fredag 29 maj 2009

S K R I E T


Pascal

Isak från Pascal har startat ett nytt band, S K R I E T.
Ett album släpps i slutet av augusti/början av augusti men redan nu finns singeln "Fåglarna" att lyssna på.

Hör låten på MySpace och köp singeln (med remixer av Nordpolen och Hyper Plastic) på Klicktrack.

torsdag 28 maj 2009

Dagens mejl

Hallå där Patrik!

Jag heter Emil och är 18 år gammal, jag skulle jättegärna vilja ställa några frågor till dig.

Jag börjar med varför, du förstår jag gillar det här bandet Misery Loves Co. du kanske vet vad det är? Hursomhelst så har jag lyssnat på er i 3 år nu, upptäckte er av en slump och jag är så lycklig att jag gjorde det. Ni är/var i särklass ett av de bästa svenska banden genom tiderna och eftersom ni var "före min tid" så har jag aldrig kunnat se er live eller d.yl. Hursomhelst, i dag när jag läste metro såg jag din resencion av Mansons nya (instämmer helt). Då såg jag att resencenten hette Patrik Wirén, kan det vara DEN PW tänkte jag. Jag gjorde lite research och visst var det du.

Om du skulle tänka dig att svara på dessa frågor (eller några av dem) så skulle det betyda väldigt mycket för mig...

(Här följer ett gäng frågor som du, bästa bloggläsare, säkert är helt ointresserad av)

...Avslutningsvis vill jag bara påpeka hur synd det var att (efter vad jag har förstått) ML Co. är relativt förbisett idag. Kanske skulle ni kunna släppa någon samlingsbox eller liknande för att fräscha upp det sorgliga utbud av "musik" vi bjuds på idag i skivhandeln.

Tack på förhand med många varma hälsningar Emil

SkivnyttNästa vecka släpper The Ghost Of A Thousand uppföljaren till "This is where the fight begins". Nya albumet, med titeln "No hopes, New demonstrations" spelades in i Stockholm med Pelle Gunnerfeldt (Fireside, The Hives, Refused) vid spakarna. Har bara hunnit lyssna genom skivan en gång, men det låter bra som fan.
Lyssna själv på bandets MySpace-sida

För dig som gillar Bronx, Poison The Well, Refused.
---
Gorillan tipsar om att Jay Reatard släpper nytt.
18 augusti landar "Watch me fall" på skivdiskarna.

Lyssna på spår från plattan här

MinnesbildSå här såg det ut på Jurets rum på hotellet i Karlstad i lördags.
Härmapan tog bilden.

Mer om RUM III här

onsdag 27 maj 2009

Oinspirerad MansonMarilyn Manson ser sig själv som en kreativ själ, en provokativ och utmanande artist i ständig rörelse. Dessvärre är "The high end of low" allt annat än utmanande. Alltför många spår är inte mer än bleka upprepningar från förr - även om det finns några låtar som sticker ut.
Oinspirerat var ordet.
Jag ger skivan en tvåa i dagens Metro.

GP, UNT och Ystads Allehanda ger samma betyg. Corren, DN, Dalarnas Tidningar, Hallandsposten, Kristianstadsbladet och Sydsvenskan är snäppet snällare och ger skivan en trea. Mest peppad är Linnéa på SvD.

tisdag 26 maj 2009

Gigtips från Bombus

NY Dolls till Strand

New York Dolls kommer till Sverige.
26 juli spelar bandet på Strand i Stockholm. Biljetterna är släppta.

Aftonbladet


måndag 25 maj 2009

Green Day i topp

Visst landade Green Day i topp på den svenska försäljningslistan med "21st century breakdown". I USA har kritikerna hyllat skivan medan de svenska recensenterna varit mer återhållsamma (själv var jag allt annat än återhållsam när jag gav albumet en femma i Metro). Det blev en hel del treor den här gången. De flesta som gett ett lägre betyg än så har hakat upp sig på att skivan inte är särskilt punkig. Ett rätt märkligt resonemang med tanke på hur föregångaren, "American idiot", lät.

Men visst finns det andra proffstyckare än jag som gillar skivan även i det här landet. Både Expressen, Barometern, Hallandsposten, Smålandsposten och Västerbottens Folkblad fattar att "21st century breakdown" handlar om powerpop av allra finaste sort.

Medlemmarna i Green Day blev så glada över förstaplatsen att de genast repade in "We are the champions".


Stockholm på torsdag

Lindas bästaPå ett nattduksbord i de värmländska skogarna ligger en bok.
"Lindas bästa/värsta" är ett urval av Linda Skugges krönikor 1993-2008 och när resten av huset somnat ligger jag vaken och läser hennes texter. Många av krönikorna har jag läst tidigare, men det är en helt annan sak att läsa texterna i kronologisk ordning.

Man inser att det hinner hända mycket i en människas liv på 15 år.

Samtidigt är hon väldigt mycket samma person nu som då - hon kallades ju faktiskt bitter tant redan i mitten av 90-talet. Och det är just det som är så coolt med Linda Skugge. Hon VET att hon framstår som bitter och jobbig i största allmänhet (jag minns att jag själv suckat högt när jag läst vissa av hennes krönikor) men det verkar hon skita fullkomligt i. Hon orkar liksom inte bemöda sig med att fundera över vad andra ska tycka. Låtsas inte vara någon annan än den hon är. Dessutom skriver hon så engagerat - både då och nu - att det inte går att lägga boken åt sidan.

Jag somnar lite senare än jag borde den här natten i ett hus i Värmland.

Linda Skugge

söndag 24 maj 2009

RUM IIITillbaka efter en helg i en svit på Clarion Hotel Plaza i Karlstad.
Till tredje upplagan av RUM förvandlar Anna och jag sviten (som delas med Bo Jonzon) till ett partyvänligt ungkarlshem. Folköl och chips. Bildspel och nytryckta böcker. Den mer sofistikerade Bo bjuder på rödvin. I rummet intill har Juret (designduo bosatt i Göteborg) släpat med sig figurer/stubbar med väldigt långa näsor i bästa Slipknot-stil. Ett annat rum har förvandlats till extremt porrig konsertlokal där Salvadori Fantastico bjuder på finfina konserter hela dagen.

Att låta nio konstnärer ha varsitt hotellrum till sitt förfogande under sju timmars vernissage var exakt så inspirerande och skitkul som jag hade hoppats. Den drivna trion som höll i trådarna borde tilldelas någon sorts hjältepris för att de gång på gång skämmer bort värmlänningarna med sina tillställningar. Inte ens dagens trötthet kan besegra känslan av någon sorts varmt lyckorus.

Om jag minns rätt så var det här var som hände när vernissaget var avslutat.

20:00 Middag med alla involverade. Pratar ekologiska kläder och Totalitär med Juret.
22:00 Vänner på besök i staden kommer förbi. Öl i baren.
23:00 Det är fest på Salvadori Fantasticos rum. Ägnar mesta tiden till att klura ut hur Annas kamera fungerar. Dricker några glas vin. Tror Led Zeppelin hörs från vinylspelaren.
00:00 Det är fest i Anna och Bos svit. Mer vin. Mer prat.
01:30 Bjuder gästerna på en "dra åt helvete-macka". Tydligen är det någonting Bo lärt sig av en göteborgare. Det fungerar och snart är det bara jag och Anna kvar i sviten.
02:00 Hoppar i jacuzzin. Dränker stora delar av badrummet i vatten.
02:15 Somnar.

RUM regerar.

lördag 23 maj 2009

fredag 22 maj 2009

Flyga drake"Chuck Norris doesn't read books.
He stares them down until he gets the information he wants."


Om du inte redan läst briljanta "Flyga drake" så gör det nu. Helst redan i dag. Det är ju långhelg, eller hur? Fram med hängmattan för böveln.
Författare: Khaled Hosseini

Förlagets beskrivning av boken:

Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.

Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner – deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.

En underbar bok … Det här är en av de oförglömliga historier som stannar kvar hos en i flera år ... Det är så starkt att allt jag läser under en period efteråt känns tråkigt.
Isabell Allende

Stockholm 29 maj

onsdag 20 maj 2009

Arvika hjärta Pirate Bay


Eagles of Death Metal kommer till Arvika.

Arvikafestivalen släpper nya namn - via The Pirate Bay. Populistiskt hjärnsläpp eller kreativt nytänkande? Avgör själv.

