söndag 1 november 2009

Oholics och Schwartz + lövkrattning

Jag såg inte Motorpsycho i Gbg i fredags.
Medan norrmännen spelade på Sticky Fingers top floor agerade jag jury på samma adress, fast not so top floor. Vi lyckades i alla fall vaska fram två bra akter till finalen av Jack Rocks i Stockholm 26 november. Oholics låter Manchester (Happy Mondays) möter Göteborg (Soundtrack OOL) medan Jonas Schwartz har en röst som ger gåshud. Någon sa Jeff Buckley och, jo, men okej då.

Sedan blev det fest på ett Winnerbäck-abbonerat (han hade ju turnépremiär i Gbg samma kväll) Magnus & Magnus. Klockan blev rätt mycket och ett x2000 tillbaka till Sthlm tvingade upp mig efter bara fyra timmars sömn. Sådär som det alltid är. Bredvid mig på tåget satt en man som sent i livet upptäckte Asta Kask och blev extremt förtjust. Tipset kom från mig, en medresenär på ett alldeles för tidigt tåg från Gbg till Sthlm.

Annars då? Jodå, tackarsomfrågar. God fisksoppa i Midsommarkransen i går kväll. Med alkoholfri öl i glaset för den som körde familjen hem. Inledde den här söndagen med ett par timmars lövkrattning. Fatta att det är tredje söndagen jag inleder med att kratta löv. På en ny plats varje gång. Känns överraskande bra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

god fisksoppa? en nya uppfinning?

Hjalle sa...

Om du krattar två timmar på ena sidan av ert radhus och två timmar på den andra får man nog kategorisera dig som en droneperformanceartist istället för lövkrattare. Som en blandning av mimare och Sunn O)))-munk med kratta istället för gitarr. Oändligt långsamma räfsrörelser. Du kanske rentav krattar till Sunn O)))-musik och bjuder hela grannskapet på dronekrattarshow? Säg till nästa gång i så fall, så kommer jag över och sätter mig i lotusställning på första parkett.
http://www.youtube.com/watch?v=Wx1140rf8KU&feature=related

Patrik Wirén sa...

Ha! Nej, ingen av krattningarna har ägt rum på egna tomten. Inget drone här inte. Bara riktig jävla hardcore-krattning på adresser med enorma mängder löv.

Hjalle sa...

Synd.

Hjalle sa...

Se till att dominera ordentligt vid nästa lövkrattning.
Hård:
http://www.flickr.com/photos/per/147157458/in/set-72157594196047590/

Hårdare:
http://www.tradgardsliv.com/images/billygoat/billygoat5.jpg

Hårdast:
http://www.gronytemaskiner.se/produkter/akgrasklippare/enlarge/tillbehor_lovblas.htm

Patrik Wirén sa...

Tack för tipsen. Känns rimligt.