fredag 29 januari 2010

Att recensera en recensent


Pascal (Manuela, Isak och Mimmi)
Foto: Eva Hildén Smith

Mimmi Skog, trummis i Pascal, är inte helt nöjd med Aftonbladets recension av "Orkanen närmar sig".

"Per Magnusson inleder sin recension i Aftonbladet den 23 januari med att nämna Isak Sundström och att efter hans sidoprojekt Skriet är nu Sundström på plats igen som sångare i Pascal som ”Subtil Sanningssägare”.

Detta är intressant av två anledningar.

Det första är att Magnusson totalt ignorerar att Pascal har två sångare – varav den ena är av kvinnligt kön och att denne Manuela DeGouveia sjunger precis lika mycket som Sundström genom hela skivan. Men detta tycks inte intressera Magnusson.

Det andra är att Magnusson förutsätter att Sundström i egenskap av subtil sanningssägare har skrivit alla texter i ”Orkanen närmar sig”. Detta är inte sant. Utan att ta reda på fakta målar Magnusson upp en skev bild av verkligheten där DeGouveia och Skog är passiva och ointressanta pusselbitar i trion Pascal.

I Magnussons värld är Isak likhetstecken med Pascal.

Att tillintetgöra i synnerhet DeGouveia på detta sätt är ytterst sexistiskt och Magnusson borde skämmas. Skämmas för att han inte tagit reda på fakta och skämmas för att han är en del i det som av feminister brukar benämnas kukstimmet."

torsdag 28 januari 2010

Inte längre så tyst här i mörkret



Det krävdes inte mycket.

Visst, jag har även tidigare fått några förfrågningar från oroliga läsare som undrat om jag lagt ned bloggen för gott. Men i ärlighetens namn har de varit oroväckande och hjärtskärande få. Saknar ni mig inte alls, har jag ropat ut från mitt fönster mörka nätter och snövita dagar utan att någon bemödat sig med att svara.

Fast, jo, ni har ju saknat mig. Åtminstone hon som ringde i går kväll och krävde att jag genast plockar upp den här stackars spillran till blogg igen. En sådan kärleksförklaring kan inte ignoreras.

Så nu är jag här igen.

Någon måste ju tala om för er förtappade själar att ni genast måste införskaffa nya plattan med Pascal. "Orkanen närmar sig" är allt du vågat hoppas på och lite till.

På hemsidan kyssmig.com får ni veta mer.