måndag 25 maj 2009

Green Day i topp

Visst landade Green Day i topp på den svenska försäljningslistan med "21st century breakdown". I USA har kritikerna hyllat skivan medan de svenska recensenterna varit mer återhållsamma (själv var jag allt annat än återhållsam när jag gav albumet en femma i Metro). Det blev en hel del treor den här gången. De flesta som gett ett lägre betyg än så har hakat upp sig på att skivan inte är särskilt punkig. Ett rätt märkligt resonemang med tanke på hur föregångaren, "American idiot", lät.

Men visst finns det andra proffstyckare än jag som gillar skivan även i det här landet. Både Expressen, Barometern, Hallandsposten, Smålandsposten och Västerbottens Folkblad fattar att "21st century breakdown" handlar om powerpop av allra finaste sort.

Medlemmarna i Green Day blev så glada över förstaplatsen att de genast repade in "We are the champions".


3 kommentarer:

Hjalle sa...

Det där klippet var så motbjudande att jag saknar ord. Vad har hänt Wirre? Du har väl inte slutat gilla riktig musik? Börjar nästan bli orolig.

Patrik Wirén sa...

Ha! Jag var väl medveten om att det bara var en tidsfråga innan det skulle dyka upp en kommentar från hjalle. Det är få saker som provocerar min omgivning lika mycket som min kärlek till Green Day. Jo, det är ensamt, ack så ensamt här i Green Day-land. Men det är ok. Jag står stark i min övertygelse även när det blåser hårt.

Hjalle sa...

Danava