fredag 17 oktober 2008

Debaser Medis alldeles nyss

De där norrlänningarna har en väluppfostrad och öppensinnad publik kan jag konstatera efter att ha stått i dj-båset när Cult of Luna kom till stan. En snubbe frågade vad jag spelade när Jello Biafra med DOA hördes. "Det låter som Metallica. Fan vilken grym musik du lirar!", replikerade han med glad min. Jag vet inte hur man reagerar på ett sånt påstående. Men det var kul att han gillade låten. "Full metal jackoff" är den bästa långa låten som någonsin gjorts. Så känns det.
Sen kom det fram en tjej från Italien som undrade om det inte var jag som sjöng i Misery Loves Co. Min vän Hjalle konstaterade att det var extra oväntat eftersom "hon knappt var född när Misery la ner". Han har kanske en poäng. Men nej, hon såg inte ut att vara kring åtta år. Inte riktigt.
Flera undrade vad det var jag lirade när jag spelade Raveonettes. "Ally, walk with me" är en ruggigt bra låt. Tyvärr är resten av skivan triiist. Black Angels gick folk i gång på också. Och Refused. Såklart. Tydligen lurade jag en del av publiken att det var Cult of Luna som börjat spela när jag körde Red Sparrowes. Sorry att ni tvingades springa ut från toaletten i tron att era rockhjältar stod på scenen. Annat som hördes: Burzum, Swans, Social Distortion, Napalm Death, MIA, Godflesh, Sonic Youth... ja, den vanliga blandningen alltså.
---
Först sågs Amanda Jenssen på hardcoregig på Debaser Slussen. I kväll glider Idol-Markus omkring på Debaser Medis när Cult of Luna lirar. Rätt otippat.
---
Och sen måste jag bara säga att Cult of Luna var ruggigt jävla skitbra. Jag har aldrig tyckt om det där bandet så mycket som jag gör just nu. Ni som bor i Göteborg kan se bandet på söndag. Om jag minns rätt. Missa inte!

5 kommentarer:

Elias sa...

Ville bara tacka dig för en underbar kväll..Grym musik!
Det var kul att höra Full Metal Jackoff, den påminner mig väldigt mycket om Rammsteins - Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen.
http://www.youtube.com/watch?v=1LeIdIQaG2g
Ha det bra!

Patrik Wirén sa...

Tack!
Jo, jag kan också höra en viss likhet mellan låtarna.
Detsamma. Ha en schyst helg!

Leppe sa...

"Full metal jackoff" är den bästa långa låten som någonsin gjorts. Håller med , vad ska man säga det är punk rockens In-A-Gadda-Da-Vida.

Erenius sa...

Skitbra att du skrev vilka låtar det var, för jag undrade också ibland =)
Väldigt bra låtval, och en i övrigt jävligt bra kväll också, mer cult spelningar åt folket =)

anal elf kid sa...

Ååååh, jag ska gå imorgon! Har inte sett CoL sen um, nån festival, och det kommer med all säkerhet att bli fantastiskt. Tack för peppen!