tisdag 22 juli 2008

Intervju med Tommy (Ministry)

Nu är det över.
"C U LaTour 08" har nått sitt slut och Ministry är historia.
Jag och 138 (Christoffer Jonsson) fick ett snack med Tommy Victor, gitarristen, i Oslo dagen efter spelningen på Sweden Rock. Det är på tiden att jag publicerar det som blev sagt. Tommy har också egna bandet Prong och lirar även gitarr med Danzig. Eller...?
- Nej, det gör jag inte längre, även om jag gärna skulle göra det. Men han hatar mig nu… Nej, det gör han inte, jag träffade honom för några veckor sen. Men jag har varit upptagen med Ministry och han gör bara sådär sexton spelningar per år, så...

• Hur var spelningen på Sweden Rock?
- Det var skitbra. Def Leppard var fantastiska. Jag har inte deras plattor hemma och kan inte ens några titlar, men det lät otroligt bra och de såg fantastiska ut för att vara ett gäng snubbar över 50.

• Kände ni er som det svarta fåret bland Whitesnake, Def Leppard och de andra pudelrockarna?
- Vi var rädda för att det skulle bli så, men det var skitbra med folk på spelningen. Det var inte bara classic rock-fans som var där. Jag tycker det verkar som om den svenska publiken är ganska öppensinnad. Och det var inte enbart classic rock på festivalen. Carcass spelade ju till exempel.

• En polare som sett Ministry ett tiotal gånger tyckte ni var bättre än någonsin på Sweden Rock.
- Bandet låter skitbra nu. Det är trist att det är över. Jag är inte alls nöjd med det och säger till Al varenda dag att han är galen. Det har lagts ned så mycket arbete på Ministry för att det ska nå den här nivån och bandet är populärt igen. Det går bra och det finns egentligen inga problem. Vi kanske inte säljer så mycket plattor som vi önskar, men det lider alla artister av just nu.

• Så varför lägga ned bandet?
- Al känner att han inte har några fler idéer till Ministry. Han säger att han är "over it". Han är utbränd. Kanske kan en lång semester få honom att ändra sig, men jag tror att han skulle skämmas över att komma tillbaka igen nu när han gjort den här avskedsturnén. Han har en väldigt stark integritet. Men man vet aldrig vad som pågår i hans huvud. Han kanske bara vill bli av med oss andra så han kan bilda ett nytt band. Han är antagligen less på att arbeta med mig eller nåt...

• Han kanske ändrar sig om ni får ännu en republikansk president i USA. Då kanske det är dags för ännu en platta med Ministry?
- Kanske. Men han säger att han flyttar till Kanada om McCain blir vald, vilket är ganska troligt. Så han kanske måste flytta.

• Tror du inte amerikanerna fått nog av republikaner efter åtta år med Bush?
- Tyvärr har många i USA problem med att ha en svart kille som president. Jag vet inte om Obama kan vinna.

Tommy berättar att Al kommer producera nästa platta med Prong. Förhoppningsvis kommer herr Jourgensen också att bidra med en låt eller två. Enligt Tommy har duon en del gemensamt.
• Som vadå?
- Vi gillar Killing Joke lika mycket båda två. Och vi är stora sportfans och kollar baseball tillsammans. På söndagarna jobbar vi inte alls, då kollar vi fotboll och dricker bärs.

• Det kommer bli ett rejält tomrum efter Ministry.
- Jag håller med. Det finns ingen som kan ta Ministrys plats. Vi förväntar oss alltid att Killing Joke ska bära den facklan, men det verkar inte hända. Och Nine Inch Nails är ett popband.

• Vi fick veta att ni hade med er en massa säkerhetsfolk och en bodyguard som skyddade resten av bandet från Al på Sweden Rock?
- Hahaha.. Vi borde ha en jävla bodyguard med oss! Al var packad i går och jag höll mig långt från honom.

• Blir han våldsam när han dricker?
- Ja. För ett tag sedan repade vi ute i en studio mitt ute i ingenstans i Texas, vi var fast där i en månad tror jag. Det var rätt långtråkigt. Men jag flög in min flickvän och första dagen hon kom dit låg vi i min säng när det knackade på dörren. Hon öppnade och Al kastade en död skunk mot vår säng! Den landade rakt på mig. Har du känt stanken från en död skunk nån gång? Den var enorm och jag var tvungen att ta ut mina kläder och allting därifrån. Han var galen och ville bara terrorisera folk. Han behöver definitivt en bodyguard, jag sa det till honom häromdagen. Hans fru är med oss på turnén och hon gör sitt bästa för att han inte ska bli galen. Men tro mig, det är ändå ganska galet emellanåt.

• Burton C Bell (ex-Fear Factory) var med på USA-delen av turnén som sångare, varför?
- Jag vet inte. Burton var involverad i "Last sucker" och Al har tagit in gästvokalister tidigare. Han gillar att ha en kille till där uppe på scen.

• Kan du förstå att en del fans blev upprörda?
- Absolut. Men Al skiter fullständigt i om fansen blir sura. Han bjuder på en bra show och till slut gillar de det i alla fall. Men här i Europa får ni den bättre versionen av Ministry. Al gör det bättre. Jag älskar Burton, men nu har vi en extra säng på bussen så…

1 kommentar:

beardonaut sa...

Bra snack med Tommy. Jag är lite förbannad att jag inte kom iväg till Oslo, men samtidigt så hade jag verkligen ställt in mig på en parad av låtar från alla plattor. Inget från "Filth Pig". Dåligt.

Förresten missade du ett bisarrt bra gig med man.machine.industry i torsdags. Bästa jag sett med dem tror jag.

Och sjukt kul att du har Martins Topp 100-blogg listad. Han är galen.