torsdag 9 september 2010

Dagens musikvideo

JUNIP - Always (Official Video) from City Slang on Vimeo.


Jag blev lite överraskad när jag såg att José Gonzáles skulle till Finland för att medverka i ett luftgitarr-jippo. Men nu förstår jag vad han gjorde där. Briljant video från Andreas Nilsson. Plattan med Junip släpps nästa vecka.

onsdag 8 september 2010

Skivor, skivor, skivor...



Även den här veckan agerar jag musikrecensent i Metro. I dagens tidning är jag snäll mot både Dungen och Hurts. Dessutom skriver jag positivt om Sunshine i Nöjesguiden.

Men det är nästa vecka det händer när det gäller nya skivsläpp. Inte mindre än 5 plattor som alla har releasedatum vecka 37 snurrar intensivt i min i-Pod:


Det blir en bra vecka för landets 5-10 skivköpare.

På tal om nåt helt annat (krönikan som jag skrev i NVP) så vet F! hur en valaffisch ska se ut.


tisdag 7 september 2010

Ny krönika



Jag har skrivit en ny krönika för Nacka Värmdö Posten.
Den här gången handlar det om valet och de där affischerna som syns precis överallt.

måndag 6 september 2010

Så jävla osoft


I första numret av den svenska upplagan av GAFFA (mars 2010) skrev jag på demosidan om Laban. Nu har bandet spelat in sin första video. Låten heter "Så jävla osoft", och självaste Jan Björklund har en viktig roll.

Laban

”Första demon”

(http://www.myspace.com/bandetlaban)

4/6 stjärnor

Det krävs bara en lyssning innan ”Så jävla osoft” snurrar på repeat i skallen. Om och om igen hör jag Hampus Hallbergs stämma. Första spåret från Labans debutdemo, fantasifullt döpt till ”Första demon”, har en refräng som fäster på en sekund, som vägrar släppa taget ända tills hela världen känns så sjukt jävla osoft. Och varför skulle just jag vara unik? Jag är säker på att fler än jag kommer att skråla med i låten i framtiden.

Däremot skulle gruppen behöva klippa navelsträngen till mamma Strokes och pappa Bob Hund. Det är inga dåliga förebilder, självklart inte, men Laban känns redan nu stor nog att stå på egna ben. Här finns tillräckligt med begåvning för att släppa de tydligaste lånen och våga ge mer utrymme åt egensinnet. Gå till bandets MySpace-sida och lyssna själv så förstår du vad jag menar. Där kan du också se en galet skränig liveversion av låten ”Viktor” som ser ut att vara inspelad i en trång studentkorridor någonstans i Skåne. Den har en skön refräng den också.