onsdag 29 oktober 2008

Veckans skivrecensioner

En kort rapport från den värmländska landsbygden.

Frida Hyvönen hyllas mer än någon annan den här veckan. Knappast oväntat. DN slår till med en helsida och ger skivan full pott.
---
Själv skriver jag om The Cures "4:13 dream", som jag ger en trea i dagens Metro. Varken mer eller mindre.
---
Annat som släpps i veckan är Division of Laura Lee, Pernilla Andersson, Pain, Kent (boxen) och Eagles of Death Metal. Juju Chronicles berättar kul anekdoter om Jesse från Eagles of Death Metal (briljant bandnamn) i dag.
Läs här

tisdag 28 oktober 2008

Digital flyer

Herr krönikör

Ännu en krönika i NVP.
Den här gången handlar det om dokumentären "En som alla, alla som en" och om flaggor som rodnar. Läs här

måndag 27 oktober 2008

Hej då Hellacopters

I helgen satte The Hellacopters punkt med ett gäng spelningar på Debaser Medis. Det kan jag inte säga så mycket om, eftersom jag ska recensera en av konserterna för Close-Up. Men det var väldigt mycket The Hellacopters i helgen i Stockholm. Jag träffade folk som rest både från Milano och Åre för att ta farväl av bandet. På spelningen jag såg syntes både Sahara Hotnights, Titiyo, folk från Entombed och Burst, Pernilla Andersson, Texas Terri och Stefan Sundström i publikhavet.

Här är bandets version av "We will rock you" från sista spelningen någonsin, i Stockholm i går.

Ladda ner
Det kom ett meddelande från Avi (It's A Trap)...

"I am putting out a new netrelease collaboration featuring Swedish artists Tobias Hellkvist and Dead Letters Spell Out Dead Words and will be offering it as a free download beginning Monday, October 27. The two of them were actually completely unaware of one another before I put them together, but that's all the more reason to be excited for the result: a 3-part 25 minute epic of dark droning bliss. Hard to believe the original concept was intended to be a split, but hey, it's not like I'm complaining."

Här laddar du ner:
http://www.itsatrap.com/playlist/tobias_hellkvist_and_dead_letters_spell_out_dead_words-white_grey_black.mp3
(25:00m; approx 58mb)
http://www.itsatrap.com/iatmp3/012/012.jpg (full artwork)
http://www.itsatrap.com/iatmp3/012/iatmp3012lg.jpg (cover artwork only)

Mer info:
http://www.tobiashellkvist.com
http://www.deadwords.org

Rockdekadens i februariNashville Pussy och Supersuckers kommer till Sverige.

Storan, Gbg 9/2
Debaser Slussen, Sthlm 15/2
KB, Malmö 19/2

Biljetterna släpps i morgon.

söndag 26 oktober 2008

Ac/Dc både här och där


Pernilla Andersson (Foto Katarina Di leva)

Fredag förmiddag.
Jag befinner mig på en liten ö Stockholms skärgård. Det känns som om jag just klivit ur en tidsmaskin. Alla åker flakmoppe på smala steniga vägar och den lilla mataffären där vi försöker köpa kaffe öppnar först kl 14.
Här bor albumaktuella Pernilla Andersson och Dregen.
De verkar ha ett fint liv därute på ön.

Över en kopp kaffe pratar jag med Pernilla om kommande skivan, om isoleringen det innebär att bo på en ganska öde ö och om Vilhelm Mobergs "Soldat med brutet gevär". Lite överraskande snackar vi även om nya Ac/Dc-plattan. Det är Pernilla som för den på tal. Hon är lite knäckt.
- Åh, de har gjort en dålig skiva, suckar hon med lite ledsna ögon. Jag har ju väntat och väntat... Dregen är också besviken, men försöker ändå försvara bandet hela tiden.

Fredag kväll
Kontrasten mot Pernillas och Dregens lilla ö kunde inte vara tydligare.
Det är - av förståeliga skäl - väldigt sällan jag är på Stureplan, men den här kvällen är ett undantag. Naturligtvis prickar jag å mitt sällskap in en fredagskväll när hela stan just fått lön. Men det funkar ändå. Äter en fantastisk middag på Prinsen och sen vidare för sprit på nåt ställe som mest påminner om ett tonårsdisco. Även på Stureplan glider samtalet in på nya plattan med Ac/Dc. Den här gången är omdömena mer positiva.

