om för ett par veckor sedan? Nu har mina farhågor besannats. Prästerna har sålt guld. Jag önskar att jag kunde säga "vad var det jag sa", med ett fett leende. Men jag orkar inte. Jag nöjer mig med att konstatera att skivvärlden är ruggigt förutsägbar.
---

Unsane

Vi får inte glömma bort Unsane.
Ett band som lyckas vara hårdare än de flesta utan att det blir sådär spekulativt och fånigt som det lätt blir när man spänner musklerna för mycket.
Här är "Against the grain"

torsdag 27 november 2008

Kiss my ass


Kiss 1980

Bara någon vecka efter jag fyllt 9 gick jag på min första konsert.
Under flera år hade jag varit närmast besatt av Kiss och vid något tillfälle sa min pappa att nästa gång bandet kommer till Sverige, då ska vi minsann gå och se konserten.
9 oktober 1980 var det dags.
Kiss spelade i Erikdalshallen med rätt okända Iron Maiden som förband och jag var där och upplevde höjdpunkten i mitt 9-åriga liv. Jag inbillar mig faktiskt att jag än i dag minns hur det hettade till i ansiktet när Gene sprutade eld. Min pappa minns mest hur det tjöt i öronen efteråt på grund av den enorma ljudnivån.

Nu, en väldig massa år senare, har jag en dotter som är två år. Hon kommer antagligen inte kunna se sitt favoritband när hon är nio. I Sverige kan ingen under 13 år gå på inomhuskonserter överhuvudtaget (om inte arrangören ser till att ljudnivån är på en nivå som är anpassad till barn). Det har Socialstyrelsen bestämt. Och jag VET att de menar väl. Jag VET att ett barns öron är känsliga. Och jag VET att alla föräldrar kanske inte är lika medvetna om hur man skyddar de där små öronen.
Men ändå.

Det är lite knäckande att jag inte kommer kunna ge Vega en sådan upplevelse som min pappa gav mig den där höstkvällen 1980.

Jesus is alive



The Jesus Lizard återuppstår för ett gäng spelningar under 2009. Bland annat gör bandet en festivalspelning i Storbritannien tillsammans med bland andra Sleep, Devo och Spiritualized i maj.
Läs mer om festivalen här

Och de nominerade är...


Foto Knotan

Klart Frida Hyvönen ska ha lite tårta. Hennes senaste album "Silence is wild" är ju nominerad till inte mindre än fyra grammisar - Årets Album, Årets Kvinnliga Artist, Årets Textförfattare och Årets Kompositör. Jag gratulerade henne över telefon för en liten stund sedan och hon lät väldigt nöjd över nomineringarna. Såklart.
Andra som har anledning att vara glada är Håkan Hellström, Hello Saferide, Kleerup, Markus Krunegård, Amanda Jenssen, Veronica Maggio och Lykke Li.

Se alla nominerade och rösta på dina favoriter här

Frida Hyvönen är även aktuell med en Sverigeturné som inkluderar en utsåld konsert på Södra Teatern i Stockholm 1 december.

29/11 Göteborg
30/11 Malmö
1/12 Stockholm
2/12 Uppsala
5/12 Örebro

chinese d + nytt med 16

UNT recenserar "Chinese Democracy".
"En halvtaskig mellanplatta", tycker Andreas Jakobsson.
Läs recensionen här
---
Återuppståndna sludgegänget 16 har lagt upp en ny låt på MySpace. "Skin And Bones" är hämtad från kommande plattan "Bridges To Burn" som släpps 26 januari på Relapse.
Lyssna här

onsdag 26 november 2008

Inställt

Millencolin ställer nu in delar av sin planerade Sverige-turné. De städer som berörs är Stockholm, Göteborg, Falun, Östersund, Umeå och Linköping. Anledningen är att biljettförsäljningen inte motsvarat förväntningarna. Köpta biljetter återlöses på inköpsstället fram till en månad efter planerat konsertdatum.

Följande konserter genomförs som planerat:

5.12 Kalmar, Palace
6.12 Mariestad, Klubb Kaliber
10.12 Sandviken, Princess
20.12 Lund, Mejeriet

(Live Nation)

Ny tävling!



Hanoi Rocks har som bekant bestämt sig för att lägga ned.
I veckan släpptes best of-samlingen "This one's for rock'n'roll", en dubbelplatta med både gamla klassiker från 80-talet och nyare spår. Den ska du givetvis ha i samlingen hemma - och med lite tur behöver du inte pröjsa en spänn.

Lämna en kommentar med namn och mejladress så kan skivan bli din.
Två läsare vinner varsitt ex finsk glamrock av allra bästa sort.
Tävlingen avslutas 3 december.

Vinnare av The Bronx

Jag gör det enkelt för mig och utser de två läsare som var snabbast med att svara till vinnare. Så Jonathan och Pelle - räkna med senaste The Bronx i brevlådan inom kort.
Grattis för faen!

Mamma, pappa och Göran



I dag är Hanna Hellquist på DN sådär briljant igen.
Läs hennes krönika om familjen Hellquists jul här

Veckans bästa


Foto Fredrik Wennerlund

Om du bara ska köpa en skiva den här veckan så lägg pengarna på The Soundtrack Of Our Lives. "Communion" kan vara bandets största stund sedan debuten för tolv år sedan. Jag ger skivan 4/5 i dagens Metro. Plattan får högt betyg också i Dalarnas Tidningar och DN och även City - som nöjer sig med att ge "Chinese Democracy" 2/5 - hyllar skivan.

Roxx

I veckan släpps Hanoi Rocks-samlingen "This One's For Rock'n Roll - The Best Of Hanoi Rocks 1980-2008". En bra anledning att slänga upp ett fantastiskt liveklipp med bandet från 1983. "Back to mystery city" från Marquee, en konsert som förevigades på plattan "All those wasted years". Med världens snyggaste Michael Monroe vid mikrofonen.
Enjoy!

tisdag 25 november 2008

Sonic om Chinese Democracy

Men vad tycker popsnörena på Sonic om "Chinese Democracy" egentligen?
Tja, sådär. Varken mer eller mindre.
Betyget blev 6/10.
Läs recensionen här

Start the dance



Nån som minns The Prodigy?
2 mars släpper bandet sin femte platta, "Invaders must die". Skivan gästas av Dave Grohl från Foo Fighters som tidigare förgyllt plattor med band som Killing Joke och Queens Of The Stone Age.

