onsdag 29 juli 2009

Down on the farmSom vid alla Värmlandsbesök avverkade vi även denna gång en våt kväll på krogen. Åt middag hos ganska nya men väldigt bra vänner, besökte Båten och hamnade på Arena Bar någon gång efter ett. Men innan dess mötte vi upp Göran för ett par öl. Göran spelar med sitt Grande Roses Storsjöyran i morgon torsdag. Trots att det är så jävla långt till Östersund från Stockholm har vi allvarligt övervägt att åka dit och kolla in bandet. Så kommer det inte att bli, men det säger ändå en del om hur peppade vi är på att se Göran och Grande Roses live. Bandet kan skryta med en sprillans ny ep som vi alla borde köpa.

http://www.myspace.com/granderoses

Och jag har skrivit en sprillans ny pressrelease som ni alla borde läsa.

Tre år har passerat sedan Grande Roses debut-EP Arctic Heart såg dagens ljus. Var världen redo för bandets countrydoftande rock, framförd på en ständigt nedblodad akustisk gitarr?
Det
får vi aldrig veta.
Istället för att följa upp debuten med gigs
och fler inspelningar
valde medlemmarna att ta en paus. Någon
nedläggning var aldrig aktuell men diverse flyttar och barnfödslar krävde ett uppehåll.

Som härmed är avslutat.


Det som rödvinsglada poeter kallar inre glöd och
företagsledare refererar till som framåtanda och entreprenörskap har osannolikt nog hittat hela vägen tillbaka till Grande Roses. Känslan kom tillbaka med sådan jävla kraft att bandet uppgraderades, spelade live igen och nu släpper uppföljaren The Farm.

Om tanken med Arctic Heart var att visa hur bra Grande Roses
var, så är The Farm det slutgiltiga beviset på dess storhet. Något som bekräftas av att Dinosaur Jr - i ren glädjeyra - väljer att döpa sitt senaste album till The Farm. En hyllning så god som någon.

Inga kommentarer: