onsdag 15 oktober 2008

Veckans skivrecensioner


Those Dancing Days

Är det inte lite otippat att Andres Lokko recenserar Fucked Up i Svenskan? En fyra ger han i alla fall plattan som lätt är veckans bästa i min värld. Köp "The chemistry of common life"!
---
Själv recenserar jag Those Dancing Days (3) och Brett Anderson (2) i dagens Metro. Det är också de två släpp som märks mest i dagens tidningsskörd. Nackabandet Those Dancing Days får sisådär 3,0 i snitt och Brett 2,0. Typ. Även Lucinda Williams har gett ut en ny platta, liksom Keane. Recensenterna gillar Lucinda men Keane är mindre poppis.
---
Annat det skrivs om: Navid Modin & Gudarna (trea i GP och DN), Eugene McGuiness (fyra i både Metro och SvD), Ironik (tvåa i SvD och Kristianstadsbladet), Gojira (3 i GP och 4 i Aftonbladet) och Markus Fagervall (1 Aftonbladet, 2 Kristianstadsbladet, 3 Metro).

4 kommentarer:

Anal Elf Kid sa...

Men varför skrev inte du om Gojira? De är ju högaktuella med sitt första Sverigebesök EVER och dessutom väldigt intressanta som representanter för stenhård Greenpeace-metal? Eller kommer du att klämma in en intervju i samband med förbandsspelningarna i Stockholm och Götlaborg?

Patrik Wirén sa...

Om det bara var upp till mig skulle jag framför allt ha recenserat Fucked Up. Såklart. Men världen funkar inte så. 5 plattor i veckan recenseras i Metro, så det finns inte så mycket utrymme. Inte ens för nåt så exotiskt som fransk "Greenpeace-metal".

Mikael Sörling sa...

Jag ger Fucked Up en 4 i HD. Fantastisk skiva. Men vad babblar Lokko om? Oi!?! Yeah right. Han borde bara skriva lååååånga viktiga recensioner om Morissey och Graham Greene...

Patrik Wirén sa...

Håller med. Det där med oi känns inte helt pricksäkert. Ska kolla dinn recension!