Redan i morgon och en vecka framåt kan den som är nyfiken ladda ned titelspåret på bandets hemsida theprodigy.com

Fler biljetter till AC/DC



Bokaren Live Nation skriver att ytterligare biljetter kommer att släppas till konserterna 20 och 22 februari i Globen. På grund av det begränsade utbudet och den enorma efterfrågan är biljettköpen begränsade till max 2 biljetter per person. Biljetterna säljs endast via Globens biljettkassa och www.ticnet.se - ingen telefonbokning.

Biljetterna släpps imorgon, onsdag, klockan 11.00.

Aftonbladet

Ingen Chinese Democracy i Kina

Lokalkändis

Visst, jag blev igenkänd av främlingar förr också.
När Misery Loves Co spelade och syntes som mest var det alltid några som kom fram och kommenterade senaste skivan/artikeln/spelningen/whatever när man var ute på krogen. Men det var på krogen det.

Nu när jag är krönikör på Nacka Värmdö Posten blir jag igenkänd i de mest oväntade, vardagliga, sammanhangen. Som i går när jag var hos tandläkaren i Saltsjöbadens centrum och kvinnan i receptionen frågade om hon fick ta bilder på mig när jag satt i väntrummet. Hon hade tagit bilder hela dagen för att använda till hemsidan. "När folk ser att du, en känd journalist, går hit då kommer alla att vilja komma hit", skämtade damen med kameran och jag blev sådär överraskad över att någon kände igen mig som jag alltid blir. För jag har fortfarande inte vant mig vid det där, trots att det var över ett år sedan jag började med krönikorna.

I väntrummet satt också en långhårig, ung snubbe som plötsligt kände att han kanske också borde känna igen mig.
"Vem är du egentligen", undrade han.
"Jag skriver krönikor i Nacka Värmdö Posten", svarade jag.
Han nickade.
Nu visste han att bredvid honom i väntrummet satt en riktig lokalkändis.

Den här veckan skriver lokalkändisen om svensk spritkultur.
Ett fascinerande ämne.
Läs krönikan här

Minor Threat "Out of step".

Julsång

Som ni säkert redan hört från annat håll så har The Hives och Cyndi Lauper spelat in en jullåt tillsammans. Nu finns pampiga "A Christmas duel" att höra på YouTube och från 28 november kan man tydligen ladda ner låten heeelt gratis på thehivesbroadcastingservice.com.

Tack So What för länktips


måndag 24 november 2008

Ilskna hårdrockare

Dr Pepper har problem med att hålla sitt löfte.
Tanken var ju att varenda amerikan skulle få varsin läsk om Guns N´Roses fick ut den där plattan innan årsskiftet. Så i lördags, samma dag som skivan släpptes, var det dags för Dr Pepper att leverera. Alla läsksugna skulle registrera sig på läsktillverkarens hemsida och sedan få en kupong hemskickad som kunde lösas in överallt där drycken säljs.

Problemet är att man bara hade 24 timmar på sig att registrera sig online och naturligtvis orkade inte Dr Peppers hemsida med det enorma trycket.
Så nu är en massa amerikaner skitsura.
Särskilt hårdrockarna som besöker nätsidan Blabbermouth.
"Who knows a lawyer? I say we get a class-action civil suit filed against Dr. Pepper. Swindlers!", säger någon. "I wonder if the guy at Dr. Pepper who came up with this snarky promotion idea in the first place has been fired yet", undrar en annan.

T(I)NC på turné


The International Noise Conspiracy

25 feb - Norrköping, Black Horn/Club Mogwai
26 feb - Lund, Mejeriet
27 feb - Köpenhamn, Loppen
28 feb - Göteborg, Sticky Fingers (Top Floor)
1 mars - Stockholm, Debaser Medis

En avokadosmoothie, någon?


Omslag: Martin Kann

I veckan släpps The Soundtrack Of Our Lives nya dubbelalbum "Communion" - med finfin omslagsdesign av Martin Kann. Hela skivan finns att höra på bandets MySpace-sida.

Soundtrack Of Our Lives

En vinterlåt


1900
Foto: Anna Ledin

Inleder veckan med instrumentalt vemod från Christian Gabel. Förra veckan släpptes första plattan under namnet 1900 och där finns en låt som är en vacker inledning på vilken dag som helst. Men jag inbillar mig att den känns extra mycket och extra bra när snön yr omkring utanför fönstret.

Lyssna på "Den minsta av segrar" här

söndag 23 november 2008

4 x Chinese Democracy



Aftonbladet ger plattan 2/5 och en besviken Mattias Kling avslutar sin rapport med att "längtan efter ett fullvärdigt Guns N' Roses-album lever kvar."
Aftonbladet

Dagens Skiva tycker albumet är skräp och överraskas av hur platt skivan är, såväl ljudmässigt som låtmässigt. Betyg: 2/10.
Dagens Skiva

Expressen är inte riktigt lika negativ. Martin Carlsson ger skivan 3/5 och säger att "Chinese democracy" pendlar konstant mellan genialitet och galenskap.
Expressen

Sydsvenskan tycker skivan är starkare än väntat och delar ut 3/5 i betyg.
Sydsvenskan

Dans! Dans! Dans!

"Destruction song", är en dansföreställning av Kenneth Kvarnström med musik av Jukka Rintamäki (Silverbullit) som för närvarande spelas på Norrlandsoperan. I dag hyllas föreställningen i DN - och det är tydligen inte bara jag som förstått storheten i Jukkas musik.

"Sist men inte minst visar Jukka Rintamäki att han är Sveriges vassaste danstonsättare i dag. Fyndigt, lyhört, ibland skyhögt, vandrar han mellan hårdrocksbaserad populärmusik och hardcore electronica."

"Destruction Song" turnerar i Sverige mars/april 2008 och kommer till Dansens Hus i Stockholm 12-14 mars.
Missa inte.

lördag 22 november 2008

Ännu mer om Chinese Democracy

Helsingborgs Dagblad tycker som jag och ger skivan 2/5.
Läs recensionen här
---
Hittar ingen länk, men NIls Hansson på DN gav skivan 3/5 i dag.

fredag 21 november 2008

Nytt och gratis

I dag kan du ladda ned The High Hats nya ep "The Montpellier Sessions" helt gratis på bandets MySpace-sida. The High Hats tog för övrigt hem pris för årets rock/rockabilly/blues/garage på Manifestgalan tidigare i år. De blev väldigt glada när de vann.

The High Hats MySpace-sida

Fyra åsikter om Chinese democracy



I dag tycker Nerikes Allehanda till om "Chinese Democracy" som släpps i morgon. Anders gillar skivan och ger den 4/5 i betyg.

"Som sångare tror jag aldrig han låtit så här bra, lyssna på ”This I love” - som i övrigt låter som en blandning av svensk schlager och en Dream Theater-ballad - där hela hans märkliga register utnyttjas."

