söndag 24 maj 2009

RUM IIITillbaka efter en helg i en svit på Clarion Hotel Plaza i Karlstad.
Till tredje upplagan av RUM förvandlar Anna och jag sviten (som delas med Bo Jonzon) till ett partyvänligt ungkarlshem. Folköl och chips. Bildspel och nytryckta böcker. Den mer sofistikerade Bo bjuder på rödvin. I rummet intill har Juret (designduo bosatt i Göteborg) släpat med sig figurer/stubbar med väldigt långa näsor i bästa Slipknot-stil. Ett annat rum har förvandlats till extremt porrig konsertlokal där Salvadori Fantastico bjuder på finfina konserter hela dagen.

Att låta nio konstnärer ha varsitt hotellrum till sitt förfogande under sju timmars vernissage var exakt så inspirerande och skitkul som jag hade hoppats. Den drivna trion som höll i trådarna borde tilldelas någon sorts hjältepris för att de gång på gång skämmer bort värmlänningarna med sina tillställningar. Inte ens dagens trötthet kan besegra känslan av någon sorts varmt lyckorus.

Om jag minns rätt så var det här var som hände när vernissaget var avslutat.

20:00 Middag med alla involverade. Pratar ekologiska kläder och Totalitär med Juret.
22:00 Vänner på besök i staden kommer förbi. Öl i baren.
23:00 Det är fest på Salvadori Fantasticos rum. Ägnar mesta tiden till att klura ut hur Annas kamera fungerar. Dricker några glas vin. Tror Led Zeppelin hörs från vinylspelaren.
00:00 Det är fest i Anna och Bos svit. Mer vin. Mer prat.
01:30 Bjuder gästerna på en "dra åt helvete-macka". Tydligen är det någonting Bo lärt sig av en göteborgare. Det fungerar och snart är det bara jag och Anna kvar i sviten.
02:00 Hoppar i jacuzzin. Dränker stora delar av badrummet i vatten.
02:15 Somnar.

RUM regerar.

1 kommentar:

Anna sa...

RUM III var bäst!!!!