onsdag 15 oktober 2008

Flipperspel och prostitution"I sin bok FÖR SVERIGE - PÅ TIDEN! möter vi den engagerade debattören, läraren och mamman Ann Ekeberg som ger sig på den destruktiva och kommersiella subkultur som i allt högre grad börjat prägla Barnens värld och uppväxt."

Även jag fick en present när Vega hade kalas i lördags. Göran hade med sig denna fantastiskt roliga bok. Jag får visserligen bara låna den, men jag förstår varför han inte slog in den i ettt paket och sa "grattis!" En bok som denna ger man inte bara bort hur som helst. Jag har precis börjat läsa boken och har kommit till avsnittet om Flipperspel. Så här skriver engagerade Ann Ekeberg 1991:

"Apparaterna är ofta placerade i rökiga, torftiga och bedrövliga miljöer som är som magneter för sysslolös ungdom, som i sitt sökande efter "action" ofta fastnar i speldjävulens klor. Rock och discomusik med många decibel ackompanjerar den själsliga dödsdansen. Fältassistenter berättar att de misstänker både knark och prostitution i anslutning till flipperhallar i Stockholms innerstad."

I morgon ska jag läsa kapitlet om pornografi.

2 kommentarer:

Mattias Indy Pettersson sa...

Fantastisk bok! Påminner om Allan Rubin, hela hans produktion är läsvärd som aset.

HÄRMAPAN sa...

Välkomna till Anns värld:

http://celest.eenc.net/

Brrr.