Frågan är hur sugen man blir på en låt som beskrivs som en korsning av Dream Theater och svensk schlager? Läs artikeln här

Linnéa på SvD ger plattan 4/6 och tycker, till skillnad från mig att det är ett extremt modernt album. Hon tycker också att Axl skakar om begreppet rock'n'roll. Kanske var hon full på jobbet, vad vet jag?
Läs hennes recension här

NWT tycker, precis som jag, att skivan känns som en naturlig uppföljare till "Use your illusion". Betyget är högt - 4/5. Läs recensionen här

Jag är rätt skeptisk till skivan i dagens Metro. Jag hittar ingen länk på tidningens hemsida, så ni får den här istället:

Guns N´Roses
”Chinese democracy”

(Geffen/Universal)
Betyg: 2


Att Dr Pepper lovat att bjuda varenda amerikan på varsin läsk i samband med släppet säger en del om förväntningarna på den här plattan. ”Chinese democracy”, den mest kostsamma och utdragna inspelningen någonsin, är ett fenomen som fascinerat.

Tills nu.

För när skivan slutligen landar på skivdiskarna, kan man konstatera att den framför allt är en sämre version av sjutton år gamla ”Use your illusion”-plattorna.
Den hybris som kännetecknade Axl Rose 1991 präglar även ”Chinese democracy” i hög grad. Det är dinosaurierock i gigantisk kostym som inte har mycket gemensamt med den skitiga rock’n’roll-maskin som frälste världen med ”Appetite for destruction”. Istället för sleaze får vi stråkar. Istället för vilda nätter på Sunset Strip hör vi en medelålders Axl Rose vid pianot i miljonärsvillan.
Självklart har skivan redan en given plats i rockhistorien.
Men det har ingenting med dess innehåll att göra.

Norma

En av veckans mest intressanta släpp är Stockholmsbandet Normas fullängdsdebut. Jag har fortfarande bara hört videospåret "Waste" men det påstås från ganska trovärdigt håll att resten av skivan är lika bra.
Suggestivt och krautrock-inspirerat viskas det i mitt öra.
På onsdag spelar bandet på Lilla Hotellbaren, Folkungagatan, Stockholm.

Kolla bandets MySpace-sida här

Se videon till "Waste" här

torsdag 20 november 2008

Guns N' Dr Pepper


Till och med svenska bloggar visar Dr Peppers logga på sina sidor = lyckad marknadsföring.

Dr Pepper har som bekant lovat att skänka en läsk till varenda amerikan om Guns N' Roses släpper "Chinese Democracy" under 2008. Nu släpps skivan - och Dr Pepper står fast vid sitt löfte. På lördag har det amerikanska folket 24 timmar på sig att registrera sig på Dr Peppers hemsida. När det är gjort kommer en kupong att skickas till personen som sedan kan kvittera ut en läsk i valfri butik.
Själva påstår folket på Dr Pepper att de aldrig trodde att skivan skulle komma i år.
Det kan man ju tro om man vill.

chinese democracy och musikfri dag

Chuck Klosterman, musikjournalist med böcker som Fargo Rock City på sitt samvete, tycker till om "Chinese Democracy" och imponeras av Axls återkomst.
Läs hans recension här.
Vad jag tycker får du veta i morgon.
---
I morgon är det för övrigt No Music Day. Den musikfria dagen startades 2005 av Bill Drummond (KLF) och innebär helt enkelt att man inte lyssnar på någon musik alls under ett dygn.
Så från midnatt undviker vi musik i alla dess former.
Något som är lättare sagt än gjort.

Läs Fredrik Strages artikel om dagen då musiken tystnar.

Sisters of Mercy till Stockholm

21 mars 2009 - Stockholm, Fryshuset (Arenan)

Att kalla The Sisters of Mercy för legendariska räcker liksom inte riktigt till. De är mycket mer än så. Ända sedan de bildades 1980 har de bytt uppsättning ett flertal gånger och endast sångaren Andrew Eldritch och trummaskinen Doktor Avalance är kvar sedan starten. Senaste skivan släpptes 1993 - samlingen ”A Slight Case of Overbombing” - och under de senaste åren sägs bandet ha jobbat på en ny fullängdare. Men bandet har också idogt turnerat under alla år och besökte senast Sverige 2006, då de mötte publiken i ett hav av rök i Göteborg och Malmö. Nu är det äntligen dags för ett besök i hufvudstaden, där de inte har spelat sedan 1991!

”We are a rock'n'roll band. And a pop band. And an industrial groove machine.
And intellectual love gods in our spare time.
We make records, sometimes.
We play concerts, sometimes.”

(Luger)

Geniförklarad Chad

Åt middag på Arirang i går. Förutom en (som alltid) fantastisk bibimbap fick jag också ett tips om den här videon. Jag borde säkert ha sett den tidigare, men det hade jag ju inte, så....
Tack Göran för att du berättade om detta mästerverk till video och låt.

Chad VanGaalen är ett geni.

Årets album enligt Rough Trade



Rough Trade är tidiga med att lista årets bästa album.

I topp placerar man Bon Iver och som tvåa kritikerfavoriten Fleet Foxes. Men där finns andra skivor som jag lyssnat mer på: TV On The Radio (#11), Black Angels (#12), Hercules And Love Affair (#17) och Portishead (#41).
Lite otippad bonus att man placerat Earth på #33.

Jo, det är kul med listor. Så är det.

T(I)NC

The (International) Noise Conspiracys nya platta får en stark trea av mig i dagens Metro. Det är en bra platta och allra bäst är låten "The assassination of myself". Ända sedan jag hörde den för första gången har den envist dröjt sig kvar i mitt huvud. Jag tror inte bandet spelat in någonting lika klockrent tidigare. Åtminstone känns det så just här, just nu.

Här är en liveupptagning av låten. Ljudet är kanske inte helt hundra, men...

onsdag 19 november 2008

Nytt med Bonnie "Prince" Billy



BONNIE ”PRINCE” BILLY SLÄPPER NYTT ALBUM I MARS 2009

Efter hyllade album som ”I See A Darkness”, ”Ease Down The Road” och “Master And Everyone” är Bonnie ”Prince” Billy tillbaka med sitt mest ambitiösa album hittills. ”Beware” släpps den 18 mars 2009 genom Domino/Playground och består av 13 nya låtar som pendlar från melankoli och svart humor till modern, lågmäld country.

Den alltid lika produktive singer/songwritern släppte sitt senaste studioalbum ”Lie Down In The Light” i somras och i oktober kom liveplattan ”Is It The Sea?”. På ”Beware” gästas Bonnie och hans band (Josh Abrams, Jennifer Hutt, Emmett Kelly och Michael Zerang) av artister som Dee Alexander, Leroy Bach, Jim Becker, Robert Cruz, DV DeVincentis, Jon Langford, Greg Leisez, Rob Mazurek, Nicole Mitchell och Azita Youseffi.

Bonnie ”Prince” Billy spelade i Sverige senast i somras och kommer att turnera i samband med det nya albumets release.

(Playground)

Ny tävling - vinn The Bronx!



Mina rockhjältar The Bronx släpper nytt i veckan.
Det firar jag på Rogerts Blogg genom att utlysa en tävling där två läsare vinner varsitt ex av plattan. Så... kom igen!

Lämna en kommentar med namn och mejladress så kanske just du får hem ett stycke svettig punkrock i brevlådan.

Tävlingen avslutas onsdag 26 november.

vinnare av konsertbiljetter



Jag har utsett ett par läsare som vinner 2 biljetter till Fucked Up i Stockholm 2 december.
"Stoffe" vinner för att han påstår att "Fucked Up is my middlename" och "Dagger Deb" vinner för att hon lovar att läsa lusen av Lokko.
Grattis!

Ni andra får helt enkelt gå ut och köpa era biljetter som alla andra.
Vi ses 2 december!

vinnare av medlemskort

Tre lyckliga vinnare får två medlemskort var till årets upplaga av Stockholm Filmfestival.
Och vinnarna är... (trumvirvel)

"Slentrianen" (för att han smickrade mig genom att säga att jag har en bra blogg), "Göran" (för att han vill ha det "så jävla bad") och "LadyM" (för att hon verkade mer peppad än någon annan).

tisdag 18 november 2008

Oh No... It's Christmas!



Blixten & Co och Razzia serverar ett alternativ till julshower med avdankade schlagerstjärnor och bakteriehärdar till julbord. 14 december hålls två konserter på Nalen i Stockholm. Matiné klockan 15:30 och konsert för fullvuxna klockan 20:00.

Klara artister:
Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide)
David Sandström
Ison & Fille
Timo Räisänen
Markus Krunegård
Salem
Veronica Maggio

Husbandet består av:
Tomas Hallonsten – Klaviatur
Christian Gabel – Trummor
Mattias Bärjed – Gitarr
Jens Lagergren – Bas
Magnus Jonsson – Trumpet
Magic Gunnarsson - Saxofon

Fler artister tillkommer.

Gubbslem


Brody, Spinnerette (ex-Distillers)

Guitar World listar de 20 hetaste kvinnliga gitarristerna. Kul med annat än Malmsteen och andra trötta gubbar på de där sidorna, kanske du tänker. Tills du läser den Slitz-aktiga texten och inser att det här är männens lilla lekstuga där en tjej är antingen snygg eller ful, medan en man är begåvad eller obegåvad.
Tröttsamt värre.

Since we here at Guitar World appreciate the finer things in life—like guitars and girls—we thought it was high time we present our list of the Top 20 Hottest Female Guitarists.
As if this idea wasn't ridiculous enough, we decided to disregard musical skill and technique entirely in lieu of judging these players strictly on their aesthetic merits.

Allt är som vanligt alltså.

kinesisk demokrati



När Axl Rose slutligen ger ut en ny platta med Guns N' Roses finns det varken några nya pressbilder eller planer på att ge intervjuer. Inte med svensk press i alla fall. Och varför skulle han hålla på med sånt? Plattan kan knappast bli mer omtalad än den redan är och myten kring den där mannen mår bäst av att han inte svarar på en massa frågor.

Men på lördag släpps den i alla fall - till slut - "Chinese Democracy".
Titta in till Rogerts Blogg på fredag så får du veta vad jag tycker om skivan.

Last call for fucked up å filmfestival

Nu är det dags att tävla.
I morgon förmiddag utser jag ett gäng lyckliga vinnare av både medlemskort till Stockholm Filmfestival och biljetter till Fucked Ups spelning i Stockholm 2 december.
Sista chansen alltså.

Klicka här om du vill vara med och tävla om biljetter till Fucked Up. Två läsare vinner två biljetter var.

Klicka här om du vill vara med och tävla om medlemskort till Stockholm Filmfestival. Tre läsare vinner två kort var.

Laleh drar ut på vägarna



December 2008: Laleh släpper en ny singel.
Januari 2009: Laleh släpper sitt tredje album.
Februari 2009: Laleh uppträder på Cirkus i Stockholm 21/2.

Laleh spelar även här:

On 18-feb Luleå Kulturens Hus
Tors 19-feb Umeå Sagateatern
Fre 20-feb Östersund Gamla Teatern
Lör 21-feb Stockholm Cirkus
Tors 26-feb Uppsala Konsert & Kongress
Lör 28-feb Norrköping Borgen
Tors 05-mar Västerås Sigurdsgatan 52
Fre 06-mar Örebro Club 700
Fre 13-mar Vara Konserthuset
Lör 14-mar Ytterjärna Kulturhuset
Fre 20-mar Malmö KB
Lör 21-mar Helsingborg Tivoli
Sön 22-mar Göteborg Lisebergshallen

måndag 17 november 2008

Här kommer Dundertåget



Strängen (ex-Hellacopters) har snackat om det ett tag och nu är det snart på banan (spåret). Thunder Express på svenska blir Dundertåget och debuten, "Skaffa ny frisyr", ges ut på Razzia i februari.

Lyssna på låten "Stick och brinn" på bandets MySpace-sida

söndag 16 november 2008

En kärleksförklaring



Det kom ett mejl från Daniel....

Lör 22 nov
Bullie Bar på Hornsgatan, Stockholm
KLUBB LUCINDA
En kärleksförklaring till Lucinda Williams

När Lucinda Williams för några år sedan sjöng Blue på Cirkus i Stockholm höll 1500 personer andan i fyra minuter. Sådan är hon, sångerskan från Lake Charles, Louisiana. Det spelar ingen roll om hon sjunger om betong och taggtråd eller om att hon avundas vinden som får blåsa genom hennes älskades hår. Det spelar ingen roll om hon spottar och fräser i en hård blues eller viskar i en blå ballad.
Vi lyssnar.
Så intensivt att vi i hennes bästa stunder glömmer bort att andas.

Vi hoppas kunna få dela några sådana stunder när vi nu hyllar Lucinda Williams med en egen klubbkväll, som vi passande nog döpt till Klubb Lucinda. För en kväll fyller vi, med hjälp av finfina DJ:s, Bullie bar med musik av Lucinda Williams och hennes musikaliska släktingar.

