söndag 27 juli 2008

Absinth MansinthI går dracks det absint på Fiskarhöjden. Nån gång framåt midnatt, under ännu en grillafton med besök från innerstan, kom flaskan fram. Det var ett tag sedan sist. Kanske var det när Vegas födelse firades med ett par Death In The Afternoon (absint + champagne + is). Absint är inte det godaste man kan dricka, ändå känns det emellanåt lockande att ta fram den där flaskan med "den gröna fen".

När jag förra året intervjuade Marilyn Manson i London smuttade han på ett glas absint. Det är kanske inte så otippat att skräckrockaren är förtjust i mystiken som omger denna dryck, som påstås göra folk fullkomligt galna och som länge var förbjuden i stora delar av världen. Det passar hans image helt enkelt.
Nu har Manson skapat sin egen absinth - "Mansinth".

Alkoholhalten är, helt självklart, 66,6%.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Minns, eller mins inte en resa med absinth i Prag. Efter en veckas tävlande var det krogen som gällde. Vi drack absint i små plastgals. Vi var tre, finnen han minns inget av kvällen, den andre svensken blev vallad runt stan av en tjej så han skulle nyktra till. Jag kom hem först utan nyckel så sov gott i parken utanför hotellet.

Kicki sa...

Fasiken Patte... Ja visste att jag skulle stannat över helgen ju... Missa ju nåt.

Patrik Wirén sa...

Men du, det finns absint kvar till dig också. Så de e bara å boka en tågbiljett kickan.

www.axxo.se sa...

Absinth (eller Absinthe) av rätt märke är fullt drickbart. Undvik dock de billiga flaskorna i tjeckiska livsmedelsaffärer eller på La Ramblas strippklubbar :-)

Patrik Wirén sa...

Jag hamnar alltid med de där billiga varianterna i glaset. tyvärr.