fredag 13 november 2009

Ditt konto kan ocksе kontrolleras, http://webmail.bbredband.net/

Ännu ett mejl från humoreliten.

Bдste Bredband kontoдgare,

Att slutfцra din Kontoverifiering process, дr du svara hдr
meddelande och ange ditt ID och lцsenord i rutan. Du дr
krдvs fцr att gцra detta innan nдsta 48hrs mottagandet av denna e-post eller
ditt mailkonto kommer att avaktiveras och raderas frеn vеr databas.

Fullstдndigt namn:
Webmail Anvдndar-ID:
webmail Lцsenord:

Ditt konto kan ocksе kontrolleras, http://webmail.bbredband.net/
Tack fцr att du anvдnder www.bredband.net
Copyright 2009 The Time Warner Cable
Internet Service.

torsdag 12 november 2009

Invasion, WLIT, Sexvid, Bombus



Invasion + We Live In Trenches
16 januari.
Debaser Slussen, Sthlm

---
Bombus kommer tillbringa hela december i Wellfare Sound studio med Per Stålberg (Division Of Laura Lee, Daniel Gilbert) och Olle Björk (Repo Man, Daniel Gilbert) bakom rattarna för att spela in nytt material till fullängdsdebuten.

Fredagen den 27e November spelar Bombus på Pustervik, Gbg. Det blir ett sista tillfälle att testa det nyskrivna materialet inför pöbeln innan det ska spelas in.

http://www.myspace.com/bombusmusic

http://www.bombusmusic.com/

---
Sexvid+Nitad+Massgrav
1 december
Kafé 44, Stockholm

fredag 6 november 2009

Abhinanda återförenas

Det kom ett mejl från Abhinanda...

Tack vare ett antal mediepersonligheter med ett förflutet i tv-kanalen ZTV och Expressens nöjesbilaga Fredag har 1990-talet kommit att kallas det ironiska årtiondet. En tid då ideologierna var döda, ingenting längre hade någon betydelse och alla under 25 ville jobba med media. Det är möjligt att det var så det fungerade på Skånegatan i Stockholm.

Utanför tullarna var det annorlunda.

Ungefär samtidigt som tv-programmet Knesset började sändas bestämde sig ett antal ungdomar 70 mil längre norrut för att ta det slutgiltiga steget i sin radikala politiska övertygelse och börja ägna sig åt terrorism. Attentaten mot köttproducenten Scan satte medias sökljus mot en tidigare okänd ungdomsrörelse: Veganerna. Och i synnerhet de så kallade "militanta veganerna".

Till skillnad från postindustrialismens tidigare ungdomsrevolter handlade straight edge om att ta avstånd inte bara från alkohol och droger. Utan att vända hela det förljugna konsumtionssamhället ryggen. Musiken som fungerade som soundtrack till livsstilen gjorde inte att den uppfattades som mindre obegriplig och hotfull. En extremt aggressiv hardcore-punk med rötterna i Washington DC och band som Minor Threat och Youth of Today.


På Umeås fritidsgårdar, i synnerhet på Ungdomshuset Galaxen, arrangerades i 1990-talets början ett antal tumultartade punkkonserter där publiken var en lika betydelsefull del av showen som själva bandet. Pionjärer som Garbage Pailkids och Step Forward följdes snart av det genredefinierande bandet Refused. När några av bandets hangarounds tröttnade på att stagedivea i en soffa i den mytomspunna replokalen under Charlies kiosk bildades 1990-talets andra stora straightedgeband: Abhinanda. En ny replokal riggades upp i garaget hemma hos gitarristen Adam Nilssons föräldrar. Jonas Lyxzén spelade trummor. Mattias Abrahamson bas. Senare tillkom gittaristen Kristoffer Steen.

Den första spelningen ägde rum på Mariehems Ungdomsgård 1992. Under en hög av adrenalinrusiga ungdomar vrålade sångaren José Saxlund ut sina texter om avhållsamhet och impulskontroll i 180-gradig kollisionskurs med själva rockmyten. Hela bandet var av någon outgrundlig anledning klädda i lakan. De följande åren spreds berättelsen om Umeå HC och den kollektiva extas som präglade scenens livespelningar över världen. Abhinanda turnerade i Europa inför publik på hundratals och ibland tusentals personer.

Efter 3 album och hundratals spelningar splittrades bandet 1998 och medlemmarna spreds för vinden. 15 år senare återförenas det legendariska straight edge-bandet tillfälligt för fyra spelningar innan det för evigt går i graven. Tre i Japan. Och en på Kafé 44 i Stockholm den 26/1 2010.

onsdag 4 november 2009

King Kong

Henrik Schyffert briljerar bland sossar under kongressen i lördags.

måndag 2 november 2009

Back to the 80's

söndag 1 november 2009

Oholics och Schwartz + lövkrattning

Jag såg inte Motorpsycho i Gbg i fredags.
Medan norrmännen spelade på Sticky Fingers top floor agerade jag jury på samma adress, fast not so top floor. Vi lyckades i alla fall vaska fram två bra akter till finalen av Jack Rocks i Stockholm 26 november. Oholics låter Manchester (Happy Mondays) möter Göteborg (Soundtrack OOL) medan Jonas Schwartz har en röst som ger gåshud. Någon sa Jeff Buckley och, jo, men okej då.

Sedan blev det fest på ett Winnerbäck-abbonerat (han hade ju turnépremiär i Gbg samma kväll) Magnus & Magnus. Klockan blev rätt mycket och ett x2000 tillbaka till Sthlm tvingade upp mig efter bara fyra timmars sömn. Sådär som det alltid är. Bredvid mig på tåget satt en man som sent i livet upptäckte Asta Kask och blev extremt förtjust. Tipset kom från mig, en medresenär på ett alldeles för tidigt tåg från Gbg till Sthlm.

Annars då? Jodå, tackarsomfrågar. God fisksoppa i Midsommarkransen i går kväll. Med alkoholfri öl i glaset för den som körde familjen hem. Inledde den här söndagen med ett par timmars lövkrattning. Fatta att det är tredje söndagen jag inleder med att kratta löv. På en ny plats varje gång. Känns överraskande bra.