Vare sig man gillar den inte så är en ny platta med Ac/Dc nåt som engagerar. Helt självklart landade skivan på svenska försäljningslistans förstaplats den här veckan.

Gör som närmare 2 miljoner andra, spana in videon till "Rock n' roll train" här.

Jag å Bad BrainsNär jag var tonåring sjöng jag thrash. Medan andra tog studenten och gjorde sånt som man kanske bör göra i den åldern så var jag i Berlin och spelade in en platta med Midas Touch. Skivan genererade en plats på svenska försäljningslistans topp 40 (vilket faktiskt betydde någonting på den tiden) och en Europaturné. Men framför allt gjorde vi en spelning med Bad Brains på Fryshuset i Stockholm. Det är sånt jag kommer skryta om när Vega är 15 och upptäcker punkrock.
Jag kommer antagligen också berätta om min lilla incident den där kvällen på Fryshuset. 138 skrev om den i Close-Up för en tid sedan och i dag publicerar han anekdoten på sin blogg.
Läs här

fredag 24 oktober 2008

Dälek till SverigeDälek, som beskriver sin musik som en korsning av My Bloody Valentine och Public Enemy, spelar både i Stockholm och Göteborg nästa vecka. Sist de var här gjorde bandet en grym spelning på Debaser Slussen, så missa inte.
Lyssna här

Stockholm, Teater Scenario – 28 oktober
Göteborg, Bergrum 211 – 30 oktober

Wannabe in LA

Spana in nya videon med Eagles of Death Metal. "Wannabe in LA" är hämtad från albumet "Heart on" som släpps nästa vecka.

Eagles of Death Metal - Wannabe In LA

torsdag 23 oktober 2008

Chinese Democracy

Till slut är första smakprovet här.
14 år senare.
I går avtäcktes "Chinese Democracy", första singeln från Guns N Roses kommande platta med samma namn. Det låter helt okej. Varken mer eller mindre. Jag gillar introt och lite kul är det att höra Axl Roses stämma igen. Men visst hade man väntat sig nåt... mer? 14 år är en lång tid och skapar orealistiska förväntningar, men ändå. "Chinese Democracy" är långt ifrån en av bandets bästa låtar.
Roligast med hela historien är att Dr Pepper lovat att skänka bort en läsk till varenda jävla amerikan om bandet får ut skivan under 2008. Kanske är det anledningen till att Axl till slut fått tummen ur.

Per Sinding-Larsen gillar i alla fall låten. Kolla PSL.
Nils Hansson är mer skeptisk i DN.

Very bra!

"Rogert's blogg is very bra also... han is jätte good peoples!"

(Angus från Australien, numera Uppsala, i ett mejl)

Earth till Inferno

Earth kommer till Oslo för ett gig på Inferno Festival som hålls 8-11 april 2009. Andra som dyker upp på festivalen är Carpathian Forest, Code, Troll, Unearthly Trance och Keep of Kalessin.

Biljett till Inferno inhandlas på www.infernofestival.net
Hela spelschemat presenteras 7 februari.

Jukka och Helena på Dansens Hus

Det är inte ofta jag ser dansföreställningar, det måste jag erkänna.
Men sedan Jukka Rintamäki (Silverbullit) inledde sitt samarbete med koreografen Helena Franzén med en mäktig föreställning på Kungliga Operan i Köpenhamn 2005 brukar det bli en eller ett par per år.
Och nu är det dags igen.

1 november är det urpremiär för "Tide" på Dansens Hus i Stockholm.

Musiken är nykomponerad av Jukka Rintamäki och specialgjord för varje dansare och hennes rörelser. Så här säger Jukka till Dansenshus.se
- Det är väldigt roligt att komponera musik till modern dans. Det finns fina möjligheter att experimentera med musiken. Tankesättet, inställningen inom modern dans är väldigt öppen för hur en föreställning kan vara, hur musiken kan vara. Samtidigt så bestäms musikens ramar utifrån dansens form vilket gör att musikstyckena får väldigt spännande former. Nåt som jag alltid sökt efter men som sällan har någon plats i olika musikgenrer där man tänker inom mera bestämda ramar.
- Jag tror att folk som gillar Silverbullit kan höra likheter i musiken i "Tide". Dels i ljudbilden men också i uppbyggnaden av musiken. Det som skiljer sig förstås är att musiken jag gör är instrumental och att den har mycket längre förlopp.

