torsdag 1 april 2010

PremiärnumretFörsta demosidan i första svenska numret av Gaffa. Den ser bra ut - både sidan och tidningen. Jag tror bestämt att du kan ladda ned premiärnumret på Gaffa.se om du inte hittat den på café/spelställe/skola/butik/bibliotek.

MÅNADENS DEMO

Underachiever
”This is where I lost the ability to love”
Betyg: 5/6

Bakom namnet Underachiver döljer sig en trio bestående av bekanta ansikten från vitt skilda håll. Gitarristen Martin Larsson har ett förflutet i At The Gates, trummisen Anders ”Nisse” Nilson hördes i Yvonne och sångaren/basisten Mattias ”Kenko” Kennhed har figurerat i punkgäng som No Security och Meanwhile.

Den gemensamma nämnaren är Eskilstuna, staden där alla tre växte upp en gång i tiden, men som både Martin och Mattias övergett.

På pappret är det förstås ett spretigt gäng men när man hör debutdemon faller bitarna snabbt på plats och på något märkligt sätt ryms samtliga medlemmars förflutna. Med små medel skapar trion ett driv som fascinerar medan Kenko med sin punkiga nonchalans är perfekt vid mikrofonen. Jag hör tydliga spår av Jesus Lizard och Brick men också Turbonegro, Unsane och tidiga Killing Jokes dystra postpunk. Martin berättar i ett mejl att nya låtar förhoppningsvis spelas in redan i april. Om man bara vässar till attacken ett snäpp kan det här bli precis hur bra som helst.

Inga kommentarer: