söndag 2 maj 2010

Tyngd från Gbg

Jobbet som demoredaktör på Gaffa fortsätter.
I nya numret ger jag ett gäng som kallar sig Galvano störst utrymme.

Tyngsta demon den här månaden kommer från Göteborg. De tre medlemmarna i Galvano krälar runt i ett musikaliskt landskap där Big Business, Mastodon och Melvins är lekledare och Toni Iommi den självklara dirigenten.

Kartan skrevs av Black Sabbath i ett gråmulet Birmingham en gång för länge sedan men vägen fram till det gyllene riffet har förändrats. Den breda motorvägen finns inte längre kvar och bandet tvingas ta sig genom det introverta doomträsket, snirkla sig genom hardcore-scenens loskor och simma genom en livsfarlig ström av progressiv hårdrock innan man slutligen når målet.

Galvano klarar uppgiften med bravur och kommer utmattade och skäggiga, men oskadda, fram till skatten. Givmilda som de är (en göteborgare bjuder självklart på sig själv) har de lagt upp tre av guldklimparna på sin MySpace-sida, bland annat den briljanta ”Pitch black unknown”. Resten får vi höra när gruppen avslutat inspelningen av sin självbetitlade debut.

Lyssna här

Här hittar du Gaffa

2 kommentarer:

hedvux sa...

I vilket format vill du få det du skriver om där (cd-r lr mp3or?)? tänkte tvinga mina polare å langa en inspelning till dig (www.myspace.com/fasterkatt)

Patrik Wirén sa...

Det mesta fungerar, så länge det går att lyssna. Be katten mejla en länk: patrik_wiren@bredband.net