Helena och Jukka Rintamäki var senast på Dansens Hus våren 2007 med "Act of no reply".

UPPDATERING
"Tide" spelas 1, 3, 4, 5 november kl 19:00 på Lilla Scen.

onsdag 22 oktober 2008

Veckans skivrecensionerMest uppmärksamhet den här veckan får givetvis Ac/Dc. Och alla recensenter säger samma sak: "det låter som vanligt". När det gäller Ac/Dc är det någonting positivt. Skivan får 3/5 överallt utom i SvD, UNT och DN som delar ut varsin 4:a och i Corren som nöjer sig med en 2:a. Lite fascinerande är det ju att bandet fortfarande lyckas komma på nya låtar i sin extremt begränsade värld. Det är en bedrift.
Jag ansluter mig den stora massan och sätter 3/5 i Metro.
----
Min personliga favoritplatta den här veckan är David Sandström Overdrives "Pigs lose". Både SvD och DN hyllar den forne Refused-medlemmen. Aftonbladet och City delar ut en trea.
---
Annat det skrivs om i dag: Kaiser Chiefs (2 överallt utom i Aftonbladet som ger 3), Anna Maria Espinosa (Allt från 2 i Metro till 4 i DN och Dalarnas Tidningar), Tiger Lou (3 i DN, Metro, Sydsvenskan men bara 2 i Expressen och Corren), Sugababes (bara Kristianstadsbladet gillar skivan) och Jill Johnson.

Dagens Slayer-fan

Tack Hjalle.

Uffe! Uffe! Uffe! Uffe! Ulf Lundell!

Sa inte Ulf Lundell för bara några veckor sedan att den turnén han är ute på just nu skulle bli hans sista? I alla fall så har gubben bokat in sig för ytterligare en vända i landet. Premiären äger rum 27 februari på Scandinavium i Göteborg. Biljetterna till konserterna släpps på måndag.

Uffe på turné:
27.2 Scandinavium, Göteborg
28.2 Telenor Arena, Karlskrona
6.3 Löfbergs Lila Arena, Karlstad
13.3 Läkerol Arena, Gävle
20.3 Malmö Arena, Malmö
21.3 Globen, Stockholm

I afton punk

Odenplan lördag

Sverigevännen Texas Terri Bomb är tydligen tillbaka i stan snart igen. Fick ett anonymt sms för en stund sedan: "A public anouncement The Queen of RocknRoll and Punk Texas Terri Bomb will be at R.O.Q in Odenplan October 25th. Entrance is for free!"

tisdag 21 oktober 2008

Landets största bloggar

Tyskungen har vaskat fram landets tio största bloggar. Bara att se listan är anledning nog att bli deprimerad. Men det hindrar inte den gode tysken från att göra en djupdykning rakt ned i dyngan. I dag recenserar han "Kissie", Sveriges tionde största blogg. Och fortsättning följer redan i morgon. Tyskungen räds uppenbarligen inte lite smuts under naglarna.

Kissie får 2/10 i betyg.
Läs här

På turnéHårt turnerande Backyard Babies gör ännu en vända genom Sverige, Finland och Norge 2009.

29.1 Tyrol, Stockholm
30.1 Palace, Kalmar
31.1 The Tivoli, Helsingborg
4.2 Blaest, Trondheim (NO)
5.2 Garage, Bergen (NO)
6.2 Stavanger Forum, Stavanger (NO)
7.2 Rockefeller, Oslo (NO)
11.2 KB, Malmö
12.2 Platen´s Bar, Linköping
13.2 Millencolin Music Prize, Conventum, Örebro
14.2 Lapland Tattoo Weekend, Tornio (FI)
18.2 Trädgår´n, Göteborg
19.2 GG, Uddevalla
20.2 Nöjesfabriken, Karlstad
21.2 Lokomotivet, Eskilstuna
25.2 Sliver Nightclub, Jönköping
26.2 Slick City, Gävle
27.2 Wictoria, Karlskoga
28.2 Gisleparken, Gislaved
5.3 Bygget, Åre
6.3 Vemdalsskalets Högfjällshotell, Vemdalen
7.3 Statt Hudiksvall, Hudiksvall

måndag 20 oktober 2008

Don't want to live my life, not again

The Tiny gör en rätt briljant version på Ramones "Pet Sematary".
Lyssna på Stockholmsbandets MySpace-sida.

Åsså lite Ramones...

söndag 19 oktober 2008

1900

I dag var en finklädd Christian Gabel, som bland annat lirar trummor med Thåström, på besök i radhuset. Han har ett soloprojekt kallat 1900 och behövde promobilder. Så Anna placerade honom i dörröppningen och fotograferade medan jag och Vega hängde i vardagsrummet och headbangade till Ac/Dc.
Det låter bra om 1900. Instrumentalt vemod.
Lyssna här

Christian var för övrigt den som gav ut Annas gamla band Tractor på skiva. Skivbolaget hette Gabel Recordings. Bandet spelade bland annat på Arvikafestivalen i mitten av 90-talet. Men det är en annan historia.

lördag 18 oktober 2008

Bowie i Berlin

Jan Gradvall skriver inspirerat om David Bowies och Iggy Pops tid i Berlin i mitten av 70-talet, med anledning av Thomas Jerome Seabrooks bok "Bowie in Berlin".
Läs artikeln i DN här


Könsdelar i pupillerna?


Redan på Marilyn Monroes tid ritade man in manliga könsdelar i fotomodellernas pupiller.

Så du tycker den där tjejen i den där reklamen är värsta superheta megababen? Det finns ett gäng teorier om varför just hon anses sexig. Bland plastikkirurger pratar man om magiska linjer och matematik. Ann Ekeberg däremot påstår i sin bok "För Sverige - på tiden" att det handlar om subliminal manipulation. Det är dolda budskap som planterats in i bilden för att få dig att uppfatta tjejen som sexbomb.

"Vad får en kvinna i en modejournal att se sexig ut? Jo, med denna teknik är det lätt. Man skriver SEX i pannan eller på kinden, och så ritar man kanske in ett par manliga könsdelar i pupillerna (ungefär som Joakim von Anka brukar ha dollartecken i sina ögon). Detta hinner vi inte uppfatta med våra gamla vanliga fem sinnen. Hur ofta tittar vi på en fotomodell eller ett annat reklamobjekt i mer än högst två sekunder, när vi bläddrar i en tidning? Kontrollera själva."

fredag 17 oktober 2008

Why, Johnny, why?

Det här är roligt. Som jag skrev i ett inlägg för nån vecka sen så gör Johnny Rotten reklam för smör. Nu har en låt dykt upp som kommenterar tilltaget.
"Why, Johnny, why", frågar sig sångaren med stooor inlevelse.

Tack So What för tipset!

Cult Of Luna bräcker Neurosis?

Martin Carlsson recenserar Cult Of Luna i Expressen. Hittar ingen länk, men han hyllar bandet. Stenhårt.
"Än mer på scen än på skiva bräcker Cult Of Luna samtliga Neurosis-band, inklusive originalet, och får alla postrockgäng att vilja skriva snyftbrev hem till mamma."

Debaser Medis alldeles nyss

De där norrlänningarna har en väluppfostrad och öppensinnad publik kan jag konstatera efter att ha stått i dj-båset när Cult of Luna kom till stan. En snubbe frågade vad jag spelade när Jello Biafra med DOA hördes. "Det låter som Metallica. Fan vilken grym musik du lirar!", replikerade han med glad min. Jag vet inte hur man reagerar på ett sånt påstående. Men det var kul att han gillade låten. "Full metal jackoff" är den bästa långa låten som någonsin gjorts. Så känns det.
Sen kom det fram en tjej från Italien som undrade om det inte var jag som sjöng i Misery Loves Co. Min vän Hjalle konstaterade att det var extra oväntat eftersom "hon knappt var född när Misery la ner". Han har kanske en poäng. Men nej, hon såg inte ut att vara kring åtta år. Inte riktigt.
Flera undrade vad det var jag lirade när jag spelade Raveonettes. "Ally, walk with me" är en ruggigt bra låt. Tyvärr är resten av skivan triiist. Black Angels gick folk i gång på också. Och Refused. Såklart. Tydligen lurade jag en del av publiken att det var Cult of Luna som börjat spela när jag körde Red Sparrowes. Sorry att ni tvingades springa ut från toaletten i tron att era rockhjältar stod på scenen. Annat som hördes: Burzum, Swans, Social Distortion, Napalm Death, MIA, Godflesh, Sonic Youth... ja, den vanliga blandningen alltså.
---
Först sågs Amanda Jenssen på hardcoregig på Debaser Slussen. I kväll glider Idol-Markus omkring på Debaser Medis när Cult of Luna lirar. Rätt otippat.
---
Och sen måste jag bara säga att Cult of Luna var ruggigt jävla skitbra. Jag har aldrig tyckt om det där bandet så mycket som jag gör just nu. Ni som bor i Göteborg kan se bandet på söndag. Om jag minns rätt. Missa inte!

