onsdag 5 mars 2008

Fint Sverigebesök

Why? kommer till Sverige! Härligt.
Förra plattan, "Elephant eyelash", spelade jag sönder fullkomligt. Hela hela tiden.
Men det var väldigt ensamt att lyssna på Why? Jag försökte övertyga vissa av mina vänner om hur fantastiskt bra skivan var,
men de vägrade förstå. Hoppas nya släppet ger mig anledning att tjata sönder deras skallar igen.

Why? (US)

13 maj - Lund, Mejeriet
14 maj - Köpenhamn, Loppen
15 maj - Stockholm, Kägelbanan
20 maj - Århus, Voxhall

"Två år efter den enastående skivan "Elephant Eyelash" återvänder indie-hopparna Why? med nya skivan "Alopecia" i handen och hemvisten är givetvis fortfarande skönaste bolaget Anticon (Sole, Alias, Odd Nosdam m.fl). De bjuder på en samling hårda rhymes och låtar baserade på tuffa erfarenheter, framtvingade genom en det envisa leendet på en en försmådd livsälskare som har fötts på nytt. Det är ett album med snustorra skämt, självmord som utmålas i dikter, grubblerier över de sista stunderna på jorden beskrivna på väggarna på toaletter, ogillande självbekräftelse, och vardagsbetraktelser.

Yoni, Josiah Wolf och Doug McDiarmid fortsätter med sitt planerade blixtanfall på sin egen genre med skrammel-rap och indie-pop’n’roll, men de har höjt ribban. Alla (nästan) samplers har åkt ut och skivan spelades in live som en kvartett. Frågan är om vi inte redan 10:e mars får en av årets absolut bästa skivor. Och i maj får vi chansen att se bandet live igen! "
(Luger)

Inga kommentarer: