onsdag 27 maj 2009

Oinspirerad MansonMarilyn Manson ser sig själv som en kreativ själ, en provokativ och utmanande artist i ständig rörelse. Dessvärre är "The high end of low" allt annat än utmanande. Alltför många spår är inte mer än bleka upprepningar från förr - även om det finns några låtar som sticker ut.
Oinspirerat var ordet.
Jag ger skivan en tvåa i dagens Metro.

GP, UNT och Ystads Allehanda ger samma betyg. Corren, DN, Dalarnas Tidningar, Hallandsposten, Kristianstadsbladet och Sydsvenskan är snäppet snällare och ger skivan en trea. Mest peppad är Linnéa på SvD.

5 kommentarer:

Linnéa sa...

*skakar på huvudet*

Patrik Wirén sa...

*nickar*

Anonym sa...

Om Mailyn skulle ha Lasse Stefanz som kompband skulle det antagligen ändå låta som en vanlig Manson-platta. Hans röst är så dominerande och karakteristisk så det totalt genomsyrar hela ljudbilden. Har inte lyssnat så mycket på plattan och jag håller helt med om att låtar som Armageddon och We're from America är väldigt typiska. Men jag tycker ändå att Twiggy försöker bryta mönstret med låtar som Devour, Four rusted horses, Into the fire och ett antal till. Lite skitigare och rockigare ljudbild än tidigare. Hade det varit en annan sångare tror jag ingen hade refererat till Marilyn Manson som influens till de låtarna och flera andra. Med hans röst och blir det nästan omöjligt att få det att låta nytt och fräscht. Fast det är knappast hans bästa platta.
/Roddan

Patrik Wirén sa...

Skulle Manson ha Lasse Stefanz som kompband skulle det absolut inte låta som en vanlig Manson-platta. Inte ens förra släppet, "Eat me, drink me" lät som en typisk Manson-platta. Och då var ändå inte Lasse Stefanz inblandade överhuvudtaget.
Men vi har samma favoritlåtar och är överens om att det knappast är hans bästa platta.

Anonym sa...

Hade de lämnat de mest uppenbara Manson-pastischerna utanför och låtit Twiggy sjunga hade de kunnat trycka "Goon Moon" på omslaget utan att att någon skulle reagera. Har en känsla av att han hoppat på tåget igen för att få ihop pengar till räkningarna så att han kan sitta och pilla med sin egen musik i lugn och ro sen. Och samtidigt passa på att snorta vetemjöl och leva ett allmänt dekadent liv med gamla polare på vägarna några månader. /Rod.