Och så får vi höra Anna Stadling, som förutom på egna skivor sjungit med bland annat Lars Winnerbäck, tolka Lucindas sånger live på scenen.
Vi vågar lova att det kommer att bli en magisk kväll.

Välkommen!

/Fredrik Emdén & Daniel Johansson

DJ: The Flying Enchilada Brothers, Daniel Josefsson (Close-Up Magazine) & James Wolner
Tantrocksquiz med Klubb Zinken från kl 18.00
Var: Hos Thorells Syndrom på Bullie Bar, Hornsgatan 81, (T-bana Zinkensdamm)
Fri entré!

lördag 15 november 2008

Filmtips från Elin inför festivalen


Ur filmen "JCVD".

Det är inte bara Orvar Säfström som har koll på filmerna som visas under årets upplaga av Stockholm Filmfestival. Även Elin Larsson, Metros filmrecensent, vet vilka rullar som är värda att kolla upp. Här är hennes tips:

Liksom Orvar tycker jag att metafilmen "JCVD", där Van Damme mer eller mindre spelar sig själv, dvs en avdankad actionhjälte, är ett av årets självklara val om man som jag gillar filmer om trasiga, kämpande människor. Vilket för mig in på nästa tips, Darren Aronofskys ("Requiem for a dream") nya "The Wrestler", där Mickey Rourke - en minst sagt trasig snubbe - gör storartad comeback i rollen som, guess what, en själsligt och fysiskt sönderslagen wrestlare som försöker vända sitt liv tillrätta. Det ryktas om Oscarnominering för Rourke, och alla som sett filmen verkar oerhört tagna. Ett måste.

För svensk films räkning rekommenderar jag starkt Måns Månssons debut i långt format,
"Hr Landshövding"- den första dokumentären någonsin att tävla på festivalen. Det är en svartvit film i sann cinéma vérité-anda, där Månsson följer Uppsalas landshövding, före detta ministern Anders Björck. Det låter skittrist men jag såg den häromdagen och den var både snygg, rolig, intressant och, lite otippat... spännande! Årets mest hajpade svenska film är Ruben Östlunds "De ofrivilliga", så är man vansinnigt sugen på den - Östlund gjorde den egensinniga och i mitt tycke smått briljanta "Gitarrmongot" för några år sen - ska man ta tillfället i akt. Annars går den snart upp på bio (28/11).

Stenhård, våldsam, politisk, obehaglig och djupt berörande -
"Johnny Mad Dog" sägs vara en av festivalens starkaste filmer och kanske är det svårt att inte beröra med en film om afrikanska barnsoldater. Men ändå. Måste ses.

En av årets mest omtalade festivalfilmer är
"Gomorra", som bygger på Roberto Savianos (den dödshotade författaren besöker också festivalen) hyllade bok. Jag har tyvärr inte läst boken, men filmen var vansinnigt obehaglig, den tog ett järnhårt stryptag på mig och känslan höll i sig ända fram till eftertexterna. Biopremiär nästa år, men se den ändå - "Gomorra" är äkta sprängstoff som visar upp EU-landet Italiens allra ruttnaste sidor.

Andra filmer värda att kika närmare på är:
"Ballast", amerikansk indiefilm om 12-åring med traumatiskf familjeliv, "Frozen river", Sundancevinnare om människosmugglande hemmafru, "Soi Cowboy", om förhållandet mellan en kärlekskrank västerlänning och en thailändska som flyr undan prostitution, och "Trouble the Water", en Sundance-belönad dokumentär om udda hjältefigurer i efterdyningarna av orkanen Katrina.

Inser att jag mest tipsat om filmer som tar upp rätt hemska saker, så för alla som vill se filmer med aningens mer positiva vibbar: feelgooddokumentären
"Young@Heart", om en helt osannolikt skön pensionärskör som gör en show med covers på Ramones, Sonic Youth, James Brown och Jimi Henrix, "Happy-go-lucky", där diskbänksrealisten Mike Leigh goes a little happy bananas i en historia om en gladlynt lärarinna som sprider solens strålar omkring sig.

Och för den som är mer inne på fläskiga epos är det givna kortet förstås
"Australia", Baz Luhrmanns ("Moulin Rouge") mastodontfilm om kärleken mellan en överklasskvinna (Nicole Kidman) och en cowboy (Hugh Jackman) i 30-talets Australien.

Tack Elin, du är briljant!

Se hela programmet på Filmfestivalens hemsida!

fredag 14 november 2008

Aptitretare från The Bronx



Nästa vecka landar The Bronx tredje album ("The Bronx") i svenska skivbutiker, men redan nu kan du höra ett smakprov i form av låten "Six days".
Jag tror man kan se låten som en liten present från The Bronx (som jag kallade världens bästa rockband när de släppte förra skivan) till Rogerts Blogg.
Jag bugar och bockar.

Tävling - Stockholm Filmfestival



På torsdag inleds landets stora filmfest, Stockholm Filmfestival.
Själv har jag halvkass koll på filmens värld men jag frågade filmexperten Orvar Säfström om vilka rullar man ska se i år.

"Självklart måste man se JCVD, Van Dammes "comeback-film". Julia, Eric Zoncas (Guldpalm för Änglars Drömliv) nya med Tilda Swinton är också intressant. Inte för att filmen i sig är så bra men för att Swinton är fantastisk som vanligt. Sen drämmer jag till med gamla Ashes of Time Redux eftersom så pass få verkar ha sett den, och det ska man ju så klart ha gjort."

Se hela programmet på Filmfestivalens hemsida.

Och nu över till tävlingen...
Stockholm Filmfestival bjuder tre av Rogerts läsare på två medlemskort var, värda 220 kronor styck.

Allt som krävs för att vara med och tävla är att du fyllt 15 och uppger namn + mejladress i en kommentar till detta inlägg.
Inte så illa va?

Leave us punks alone



Dagens Fucked Up


Lokkos recension av "The chemistry of common life" i Svenskan fortsätter uppröra. I går skrev High Sobriety ett ilsket inlägg utformat som ett brev till popskribenten.

"Jag tycker du kan hålla dig till att nita Oasis-killar och köpa Clark's dagarna i ända. Släng lite med popluggen när du ändå håller på, och prata om någon 7" som är upptryckt i fyra ex där du äger dom allihopa och ingen annan har någonsin hört dom mer än du. Fatta hur speciell du skulle vara. Men lämna punksen ifred."

