torsdag 23 oktober 2008

Chinese Democracy

Till slut är första smakprovet här.
14 år senare.
I går avtäcktes "Chinese Democracy", första singeln från Guns N Roses kommande platta med samma namn. Det låter helt okej. Varken mer eller mindre. Jag gillar introt och lite kul är det att höra Axl Roses stämma igen. Men visst hade man väntat sig nåt... mer? 14 år är en lång tid och skapar orealistiska förväntningar, men ändå. "Chinese Democracy" är långt ifrån en av bandets bästa låtar.
Roligast med hela historien är att Dr Pepper lovat att skänka bort en läsk till varenda jävla amerikan om bandet får ut skivan under 2008. Kanske är det anledningen till att Axl till slut fått tummen ur.

Per Sinding-Larsen gillar i alla fall låten. Kolla PSL.
Nils Hansson är mer skeptisk i DN.

3 kommentarer:

Anonym sa...

fast av de låtar som läckt ut på nätet är titellåten en av de sämsta. låten som är med på rock band-spelet är en ganska trevlig liten sak.
http://www.youtube.com/watch?v=ln6oKl5iZXA

anal elf kid sa...

T om jag hade kunnat skriva den låten på 14 år om jag hade haft tillgång till de musikerna. Bra gitarrspel, fattas väl bara annars, men de är troligtvis ett passerat kapitel i musikhistorien om inte resten är bättre. Fast å andra sidan så har jag aldrig riktigt gillat Axl & co.

Anonym sa...

Men bara för att Guns N Roses inte släppt en skiva på 14 år betyder inte det att dom jobbat ihärdigt varje dag med albumet i 14 år. Ja menar, ACDC släppte ju först ett nytt album efter 8 år men tror knappast Angus å gubbarna jobbat på den varje dag i 8 år.