tisdag 7 juli 2009

NVP och Situation StockholmEn ny krönika i dagens NVP. Lite argare än vanligt.
Läs här
---
Jag har även skrivit min första artikel för Situation Stockholm.
I senaste numret finns en intervju jag gjort med Carolina Wallin Pérez, jazzsångerskan som sjunger Kent (se tidigare inlägg). Fotograf: Anna Ledin. Eftersom jag tillbringat två veckor i Provence har jag inte sett tidningen än. Men den ska givetvis inhandlas vid första bästa tillfälle.

1 kommentar:

Rolf Nilsson sa...

Att bygga upp företag i Sverige är bra för sysselsättningen, då arbetslösheten i vårt land är oförsvarbart hög. Med över 25 % av våra unga mellan 18-25 går arbetslösa, ligger vi etta på Europatoppen eller snarare botten.
Men vad vissa gör, är att bygga upp sina företag på hemlösa människors bekostnad och i deras namn och blir/är utan trygga hem att erbjuda hemlösa ett hemlöshetscementerande bolag.
Att sedan företagen i ”godhetens” namn anställer hemlösa som ett slags alibi för företagets vinstintresse, rättfärdigar inte grunden för att hemlösa människor måste finnas för att företagsledningen och aktieägarna ska få ”gotta” sig i och visa sin ”goodwill” i hemlöshetens ”hjälpande” hands namn.

Utifrån detta har jag sammanställt en del frågor angående den ”goda viljan” företag tycker sig visa våra hemlösa genom att tjäna stora pengar åt sig själva och ge smulor till ”de andra”.

Detta gäller rättvisefrågor (”rättighetsfrågor”) och annat som tycks vara helt oviktigt då det gäller ”hjälpen” till hemlösa.

1. Vilket företag i Sverige har 8-10 avlidna medarbetare varje år?

2. Vilket företag i Sverige undgår ett arbetsgivaransvar gällande missbruk bland sina medarbetare?

3. Vilket Svenskt företag sponsras av Stockholms allmännyttiga och ett stort antal andra bostadsbolag? Vilka anmärkningsvärt är just de som till största del bär skulden för att vi har just bostads/hemlösa i vårt land.

4. Vilket svenskt företag anses inte vara godkänd som inkomstreferens till bostadsbolag till en lägenhet om du är en hemlös tidningsförsäljare?

5. Vilket svenskt aktiebolag har byggt upp hela sin grund på att det finns hemlösa människor?

6. Vilket Svenskt företag har som de själva säger ca 400 medarbetare utan att fackföreningar ifrågasätter verksamheten gällande arbetstagarnas rättigheter?

7. Vilket svenskt företag slipper betala ut semesterersättning till sina hemlösa medarbetare?

8. Vilket svenskt företag slipper betala ut de första 14 dagars sjukersättning andra företag tvingas göra när någon blir sjuk?

9. Vilket svenskt företag i hemlöshetens namn sponsras av näringslivet?

10. Vilket aktiebolag får miljonbelopp av stat, kommun och diverse fonder för att ”hjälpa” hemlösa trots vetskapen av att de inte kan det? För med hjälp åt hemlösa måste väl ändå menas att människor ska slippa vara/kallas det?

11. Är detta företag (aktiebolag) en arbetsplats, eller är det bara ett mycket sofistikerat tiggeri som står för något helt annat än vad de utger sig för att göra?

12. Vill verkligen detta aktiebolag på allvar se en lösning av hemlösheten?Svaren jag söker och företaget jag frågor om är: ”Blaskan” Situation Stockholm