tisdag 17 juni 2008

Kiss my ass

Det blir ingen ny platta med Kiss den närmaste tiden. Music Week har snackat med Gene "God of thunder and rock'n'roll" Simmons som anser att skivindustrin är död. Och det är publikens fel. De laddar ju ner illegalt istället för att pröjsa för plattorna.
– Så fort skivindustrin sticker upp huvudet igen så kommer vi att spela in nytt material, säger basisten, som säkert är nöjd över att ha hittat en anledning att slippa vara kreativ. Nu kan han ju fokusera på att räkna dollarsedlar från ännu en trött turné istället för att behöva skriva låtar.

Jag minns en tid då Gene sa saker som "vi gör allt för våra fans". Jag var tolv år och trodde honom. Jag var en av de där ungarna som såg till att cashen rullade in på medlemmarnas konton. I dag vet jag bättre.

Kiss är den där tjejen som älskar dig så länge du pröjsar drinkarna, men som dumpar dig i samma sekund som plånboken är tom.

Läs mer på aftonbladet.se

2 kommentarer:

Peter sa...

Jag gillar absolut kiss, i alla fall deras musik. Mest den som de släppte på tidigt 70-tal. Men jag håller med dig fullständigt! Jag är så fantastiskt trött på Gene och hans jävla tjat om pengar, och det är speciellt efter att ha sett flera av hans olika tv-såpor, som självklart handlar om att tjäna pengar på olika sätt. Paul har i alla fall fortfarande kvar någon sorts lust att göra musik, trots att han aldrig har åstadkommit så fantastiskt bra resultat på egen hand.

Patrik Wirén sa...

Jag gillar också skivorna de släppte på 70-talet, men är lika trött som du. Det vore lite fint om hela världen kunde bestämma sig för att bara nonchalera Kiss istället för att fortsätta köpa biljetter till trista återföreningar.