Läs inlägget här

torsdag 13 november 2008

David på lilla hotellbaren

David Sandström är poppis.
Lilla Hotellbaren på Folkungagatan var knökfull när han och hans Overdrive ställde sig på den lilla scenen vid 21-tiden i går. De som inte kom in stod utanför, på trottoaren, med näsan tryckt mot fönstret och tittade avundsjukt på oss andra. Och visst hade de anledning att förbanna att de inte pallrat sig dit tidigare. För man blir glad av David Sandström Overdrive.
Men det kommer fler chanser att se bandet. Än så länge syns ingen ny Stockholmsspelning på bokaren Lugers sida, men jag har förstått att det är på gång.

David på turné:
14/11 Västerås, 15/11 Gävle, 22/11 Avesta, 27/11 Norrköping, 28/11 Jönköping, 29/11 Sundsvall, 17/12 Göteborg, 18/12 Vänersborg, 19/12 Malmö

UPPDATERING
David Sandström Overdrive spelar på Kafé 44, Stockholm 16/12.

NOT A GOOD BOY-DAVID SANDSTRÖM OVERDRIVE

Moby + Fucked Up

Dagens Fucked Up

14 oktober 2008 firade Fucked Up släppet av "The chemistry of common life" genom att göra ett 12-timmars gig i New York. Moby gästade bandet under Ramonesklassikern "Blitzkrieg bop".

onsdag 12 november 2008

Påminnelse inför i kväll


I kväll klockan 21 står David Sandström Overdrive på scenen och spelar för dig och mig.
Vi ses där!

Sjungande präster



Fick ett pressmeddelande som känns lite jobbigt.
Inte för att jag har någonting emot präster, inte alls egentligen.
Men tanken på tre skönsjungande irländska präster känns skitjobbig.
Jag vet ju att både din mamma, pappa, den där kompisen från förr som aldrig haft någon smak och en massa andra människor kommer köpa skivan både till sig själva och till andra i julklapp och födelsedagspresent, för ingen kommer ladda ner en skiva med skönsjungande präster, den vill man helst betala för och prästerna kommer hamna på topplistan och åka ut på världsturné, bli intervjuade i svensk tv av någon inställsam programledare som är så himla glad att se de där prästerna och varje gång du går in i ett köpcentrum kommer deras röster att eka mellan hyllorna och du och jag kommer hata skiten mer intensivt än vi hatat någonting på väldigt länge och vi kommer känna ännu lite mer att vi inte riktigt passar in i den här världen, att vi inte riktigt är som alla andra och...
Jag kanske överdriver.
Jag har ju trots allt inte ens hört Da Priests.
Men jag misstäner att det är en tidsfråga.

"Den 19 november släpper The Priests det självbetitlade debutalbumet i samarbete med världsproducenten Mike Hedges.

The Priests är tre präster från Nordirland som snart gör skivdebut. Father Eugene O´Hagan, Father Martin O´Hagan och Father David Delargy har sjungit tillsammans sedan sin ungdom. Idag är alla tre praktiserande präster i sina församlingar i Belfast med en brinnande passion för musik.

När den legendariske producenten Mike Hedges, som tidigare har arbetat med U2, The Cure, Manic Street Preachers och Dido, upptäckte de skönsjungande prästerna såg han en möjlighet att förverkliga en dröm han haft sedan länge. Att använda sin erfarenhet från att arbeta med storslagen pop- och rockmusik till ett album fyllt av andliga hymner och sakrala sånger.

Sony Music i England skrev kontrakt med de tre prästerna i våras och The Priests har sedan dess fått stor medial uppmärksamhet, från Times Magazine till CNN.

Albumet innehåller klassiska sakrala sånger som sjungs över hela världen och har spelats in med den prestigefulla kören "The Philharmonic Academy of Rome, singers of the Basilica of St. Peters in the Vatican" under ledning av deras maestro och chefsdirigent Pablo Colino.

Bland sångerna finns "Ave Maria", "Panis Angelicus", "Irish Blessing", "Abide with Me" och "O Holy Night". Resultatet har blivit vackert, finstämt och magnifikt. Ett album där två världar möts."

Andres Lokko - en jävla posör

Dagens Fucked Up

Andres Lokko recenserade Fucked Up i Svenskan för en månad sen. Jag länkade till recensionen i mitt inlägg "Veckans skivrecensioner" 15 oktober och konstaterade att det var lite överraskande att just han skrev om skivan. Mikael Sörling, som skrivit om punk sedan 1984 och gör utmärkta bloggen Turist i Tillvaron lämnade snart en kommentar:
"Men vad babblar Lokko om? Oi!?! Yeah right. Han borde bara skriva lååååånga viktiga recensioner om Morissey och Graham Greene..."

Nu har också Christoffer Jonsson, grym skribent med bloggen I Just Can't Hate Enough, reagerat. I inlägget "Ja, jag veeet att jag är sen.." skriver han att "man vet att det är dags att överge ett band när detta inträffar" och länkar till Lokkos recension.

I ett mejl utvecklar han sitt resonemang:
"Jag har iof rätt mkt respekt för lokko i och med att han är sinnessjukt elitistisk, elak och nedlåtande. men det kan han vara på sitt eget område, den jävla posören."

Lokko gav för övrigt "The chemistry of common life" 4/6 i betyg.

tisdag 11 november 2008

Tävling - vinn konsertbiljetter!


Foto David Waldman

Jag är så peppad att det nästan gör ont. 2 december kommer Fucked Up till Debaser Slussen i Stockholm och det finns alla möjligheter till en helt galet bra kväll. Bandet har trots allt gjort en av årets bästa plattor (kanske den allra bästa) och har rykte om sig att vara ett briljant liveband.

Jag är så peppad att jag styrt upp fyra biljetter till konserten som jag skänker bort.
Två läsare vinner två biljetter var.
Coolt va?

Allt du behöver göra är att lämna en kommentar där du berättar varför just du vill ha plåtar till Fucked Up. Två lyckliga vinnare presenteras onsdag 19 nov.

Debaser Slussen
Fucked Up

Glöm inte att uppge ditt för- och efternamn + mejladress!

Anti-Flag hit i mars



Anti-Flag kommer till Sverige.
19 mars - Debaser Medis, Sthlm
20 mars - Brewhous, Gbg

Förband är Kid Down och Venerea.

UPPDATERING
Anti-Flag spelar även på KB i Malmö 21 mars!

Manson + Obama?

Marilyn Mansons ex Rachel Wood berättar för E! Online att Manson blev tillfrågad att uppträda under Barack Obamas presidentkampanj. Frågan är om Obama nått samma framgångar med Manson vid sin sida. Knappast troligt med tanke på hur kontroversiell skräckrockaren anses vara i USA. Okej, att ha Springsteen vid sin sida, det kan säkert vara ett plus. Men Manson? Nej, det är nog ingen bra idé. Inte i den här världen.

Frågan är dock om historien verkligen är sann. En talesman för Obama säger i ett mejl till E! Online att "That is not true", berättar Blabbermouth.

Läs artikeln här

Slayer byter spelställe

Biljettförsäljningen till Stockholmsspelningen med The Unholy Alliance (Slayer, Trivium, Amon Amarth och Mastodon) verkar gå lite sådär. Nu byter man spelställe från Hovet till Annexet. Köpta biljetter gäller och behöver inte bytas ut. Observera att Annexet endast har ståplatser, samtliga biljetter gäller alltså som ståplatsbiljetter.

22.11 Lisebergshallen, Göteborg (Trivium spelar inte i Göteborg)
23.11 Annexet, Stockholm

Aftonbladet

måndag 10 november 2008

Chinese Democracy i Gbg

Recension av Chinese Democracy



Rolling Stone recenserar den där plattan med Guns N' Roses som världen väntat så länge på. Och David Fricke gillar vad han hör.
Läs recensionen här

Bäst 2008

Det börjar dra ihop sig. 2008 närmar sig sitt skoningslösa slut och inom kort är det dags för alla dessa summeringar av skivåret som gått. Album ska nomineras till fina priser och tidningarna vill ha listor på vilka skivor som egentligen var bäst. Close-Up har redan fått sin lista och nu är det fler som vill veta vad jag tycker.

Själv är jag mest intresserad av vilka plattor du tyckte var bäst under året. Jag vill ju veta hur god smak du egentligen har. Dessutom har du möjlighet att påminna mig om nåt släpp som jag kanske missat.

Så.... Vilka plattor var bäst 2008?

Magic Numbers gör julshow i sthlm



19 December - Stockholm, Strand (tidigare Street)
Kvällens DJ's och värdar: The Concretes
Biljetter säljs på www.luger.se/biljetter, samt på Pet Sounds, Sound Pollution och Record Hunter.

Bandets hemsida
Aftonbladet

Mer Glasvegas

Det finns åtminstone en människa i landet som inte anser att Glasvegas är Gud. High Sobriety säger kanske inte att kejsaren är helt naken, men åtminstone nästintill. Även om jag tycker om den där skivan så är det befriande med någon som säger någonting annat än "fullkomligt oemotståndliga", "det bästa brittiska debutalbumet någonsin" och "fullständigt fantastiskt".

Läs henne här
---
Aftonbladet däremot håller liv i hypen genom gårdagens krönika av Markus Larsson.

Läs honom här

The Hives på svenska



Cowmag har lagt upp en svingammal intervju med The Hives. Året var 1996 och under de två åren bandet funnits hade de mest spelat i och omkring Fagersta.

Men den roligaste spelningen var i alla fall Riksgränsen.
- Vi fick bra hotell, bästa maten och mest pengar, säger Pelle och de andra håller så klart med. Det var bara en del lokala band som spelade där förutom dem, så de var stolta över att få vara kvällens huvudband.

Cowmag bjussar även på en liveinspelning från 1994 där The Hives lirar "Vi lever". Låten skrevs tydligen av Bizex-B och spelades senare in av Fagerstapunkarna Happy Farm. Pelle kallar för övrigt Happy Farm "världens i särklass bästa band" innan de spelar låten.

söndag 9 november 2008

Metal in the night



Bilder ovan är en påminnelse om att vi alla måste se "Anvil! The Story of Anvil" så snart det bara går. Läs Fredrik Strages krönika om filmen här.

www.anvilmovie.com

Rogert #44 (landets musikbloggar)

Rogert har anlänt på Bloggtoppen och är efter bara några dagar "Större än Sveriges största popblogg."

lördag 8 november 2008

tv-tips, glasvegas och sympatisk filmrecensent

I går sände SVT dokumentären "Tillflykt", med David Sandström i huvudrollen, igen. Jag har den redan på dvd och klockan 20:00 i går var jag upptagen med att dricka alkohol och äta älg i Hornstull med diverse film-, restaurang- och skivrecensenter.
Men om du missat den så är den värd en timme av ditt liv. Lätt.

Se dokumentären här


Några frågeställningar efter gårdagens ganska våta tillställning med Metros nöjesfolk:
• Är Glasvegas den största hypen sedan Strokes? Svaret är troligtvis "ja, absolut".
• Är det verkligen helt fantastiskt att se två av Glasvegas medlemmar framföra fyra låtar akustiskt inför Stockholms samlade mediekår på O-baren? Svaret är troligtvis nej - och det säger jag trots (tack vare?) att jag inte var där i onsdags.
• Är C-G Karlsson en av landets trevligaste filmrecensenter? Ja, definitivt.

Per Nordmark är Bad Hands

Per Nordmark, grym trummis med band som Fireside och Breach på meritlistan, har ett nytt projekt som han kallar Bad Hands. David Sandström bidrar med sång på en låt, Britta Persson på en annan.

Kolla MySpace

Tack It's A Trap för tipset!

fredag 7 november 2008

Kent i topp



Kentboxen, med det kontroversiella omslaget, toppar svenska försäljningslistan den här veckan, rapporterar Musikindustrin. Andra nykomlingar: Pink (#3), Agnes (#5), Frida Hyvönen (#9), Anastacia (#15), Hasse Alfredsson/Tage Danielsson/Lasse O´Månsson (#16), Tiger Lou (#24), Katie Melua (#27), Andreas Johnson (#29) och Pain (#30).

Anvil! The story of Anvil

Jag blir sjukt peppad att se Anvil! The Story of Anvil efter att ha läst Strages krönika i DN. Hittar ingen länk till krönikan, men filmen handlar om (tills nu) bortglömda kanadensiska metalbandet Anvil. Under 80-talet spåddes gruppen en lysande framtid, men istället visar dokumentären hur bandet spelar i allt glesare hårmanar för en allt glesare publik, för att citera Strage.
På beskrivningen låter det som Spinal Tap, fastän gjord med mer kärlek. Det är ju riktiga människor framför kameran den här gången.

Strage avslutar krönikan med att berätta om när Robb drabbas av tvivel.

"Hur mycket kärlek och hängivenhet kan man plöja ned i något? frågar han med darrande röst. Lips tröstar honoom och säger att det ska nog gå bättre i kväll. Det kommer att bli ett kanongig. "The place is jam-fucking-packed!" lovar han. I nästa scen uppträder Anvil för fem personer."