torsdag 16 oktober 2008

Stockholm i kväll

I kväll spelar Cult of LunaDebaser Medis.
Kongh och Lowood är förband och jag står i dj-båset.
Kom förbi å önska en låt eller två!

Förband till Metallica

Det blir The Sword och Machine Head som värmer upp publiken för Metallica i Stockholm. Mastodon och Lamb of God är förband i Finland, Norge och Danmark i sommar.

onsdag 15 oktober 2008

Flipperspel och prostitution"I sin bok FÖR SVERIGE - PÅ TIDEN! möter vi den engagerade debattören, läraren och mamman Ann Ekeberg som ger sig på den destruktiva och kommersiella subkultur som i allt högre grad börjat prägla Barnens värld och uppväxt."

Även jag fick en present när Vega hade kalas i lördags. Göran hade med sig denna fantastiskt roliga bok. Jag får visserligen bara låna den, men jag förstår varför han inte slog in den i ettt paket och sa "grattis!" En bok som denna ger man inte bara bort hur som helst. Jag har precis börjat läsa boken och har kommit till avsnittet om Flipperspel. Så här skriver engagerade Ann Ekeberg 1991:

"Apparaterna är ofta placerade i rökiga, torftiga och bedrövliga miljöer som är som magneter för sysslolös ungdom, som i sitt sökande efter "action" ofta fastnar i speldjävulens klor. Rock och discomusik med många decibel ackompanjerar den själsliga dödsdansen. Fältassistenter berättar att de misstänker både knark och prostitution i anslutning till flipperhallar i Stockholms innerstad."

I morgon ska jag läsa kapitlet om pornografi.

Veckans skivrecensioner


Those Dancing Days

Är det inte lite otippat att Andres Lokko recenserar Fucked Up i Svenskan? En fyra ger han i alla fall plattan som lätt är veckans bästa i min värld. Köp "The chemistry of common life"!
---
Själv recenserar jag Those Dancing Days (3) och Brett Anderson (2) i dagens Metro. Det är också de två släpp som märks mest i dagens tidningsskörd. Nackabandet Those Dancing Days får sisådär 3,0 i snitt och Brett 2,0. Typ. Även Lucinda Williams har gett ut en ny platta, liksom Keane. Recensenterna gillar Lucinda men Keane är mindre poppis.
---
Annat det skrivs om: Navid Modin & Gudarna (trea i GP och DN), Eugene McGuiness (fyra i både Metro och SvD), Ironik (tvåa i SvD och Kristianstadsbladet), Gojira (3 i GP och 4 i Aftonbladet) och Markus Fagervall (1 Aftonbladet, 2 Kristianstadsbladet, 3 Metro).

Norma "Waste"

12 november släpper Norma albumet "Book of Norma" på Novoton (Pascal, Paper).
Första singeln heter "Waste".
Check it out maaaaan.

Metallica till Sverige i mars"World Magnetic Tour 2009" besöker Stockholm och Globen 7 och 8 mars. Biljetterna släpps på måndag klockan 09.00 och beräknas ta slut på cirka 0,5 sekunder.

Förutom konserterna i Globen spelar Metallica även i Helsingfors 14 och 15 juni, i Oslo 17 juni samt i Köpenhamn 20, 22 och 23 juli.

UPPDATERING

tisdag 14 oktober 2008

Tävling! Tävling! Tävling!