Enligt ett inlägg på Arvikafestivalens hemsida handlar det om följande gäng:

EAGLES OF DEATH METAL(us)
SANTIOGOLD(us)
TIGER LOU(se)
FLORENCE VALENTINE(se)
KITE(se)
ELENETTE (se)

Släppet finns att ladda ner på http://thepiratebay.org/torrent/4902674

Ungkarlar i Karlstad


Kommande helgen tillbringas lämpligast på Hotel Clarion i Karlstad.
Nio konstnärer i nio rum på första våningen och i ett av rummen finns min favoritfotograf (tillika sambo som hellre kallar sig fästmö) Anna Ledin. Ungkarlarna (som senast visades på Mornington Hotel i Stockholm) har vaknat till liv igen. Den här gången är det mer av en installation än en fotoutställning. Eller snarare både och. Som ett Kinderägg med lite roligare leksaker.

Det blir bra i Karlstad i helgen.
Det är jag helt säker på.

tisdag 19 maj 2009

Dark Night Of The SoulSparklehorse, Danger Mouse och David Lynch är en rätt udda konstellation. Tillsammans har trion fått ihop plattan "Dark night of the soul". Bland gästerna märks Flaming Lips, Julian från The Strokes, Frank Black, Iggy Pop och Nina Persson.

Samtliga låtar finns att höra hos NPR Music.
Där kan du också läsa mer om projektet.

Bäst! Bäst! Bäst!När vi snackar nya släpp måste jag givetvis nämna Gallows "Grey Britain". Bästa punken just nu. Även Lokko godkänner skivan som får en fyra i SvD. Barometern och Sundsvalls Tidning (som jämför med The Bronx) ger samma betyg medan PSL utbrister "Bäst! Bäst! Bäst!"

Believe the hype!

Lyssna på Gallows här

Big BusinessBig Business har släppt nytt.
Förra veckan recenserades "Mind The Drift" av Jonn Jeppsson på Sydsvenskan. Jonn, som även skriver för Close-Up Magazine, hade önskat mer kött på benen och ger plattan 3/5.
Läs här

På bandets MySpace-sida finns ett par spår från plattan. Framför allt "The Drift" imponerar. Lyssna här

måndag 18 maj 2009

Typ omöjligt

Tack Martina!

The Dead WeatherJack White från White Stripes är aktuell med ett nytt projekt tillsammans med Alison Mosshart från The Kills. Även Dean Fertita (Queens Of The Stone Age) och "Little" Jack Lawrence (The Raconteurs, The Greenhornes) ingår i bandet The Dead Weather.
Debutalbum "Horehound" släpps 24 juni.

www.thedeadweather.com

Franskt vi minns

hola PatrikEtt fransman hör av sig via Facebook, berättar att han är ett gammalt fan av Misery och vill bli min vän. Han skriver att han gillar en hel del svensk musik - Entombed, Disfear, At the Gates, gamla Dark Tranquillity, gamla In Flames, Unanimated, Katatonia, Raised Fist, Breach, Refused, Nine, Cult of Luna, Kent och ett band han nyligen upptäckt som kallar sig Broder Daniel.

Själv lyckas jag inte få ihop en riktigt lika lång lista med bra franska band. Men han skickar ett gäng länkar som jag lovar att kolla upp. Hittar dessvärre inte så mycket som fäster, förutom möjligtvis Frankrikes svar på Tragedy - Ekkaia.

Lyssna på bandets MySpace-sida.

Nån som har tips på annat bra från Frankrike?

UPPDATERING
Ekkaia är givetvis från Spanien, inte Frankrike. Tack Andy. Efter att ha läst meddelandet från min nye vän ännu en gång har jag kommit fram till att han faktiskt är spanjor och inte alls fransman. Det förklarar onekligen varför han inledde med att skriva "hola Patrik", eller hur?

fredag 15 maj 2009

Lädernunnan fyller 30

Självaste Lädernunnan firar 30 år med att lira på Big Ben i Stockholm onsdag och torsdag nästa vecka. I bandet ingår, förutom självskrivne Jonas Almqvist, även Mappe Björkman (Candlemass), Nikke Ström (Nationalteatern) och Hempo Hildén (Pugh, Dokken). Dessutom ryktas det om att en viss sleazerockare från Gbg ingår i sättningen.

Pet Sounds har ett fåtal biljetter kvar.

torsdag 14 maj 2009

I kväll på 44:an

Skratta eller gråta?Det finns säkert en och annan där ute som tycker min femma till Green Day i Metro var gårdagens tokigaste läsning. Men på annan plats i samma tidning fanns någonting som överskuggade allt annat. Flickor mellan elva och tretton år i Täby erbjuds en veckas sommarläger från kommunen. Under lägret ska flickorna få lära sig mer om typiska tjejsaker som shopping, spa och att dricka latte.

Låter som ett rätt kul aprilskämt förstås.
Men det verkar - osannolikt nog - vara på riktigt.

"Åtminstone i Täby börjar flickor i den åldern intressera sig för att åka till stan och gå i affärer", säger fritidskonsult Mats Blückert till Metro. Han förstår att lägret kan ses som provocerande. "Det finns något väldigt känsligt i flickor och deras intressen. Men jag menar att man kan försöka få in diskussioner om ideal från andra hållet. Är flickorna för smala får vi väl stoppa i dem en bakelse … om du förstår vad jag menar."

Nej, Mats Blückert, vi förstår inte riktigt vad du menar.

Läs artikeln här

onsdag 13 maj 2009

Jesus

Att Hank von Helvete ska bli musikalstjärna och spela Jesus i Jesus Christ Superstar är faktiskt en ganska underhållande nyhet. Visst känns det mer lockande än att se Ola Salo i samma roll? Premiär på Det Norske Teatret 3 september.
Aftonbladet
---

Dagens Ramones

Ramones på CBGB'S 15 september 1974.

Tack Gorillan för tipset!

tisdag 12 maj 2009

Ny krönika

Jag har skrivit ännu en krönika åt NVP. Den här gången leker jag Saida och spår att framtidens nervösa nöjesredaktörer kommer få söka sig till ålderdomshemmen i sin jakt på det nya och heta.

Läs här

Neurosis till Sverige

Viktigt meddelande från en vän i Malmö!

"Den 26 juni 2007 var en sommarnatt som etsat sig fast i vårt minne. Då spelade Neurosis på ett fullsmockat Debaser Medis, värmen var olidlig och konserten fruktansvärt underbar. Musikhistoria skrevs då och nu fortsätter historieskrivningen - Neurosis kommer tillbaka till Sverige och Debaser för spelningar både i Stockholm och Malmö."

Mån 29 Jun
High Five presenterar.... Neurosis i Malmö

Ons 1 Jul
Neurosis, Debaser Medis, Stockholm

Länkar:
www.myspace.com/THEHIGHFIVECLUB
www.neurosis.com
www.debaser.se

Höga förväntningar?I februari avslöjades Green Day via sin hemsida att man skulle släppa "21st Century Breakdown" i maj. Reaktionerna i forumet på bandets svenska hemsida var rätt, eh, entusiastiska.

"Trixxx" skrev: Så underbart!! Jag gråter fan! X'D Jag kan inte tro det! :'D

"Christopher": Jag började gråta när jag såg det och skakade hela natten. omg <3

"Kerplunk!": Alltså, nu är det liksom på riktigt. Nu finns det inga kansken längre, det är ju på riktigt!

"MrsArmstrrong": Jag kan inte andas.

"Trixxx": Knappt jag heller!! Och jag har vetat om det här i fyra timmar nu! XD
Jag tappar saker och är helt fumlig! XD Shit! LUFT

"Christopher": Det här är nog den bästa natten i mitt liv ._.

"Eddiezin": ÅÅH! Jag kan knappt heller andas alltså, grtåer sällan offentligt, men nu.. OMG!

"Ramona Armstrong": Det är obeskrivligt vad jag kände när jag fick reda på det. Jag grät och kunde knappt andas, fick panik för jag var så lycklig. Snacka om att jag kommer drömma om dom inatt.

"Trixxx": Jag har typ "kvällsflipp", Green Day beroende och övernaturlig lycka på samma gång! Magen värker och jag andas nog lite för häftigt.. Måste lugna ner mig nu.. Seriöst..

Morgonmusik

Alla vardagar inleds med samma låt.
Annas mobil väcker oss med Band of Horses "The Funeral" från 2006. Jag borde ha tröttnat rejält på den där melodin, men den håller fortfarande. Och Vega har verkligen inte lessnat. I morse spelade hon låten fyra gånger på raken medan hon gungade med sitt lilla huvud.

Jo, jag vet, det är en aning märkligt att börja varje vardag med en låt som heter "The Funeral". Samtidigt kan jag tänka mig sämre låtar att vakna till.

måndag 11 maj 2009

Vi och dom - igen och igen och igen...

Jag tror att det var vid sju-tiden i lördags.
David Sandström skulle börja spela nån timme senare och jag tog en festival- och intervjupaus på hotellrummet. Zappade lite mellan kanalerna på tv:n och hamnade i en tv-show där en snubbe ska bestämma sig för vilken tjej av tre utvalda han gillar mest. Jag tror hypnos ingick i konceptet (nu vet alla ni som ser lördagsunderhållning vad jag pratar om). En av tjejerna valdes bort av huvudpersonen, som var göteborgare, med motiveringen att hon är från Stockholm. Hon är visserligen jättesöt, men en tjej från Stockholm?
Knappast.

"Jag har kompisar som är från Stockholm, men skulle aldrig kunna vara tillsammans med en tjej därifrån".

Nej, det var inte smartaste killen i klassen som var i rutan den här lördagskvällen.
---
Dagen därpå läser jag om en lynchmobb i Vännäs, lille samhället där Dennis Lyxzén växte upp, som skrämt slag på en flyktingfamilj. Ett 50-tal Vännäsbor - unga och gamla - kastade sten mot huset och flyktingfamiljen tvingades förflyttas till en säkrare plats.

Givetvis fanns det en anledning till de upprörda känslorna, en tjej skulle enligt VK blivit utsatt för en "mindre förtret"... Men en lynchmobb?
Vilket jävla århundrade lever vi i egentligen?

söndag 10 maj 2009

Lördag i Umeå

Någon skrev i en blogg någonstans, jag minns inte var, att David Sandström alltid är bättre i Umeå än i Stockholm. Jag tror den insiktsfulla bloggaren tyckte att Umesonen alltid har en annan distans i Stockholm. Efter gårdagen, när jag för första gången såg David Sandström Overdrive på hemmaplan, är jag böjd att hålla med.

Spelningen i går var i alla fall otroligt mycket bättre än i Stockholm för några veckor sedan. Men det handlar säkert inte bara om var han råkar befinna sig rent geografiskt. Den här gången hade bandet till exempel med sig den där nya, unga gitarristen genom hela spelningen. I Sthlm hoppade han bara in under några låtar för att avlasta David när han fick feeling. Nu koncentrerade sig David - som värmde upp inför spelningen med att göra "Start Me Up" tillsammans med skönsjungade seniorerna i Generationskören - helt på sången och sjöng bättre än någonsin med en utlevelse som han bara snuddade vid när jag såg bandet sist.
Total närvaro hela vägen.

Och mellansnacket. Vissa kvällar är David så bra på det där, andra gånger fungerar det sämre. I Stockholm fick Oskar be David, som inte sa särskilt mycket mellan låtarna, att prata för att han skulle hinna få ordning på trummorna. I Umeå tvingas han be honom sluta snacka. "Det finns någonting som heter klocka också", säger han och syftar på att konserten faktiskt ska vara över kl 22. Bandet avslutar med att bjuda in Generationskören för två covers - The Faces och Ac/Dc ("For those about to rock").
Jag har aldrig sett David Sandström Overdrive så bra som i går.
---
Annars då? Jo, jag hann med en del mellan intervjuerna med forna Refusedmedlemmar. Jag beskådade en raggarträff på Operaplan, lysnade på tonåringar som spelade Black Sabbath (Paul Green School Of Rock) och hamnade mitt i en vigsel av Lisa från Storuman och Daniel från Tärnaby. Paret vigdes av Umeås raggarkung Big Papa.

I dag: Stockholm.

lördag 9 maj 2009

Fredag i Umeå

Av en lycklig slump befinner jag mig i Umeå samma helg som MADE pågår. Ibland har man tur. Det är verkligen en fantastisk festival som jag definitivt kommer hålla koll även inför nästa år. Om man har ett hyfsat öppet sinne och inte räds ord som performance och poesi så finns det en hel del guldkorn att vaska fram. Känslan jag hade i går kväll när jag promenerade omkring på området (Norrlandsoperans mäktga hus) var att precis vad som helst kan dyka upp runt nästa hörn. Hörde Mattias Alkberg läsa poesi på Operaplan, några minuter senare ramlade jag nästan in i ett par tjejer som kröp omkring och illustrerade djur i bur.
Antar jag.
Såg ett par låtar med Gudrun Gut (som bland annat sammarbetat med Neubauten), hörde kompositören Sten Hansson läsa poesi som blev allt märkligare för varje minut och såg kidsen dansa sig svettiga till LondonbaseradeAutokratz.

Och så Diamanda Galas förstås.
Denna märkliga varelse, detta väsen, med en röst som inte går att nonchalera. Påfrestande i vissa stunder men alltid fascinerande. Avantgardens svarta ros lockar både hårdrockare och äldre kulturtanter. Fint.
---
Observation: En frisör i Umeå har döpt salongen till Hårizont.
---
Frågeställning: Hur ung ser jag ut, egentligen? Att visa leg på systemet är en sak, men i går undrade konduktören på Saltsjöbanan om jag fyllt 20 när jag skulle köpa biljett. Några timmar senare fick jag visa leg för en ung kassörska på ICA när jag skulle köpa en folköl.
Jag är 37 år. Borde jag skaffa skägg? Eller kanske bilda ett pojkband?
Hm, jag får fundera på det där.

torsdag 7 maj 2009

Vad i helvete är det för fel på er?Diamanda vill örfila Tiamat i en intervju med Norrbottens Kuriren. Anders från Tiamat låter hälsa att det snarast är en ära att bli dissad av Diamanda, även kallad Satans Brud.

Saxat från artikeln:

Det råder inga tvivel om att Diamanda Galás, efter mer än tre decennier i musikbranschen, fortfarande är arg. Mycket arg till och med. På 25 minuter hinner hon fördöma den grekiska regeringen, förföljelsen av assyrier i Irak, alla monoteistiska religioner och den svenska hårdrockgruppen Tiamat som släppt ett album med titeln Amanethes.

- Det är ett mycket obskyrt ord för en helig tradition som existerar i Mellanöstern och Grekland. Men varje gång man försöker leta efter information på nätet om den dyker den här riktigt idiotiska heavy metal-gruppen upp. Jag har lust att ta tag i dem och örfila dem som en morsa och säga "vad i helvete är det för fel på er?", säger Diamanda Galás.

Läs hela artikeln i Norrbottens Kuriren här

I morgon: Diamanda

Yes, visst ska jag se Diamanda Galás i Umeå i morgon. Rapporterna från spelningen i Stockholm tidigare i veckan har varit extremt positiva och åtminstone ett par Facebook-vänner har konstaterat att jag absolut inte får missa henne. Även Strage gillade konserten som han kallar "plågsamt vacker".

Läs hans recension i DN här

The Donnas

Jag hade nästan glömt. Men det fanns faktiskt en tid då The Donnas imiterade Ramones på ett mer underhållande sätt än någon annan.

Rekommenderat köp: Bandets självbetitlade album från 1998 som jag inhandlade på S:t Eriksplan alldeles nyss.

Dagens Ramones

Från "End of the century", producerad av Phil Spector.
Vid mikrofonen: världens bästa Joey Ramone.

This is rock'n'roll radio
Come on, let's rock'n'roll with the ramones

onsdag 6 maj 2009

Peaches och ConorTvå artister jag vanligtvis tycker om släpper nytt i veckan. Dessvärre infriar varken Conor Oberst eller Peaches mina förväntningar. Båda skivorna får en tvåa av mig i Metro i dag.

Problemet med Conor Oberst And The Mystic Valley Bands ”Outer South” är framför allt att Conor Oberst överlämnat en stor del av utrymmet både vid mikrofonen och i låtskrivandet åt övriga medlemmar. Tyvärr blir det snart uppenbart att det här gänget bara har en låtskrivare och sångare av rang, som jag skriver i recensionen.

Kristianstadsbladet (4)

Smålandsposten (3)
Sydsvenskan (3)
DN (3)
Sonic (4/10)
---
Peaches har länge varit betydligt mer underhållande live än på skiva, även om jag tycker "Impeach my bush" är en aning underskattad. Hade ändå hoppats på "I feel cream" efter att singelspåret "Talk to me" dök upp för några veckor sedan. Dessvärre är det den överlägset bästa låten på skivan.

Sydsvenskan sätter samma låga betyg, trots att man tycker att skivan är ett steg i rätt riktning. DN, SvD och GP ger skivan en trea.
----
Annat som recenseras: Andreas Tilliander, Isis (2 i SvD), New York Dolls, Ciara, The Legends, Träd Gräs och Stenar, The Horrors, Yusuf, The Amazing, Christopher Sander.
---
För fler recensioner - kolla in kritiker.se

Tips från Trent

"Be sure to get The Horror's new record "Primary Colours" RIGHT NOW. The greatest thing I've heard in a long time."
(Trent Reznor på Twitter)
---
Herr Lokko håller med Trent och delar ut en femma i dagens SvD.
Läs här

Själv skrev jag om plattan i mitten av mars. Läs inlägget här.

The Horrors

tisdag 5 maj 2009

Och så delade de ut en gratis tröja...

Ytterligare en som tycker till om Metallicas konsert i Globen i går. Den här gången är det någon som faktiskt inte kunde namnet på en enda låt. Trots det gillade Kulturbloggens utsända konserten. Förbandet däremot...

Personligen är jag inget jättefan av metal och förbandet, vad de nu kallade sig själva, visade enligt mig prov på höjden av usel musiksmak.

Kulturbloggen

Metallica

I går slog Metallica Globens publikrekord med en publik på 16 498. Hur var konserten då? Inga stora överraskningar, men ändå fantastiskt bra enligt Aftonbladet. "En väldigt speciell kväll", säger Expressen. Bästa bloggen Just Can't Hate Enough däremot är kall och likgiltig inför hela spektaklet. Trots alla svarta ballonger som föll ned över publikhavet under "Seek And Destroy".

måndag 4 maj 2009

Swordfishtrombone

I dag förde mitt intresse för straight edge mig till Uppsala. Dagens vegetariska på Katalin (god soppa), en stunds samtal med en av de forna medlemmarna i Abhinanda och sedan tåget tillbaka till Stockholm igen.

I helgen beger jag mig längre norrut än så, till Umeå. Dit ska även Diamanda Galas, som uppträder på Södra Teatern i Stockholm i morgon. På fredag besöker hon festivalen Made i Umeå och ryktet säger att hon bara äter svärdfisk.

Frukost? Svärdfisk.
Lunch? Svärdfisk.
Middag? Svärdfisk!

Jag är ju inte helt hundra på att det stämmer, men jo, jag väljer att tro på det. Diamanda Galas är trots allt Diamanda Galas. Klart hon bara äter svärdfisk.

Intervju med Diamanda Galas i DN
Mer om festivalen Made

I går och i kväll

Glasvegas var på besök i Stockholm i går. Spelningen hyllas av Aftonbladet.
---
Bland mina vänner verkar dock Woven Hand ha varit ett mer intressant alternativ. På Facebook kan jag läsa ett gäng rejält positiva kommentarer. Tydligen öppnade bandet konserten med Joy Divisions "Heart and soul".
---
I kväll: Metallica är i stan. Om Adam i förbandet Machine Head ser lite annorlunda ut än normalt så har det sina naturliga orsaker. Han ersätts i kväll av Patrik Jensen från The Haunted.

söndag 3 maj 2009

lördag 2 maj 2009

Ladda ner Dinosaur JrSom jag berättat tidigare så släpper Dinosaur Jr nytt i juni. Omslaget till Dr Farm-hyllningen "Farm" ser du här ovanför. Redan nu kan du ladda ner ett spår från plattan. Låten heter "I want you to know" och finns på bandets hemsida.

Ladda ner låten här

Tack Kulturbloggen för tipset!

fredag 1 maj 2009

A lesson in metal

Anvil bjussar på en lektion i heavy fucking metal.
Extremt underhållande!