Filmen har premiär 2009.
Nedan - Ett inslag från filmvisningen på Sundance ´08.

torsdag 6 november 2008

Hello Saferide på Debaser Medis



Medan jag satt på Bröderna Olsson och lyssnade på Kiss, Iron Maiden och Misfits från en skivspelare (iPod?) spelade Hello Saferide bara ett stenkast därifrån, på Debaser Medis. SvD ger konserten 4/6 i betyg men Dan Backman är inte helt övertygad.

"Baksidan av det återhållna uttryck som Hello Saferide laborerar med är att ledan hela tiden ligger på lur bakom varje snygg refräng och smart formulering. Där hennes svenska språkrör Säkert! övertygar totalt med en attraktiv rättframhet klädd i leriga gummistövlar finns det ett drag av anonymitet i de engelskspråkiga indiepopsånger som blivit Hello Saferides kännetecken."

Då är Citys Annah Björk mer positiv. Annah ger konserten 4/5 i betyg.

"Vad häftig hon är. Det låter kanske töntigt. Men Annika Norlin tar andan ur mig. Bandet är alla klädda i rutiga skjortor, och består bland annat av Andreas Mattson och Firefox AK. Själv är Annika 70-talssnygg. Alla tjejer i publiken kommer vilja se ut precis som henne i dag."

Läs Citys recension här
Läs Svenskans recension här

(Visst var det Henric de la Cour från Yvonne som spelade plattor på Bröderna Olsson? Jo, jag tror det.)

För sexiga för Axl

Partymonster Eagles of Death Metal spelade nya singeln "Wannabe in LA" på Jimmy Kimmel Live i måndags. Josh Homme har aldrig sett coolare ut.

Jag intervjuade Jesse, sångaren, förra året. Bland annat pratade vi om att bandet fick kicken från en turné de just påbörjat som förband till Guns N' Roses. Jesse hade egna teorier om varför Eagles of Death Metal fick lämna turnén.
- Vi var troligtvis för sexiga för Axl. Dessutom har vi riktigt hår på huvudet, konstaterade han.

Blod och svärd



I går blev det en väldigt sen middag på Bröderna Olsson med både shots och öl. Fast egentligen är det ju i kväll man ska gå dit. Då spelar 138 och Linnéa från Sonic Ritual plattor.

Tide

Lite mer tjat om Jukka från Silverbullit. I går såg jag föreställningen Tide på Dansens Hus och jävlar vilken bra musik han fått till. Nu igen. Över en kaffe efter föreställningen berättade han att det kommer nya föreställningar i Stockholm (och Göteborg) under våren. Fast då är det annan musik som gäller.
Återkommer till det då.
Vid min sida under föreställningen (och kaffet efteråt) hade jag Sarah. När hon skriver musik kallar hon sig El Perro Del Mar.

Lyssna på "Dog", inspelad i Dublin tidigare i år.

onsdag 5 november 2008

Hurra för far



På söndag är det fars dag. Med lite tur ligger ett litet paket innehållandes ljudboken "Storasyster ser dig - Hanna H's samlade kåserier från DN 2003-2005" och väntar på mig när jag vaknar på söndag. Det skulle jag tycka om.

Tack Julia för tipset!

Lowood + Tiger Lou


Lowood, som består av Therese Johansson och Kicki Halmos, beger sig ut på vägarna. Nyligen öppnade duon för Cult of Luna, nu är det Tiger Lou som får äran att turnera med bandet.

Lowood är förband till Tiger Lou på följande spelningar:

6/11 Gävle - Spegeln
8/11 Uppsala – V-dala Nation
12/11 Göteborg – Brew House
13/11 Norrköping - Skandiateatern
14/11 Linköping – Konsert & Kongress
23/11 Stockholm – Debaser Medis

Lowoods debutalbum "Close To Violence" släpps i mars 2009.

www.myspace.com/lowoodsweden

Knarkjakt med Ann



Läser Ann Ekebergs bok "För Sverige - på tiden". Jag har kommit till kapitlet om musik och droger och Ann skriver om The Beatles. För Ann är The Beatles i princip roten till allt det onda här i världen.

"Exempel på drogfantasier kunde bli otaliga. The Beatles rör sig i en värld av "Tangerine trees" (tangerinträd) och "marmelade skies" (marmeladskyar). Var träffar vi på marmeladskyar, om inte i en drogtripp?", undrar hon upprört.

Inte heller Simon & Garfunkels "Bridge over troubled water" är någon favorit. Hon skriver att "I" (jag), alltså personen som sjunger låten ska uttydas som droglangaren - "för det är först med den uttydningen, som hela skivan blir tydlig fullt ut."
"Verserna sjungs i två stämmor, vilket kan betyda, att det är två inblandade på trippen - lyssnaren och knarklangaren", skriver hon.
Lite senare:
"Det är dock en lång paus mellan vers två och tre - ungefär så lång som det tar att preparera och injicera en heroinspruta."

Så där håller hon på, paranoida Ann Ekeberg, och jag kan inte låta bli att tycka lite synd om henne. Herregud, det måste vara skitjobbigt att vara Ann Ekeberg.

Veckans skivrecensioner



Mest givna plattan på tidningarnas recensionssidor är Timbuktu. GP och Kristianstadsbladet sätter en femma och SvD en fyra medan Metro, DN och Sydsvenskan nöjer sig med en trea.
---
Det verkar vara en bra vecka för hiphop. Alla gillar Form One och Q-tip som får fyror överallt.
---
Annat som recenseras: Park Hotell (3 SvD, 4 DN), Parker Lewis (4 SvD), Grace Jones (4 SvD och DN, 3 Metro och GP), Ossler (5 SvD), Girlschool (2 GP), Lordi (2 UNT och DN) och Seal (2 GP, Kristianstadsbladet och Metro).

Melloboat 2009

Uppdatering Chino (Deftones)

Blabbermouth berättar att Chino Moreno lämnat ett meddelande på bandets studioblogg angående Chi Chengs tillstånd.

"It deeply saddens me to inform you all that our brother Chi Cheng [DEFTONES bassist] was involved in a terrible car accident [Monday] night. He is currently in a Northern California hospital in serious, but stable condition. I am on my way up north right now to be by his side, along with the rest of our bandmates and family. Chi is one of the strongest people I know, and I'm praying that his strength will get him through this. Please say a prayer for him as well."


Deftones basist i bilolycka

Chi Cheng, basist i Deftones, ligger i koma efter en svår bilolycka i måndags.
Bandets sångare Chino Moreno bekräftar uppgiften men känner inte till några detaljer. "I don't know everything that's going on -- I just know it's very serious," säger han till The Sacramento Bee.

Läs mer här