I samband med The Hellacopters avskedsturné utlyser ”Guitar Hero: World Tour” en tävling där bandets fans har möjlighet att designa sin egen The Hellacopters Guitar Hero-gitarr.
Medlemmarna själva är med och väljer ut den snyggaste guran och vinnaren annonseras 24 oktober.
Vi har ju alltid haft otroligt hängivna fans, så det ska bli kul att se deras förslag på en The Hellacopters-gitarr, säger Robban Eriksson, från The Hellacopters.

Vinnande bidraget kommer att ges ut på marknaden i samband med att The Hellacopters låt ”The Same Lame Story” kommer som download till ”Guitar Hero: World Tour” i april 2009.

Hur funkar det då?
• Du hämtar hem en mall från www.guitarherohellacopters.se
• Designa din ultimata Hellacopters-gitarr i valfritt program (men se till att den håller
upplösningen 300 punkter per tum)
• Maila in din design i något av följande format (PDF, JPG, TIFF) till
rockandroll@activision.com
• Ditt bidrag ska vara inne senast den 22 oktober

Dagens låt

Nästa vecka släpps Tiger Lous tredje platta. Föregångaren, "The Loyal" från 2005, är en stor favorit så förväntningarna är höga.

Kolla in titelspåret från förra släppet.

måndag 13 oktober 2008

Bloc Party till Sverige24 februari 2009 - Stockholm, Cirkus.
Nya albumet 'Intimacy' släpps 29 oktober.

söndag 12 oktober 2008

Tv-humor, synthbögar och ett glas rött

Nej, Stor i Japan i TV6 är inte så uselt som många verkar tycka. Jag har visserligen bara sett ett par avsnitt men fick mig ett par skratt under kvällens avsnitt. Det är mer än de flesta program lyckas åstadkomma.
Sedan är jag ju förstås väldigt förtjust i Jens Sjögren.
Det kan påverka mitt omdöme.

Firefox AK har för övrigt spelat in Alphavilles gamla örhänge "Big In Japan".
Lyssna här

(För nåt år sen, eller två, försökte jag övertyga Timo Räisänen om att han borde spela in Alphavilles Forever Young. Han påstår att han faktiskt testade, men att det inte fungerade riktigt.)
---
I går, medan jag var upptagen med Vegas andra 2-årskalas satt ett gäng influgna musikjournalister och lyssnade på kommade plattan med Deathstars på KGB i Stockholm. Jag åt lunch med en av dessa i dag, en norrman som jag träffade i samband med en lyssning i Tyskland för ett par år sen.
Han konstaterade att skivan är gruppens bästa hittills.
Själv har jag ingen aning. Jag hade fullt upp med att servera glass, bullar, kakor, fruktsallad, kaffe och saft. Det var intensivt. Och roligt. Precis som ett barnkalas ska vara.
Några vänner från Gröndal dröjde sig kvar för en pastamiddag med ekologiskt vin i stora glas.

Några glas rött är sällan lika fantastiskt gott, välgörande och, jo faktiskt, livsnödvändigt som efter ett rejält barnkalas.

fredag 10 oktober 2008

Broder Tuck i kväll

Young Bloods

11 november släpps tredje albumet med världens bästa The Bronx.
Som en liten aptitretare har gruppen lagt upp färska "Young Bloods" på sin MySpace-sida.
Lyssna här

Babyshambles gör The Clash

Inleder dagen med att lyssna på The Clash. "Live at shea stadium" släpptes ju i veckan och återigen konstaterar hela världen (typ) att The Clash var ett alldeles enastående rockband.
Det tycker nog Pete Doherty också.
Så här lät det när Babyshambles med vänner hyllade Joe Strummr genom att spela in "Janie Jones".

torsdag 9 oktober 2008

Bara i Stockholm

Har man en tid hos frisören klockan 20 och blir erbjuden ett glas vitt medan man väntar.

Slayer spelar Reign In Blood

Mejl från Live Nation...

"Två nyheter från The Unholy Alliance-turnén med Slayer, Mastodon, Trivium (ej Göteborg) och Amon Amarth: Slayer kommer under konserterna i Göteborg och Stockholm att framföra HELA den legendariska Reign In Blood-plattan som släpptes i mitten på 80-talet och fortfarande klassas som en av världens bästa trash metal-album. Dessutom får ALLA biljettköpare till The Unholy Alliance ta del av superexklusivt och ännu outgivet material från hela turnéns line-up. Med i paketet finns några helt nya låtar från det Slayer-album som släpps nästa år."

