fredag 22 maj 2009

Flyga drake"Chuck Norris doesn't read books.
He stares them down until he gets the information he wants."


Om du inte redan läst briljanta "Flyga drake" så gör det nu. Helst redan i dag. Det är ju långhelg, eller hur? Fram med hängmattan för böveln.
Författare: Khaled Hosseini

Förlagets beskrivning av boken:

Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.

Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner – deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.

En underbar bok … Det här är en av de oförglömliga historier som stannar kvar hos en i flera år ... Det är så starkt att allt jag läser under en period efteråt känns tråkigt.
Isabell Allende

Inga kommentarer: