söndag 21 februari 2010

Dagens mail


Misery Loves Co, 1999
Foto Louise Storm

Jag har inte haft någon aning om vad du eller Örnkloo har hållit på med efter MLC, men jag hittade din blogg och därmed mail-adressen.

Jag tänkte att jag skulle slänga iväg ett mail för att beskriva vad er musik har inneburit för mig och mina vänner. Som den mesta musiken blir jag less på er musik, men i omgångar har jag fullständigt snöat in mig på er musik. Jag köpte den självbetitlade som liten unge, och hade även turen att hinna se er på Trästocksfestivalen i Skellefteå för år och dar sedan, och det är ett privilegium. Jag tror inte att det har funnits en metalkonstellation i Sverige som har varit lika bra. Jag och min första flickvän hade "On top of the world" som "vår låt", vilket numera kan kännas lite lustigt/efterblivet. Er musiken har annars varit riktigt bra vid motgångar och sorg i mitt liv, så det bör jag tacka för.

Imponerande är att ni alltid höll en så hög nivå i musikskapandet, iofs antar jag att 3 fullängdare är den magiska gränsen, efter vilken band går utför.Det tragiska är att Your vision... nog var er bästa skiva (eller nja, den och Misery Loves Company är nog ungefär lika bra). Jag hoppas att du iaf är lite stolt över det arv som ni lämnat efter er, det är inte alla som kan leva i vetskapen om att de påverkat liv på det sätt som ni har gjort.

Tja, har inte så mycket mer att säga. Ni är hyfsat kultförklarade i min generation, och det är därför givetvis trist att ni lade ner, även om jag förstår att 7 år (var det va?) kan vara tillräckligt.

Jaja, jag tänkte bara tacka för vad ni har lämnat efter er!

3 kommentarer:

JL sa...

Så sant som det är skrivet...

Anonym sa...

men..du är ju tillbaka! som jag har längtat. alla dagar på jobbet man tvingats jobba. tack, du räddar min eftermiddag imorron!
/Johan

Patrik Wirén sa...

Kärlek.