22.11 Lisebergshallen, Göteborg
23.11 Hovet, Stockholm

Text

I said it once before, in 1995
were you not listening?

(David Sandström, "Too late, but still")

David å Oskar på Östra Station

Briljant.
David och Oskar från David Sandström Overdrive gästar PSL. Med hjälp av en nyinköpt portabel förstärkare lirar duon "Too late, but still" från kommande albumet.

Ac/Dc till Sverige

Senast de spelade i Sverige var på ett fullpackat Ullevi 2001. Då bodde jag fortfarande i Gbg och lyckades få en biljett till konserten, tack vare min vän på kvällstidningen. Nu återvänder Angus Young och hans mannar till oss nordbor för en spelning i Globen 20 februari. Biljetterna släpps på lördag klockan 10.00.

AC/DC lirar även i Olso, Telenor Arena, 18 februari.

UPPDATERING
Aftonbladet skriver om Ac/Dc

Hanna svarar läsarna

Hanna Hellquist svarar på små meddelanden från sina läsare i DN.
Steffan skriver: "Förförelse och erövring är en klassisk form av sexmissbruk. Säger inte att du nödvändigtvis är sexmissbrukare, men något skevt är det."
Hanna svarar: "Steffan, du har helt rätt. Det är något som är väldigt, väldigt skevt. Jag har inte knullat på månader."

Man måste tycka om Hanna Hellquist.

onsdag 8 oktober 2008

Veckans skivrecensioner

Nej, det är ingen kul vecka vad gäller skivsläpp.
Mest uppmärksamhet får Oasis som dock enbart genererar 2:or och 3:or hos recensenterna. Mer positiva är tidningarna till nya släpp med gamla låtar med Bob Dylan och The Clash. Även Nina Ramsby & Ludvig Berghe Trio hyllas, medan schlagersångerskan Sonja Aldén sågas.

Det är inte mycket hårdare rock på recensionssidorna den här veckan. Men Svenskan uppmärksammar i alla fall läsarna på att Disco Volante är aktuella med ny platta.
Läs Linnéas recension här

tisdag 7 oktober 2008

Dagens låt part II

Vi lyssnar på Anna Ternheims version av "Shoreline" också.

Dagens låt

En kort avstickare längs minenas allé.
Broder Daniel "Shoreline".

måndag 6 oktober 2008

En som alla, alla som en

Såg dokumentären "En som alla, alla som en" som visades i SVT i går. Den utspelar sig i Landskrona där Sverigedemokraterna nådde stora framgångar i valet 2006 och både folk som röstade på Sd och andra fick komma till tals.

Den avslutande intervju med politikern som gick med i Sverigedemokraterna 2002 är rätt talande för den förvirring som råder hos många av människorna i dokumentären. För vad säger denne stolte svenske patriot, han som vill bevara det svenska till varje pris? Jo, att han ska flytta härifrån om ett par år. "Det är för kallt i Sverige", säger han utan att för en sekund inse komiken i det uttalandet.
Bakom honom syns 4-5 svenska flaggor.

Jag är helt säker på att jag ser hur de där flaggorna rodnar en aning.

Depeche Mode till Sverige

Depeche beger sig ut på turné och som enda Sverigespelning headlinar bandet Arvikafestivalen 3 juli. Turnén har fått namnet "Tour of The Universe 2009" och biljetterna släpps på måndag klockan 18:00.

UPPDATERING
Aftonbladet skriver om bokningen.

lördag 4 oktober 2008

Ung recensent part II

För ett par månader sedan recenserade Thea 9 år senaste plattan med Destruction.
Hon tyckte den var ganska kass.

"Skulle du rekommendera skivan?
- Vad betyder det?
Skulle du säga åt folk att köpa skivan?
- Nej, ingen. Jag vet inte ens vad den heter."

Nu är Thea på besök igen och jag lät henne lyssna på några spår på David Sandström Overdrives kommande album "Pigs lose" som finns i butik 22 oktober.
- Det låter bra konstaterar hon efter bara några sekunder. Hon tillägger dock snabbt "alltså inte när han sjunger, men själva musiken är bra." Snart ändrar hon sig.
"Han har en bra sångröst."

Du gillar David Sandström?
- Jo, fast inte så jag skulle spela den hela tiden. Så bra är den inte.
Men han är bättre än Destuction?
- Ja, det är inte lika stressande. Mer vanlig liksom.

David Sandström är alltså mindre stressande och mer vanlig än Destruction.
Bara så ni vet.

Thea recenserar Destruction här

Rutten i tv-reklam

Johnny Rotten gör tv-reklam för smör.
Jomenvisst.

"I've never done anything like this before and never thought I would, but this Country Life ad was made for me and I couldn't resist the opportunity."

Kolla länken här

(Tack So What för tipset!)

fredag 3 oktober 2008

Nytt från Wolfbrigade

Två spår från Wolfbrigades kommande platta "Comalive" finns på
www.myspace.com/wolfbrigadeofficial

Skivan beräknas vara ute i nov-dec nån gång, meddelar bandets trummis Dadde i ett mejl.

Snövit i kvällUPDATERING:
Den fina spelaffischen har skapats av Thank You, Satan.
Spana in thankyousatan.com

Tacklistan

Dagens första artikel är avklarad. Ytterligare en att skriva innan det är helg på riktigt.
Till min hjälp har jag en fantastisk blandning musik som stänger dörren till omvärlden och hjälper mig fokusera på orden i det där worddokumentet. Med Headgirl i lurarna blir jag en jävla artikel-skrivar-maskin.

Så jag skulle vilja tacka Antony & The Johnsons, Bad Brains, Be Your Own Pet, The Beach Boys, Beck, Brimstone Howl, Broder Daniel, Carl Perkins, Cheap Trick, Civet, Conor Oberst, David Sandström Overdrive, Donovan, The Electric Prunes, Fucked Up, Headgirl, Håkan Hellström, M.I.A, Minor Threat, The Misfits, Pascal, The Pretty Things, Public Enemy, Refused, Repoman, The Smiths, Social Distortion, Those Dancing Days, TV On The Radio och Weezer.
Utan er hade det aldrig gått.
Love you all.

torsdag 2 oktober 2008

Sms

I går pep mobilen mest hela tiden. Folk vill säga grattis när man fyller år, vilket gör en lite glad förstås. Jag och Vega (som fyllde år dagen innan mig) firade med att ta ledigt från jobb och förskola för en dag på Junibacken. Där åt vi pannkakor, åkte sagotåget (det heter så va?) och kollade in Pippi.
Jag har haft sämre födelsedagar.

I dag är mobilen tystare. 2 sms har inkommit under hela dagen. Båda från samma person. Någon som jag aldrig träffat men som är lika kramglad ändå.

SMS #1 "Allt för dig Patrik. Kram, Siepen"

Åh, dessa tv-kändisar och deras kärleksförklaringar.

Brimstone Howl!


Foto Madder

I slutet av förra veckan ramlade Brimstone Howl ned i min brevlåda. Plattan heter "We came in peace" och finns i europeiska skivaffärer sedan 19 september. Trots att bandet bara funnits i tre år har det redan hunnit med fyra fullängdare och är de tidigare plattorna lika bra som "We came in peace" står snart hela katalogen i min skivhylla.
Gruppen avskyr tydligen etiketten garagerock, så för att vara schyst kallar jag Brimstone Howl punkig rock'n'roll istället. Tänk The Cramps och The Blues Explosion.

11 oktober kommer bandet från Nebraska till Göteborg för en spelning på Showdown.
Jag önskar att jag kunde vara där.

Lyssna här

onsdag 1 oktober 2008

Veckans skivrecensioner

Förra veckan var det Hello Saferide som nästan kramades ihjäl av landets recensenter. Den här veckan heter musikkritikernas darling Glasvegas.
Och jävlar vad Glasgowbandet hyllas:

DN - 5/5
City - 5/5
Metro 5/5
Aftonbladet 4/5
Corren - 4/5
Dalarnas Tidningar - 5/5
GP - 5/5
SvD - 6/6
Sonic - 10/10

Själv recenserar jag Wendy McNeill i Metro.
Men alla andra släpp kom lite i skymundan den här veckan.