söndag 8 juni 2008

Oslo a-go go

Klockan säger 03:00 och vi är tillbaka på hotellet. Kan konstatera att Oslo är en riktig bra stad att festa i. Yes yes it is. Hette klubben vi hamnade på Elm Street? Jag tror det.
Innan konserten gjorde jag å 138 en intervju med Tommy Victor, gitarristen från Prong sopm spelat med Ministry de senaste tre åren. Han var nöjd med spelningen på Sweden Rock dagen innan och sa lite överraskande att Def Leppard var skitbra. Sen berättade han att Ministrys frontman mannen, myten, legenden Al Jourgensen slängt en död skunk på honom en gång. Al är alltså en ganska galen snubbe. Det vet vi sen tidigare. Men, nej, det stämmer inte att övriga medlemmar i bandet har livvakter för att skydda sig mot honom. Även om Victor påstod att det skulle behövas emellanåt. Däremot berättade Als fru, som dök upp för att prata med de ditresta svenskarna en stund, att hennes främsta uppgift är att hålla Al på mattan. Hon var trevlig, frugan.

Efter intervjun bjöd Tommy in oss i logen för mer öl och prat om Meshuggah, som åkte förband till Minstry i USA, hardcore-scenen i New York under 80-talet och Prong. Och framför allt fick vi höra roliga historier om Danzig. Tommy är Danzigs gitarrist. Eller han var, tills han fick sparken.
I alla fall så var det roliga historier som bekräftade att Danzig faktiskt är den där supertönten med en himla massa mindervärdeskomplex som jag alltid trott att han är. Mer om det sen. Lägger upp intervjun de närmaste dagarna.

Spelningen då? Fantastiskt bra. Men samtidigt kan jag inte låta bli att konstatera att det var bättre förr. När extranumren drog igång insåg nog alla hur mycket starkare de gamla låtarna är. Det tycker Victor också. När han listade sina fem favoritlåtar med Minstry var det i alla fall idel oldies.
Sen är ju Tommy Victor dessvärre rätt fånig på scenen. Och Al är jättetrött. Nästan lika trött som Ozzy.
Det tar emot att säga det, men det är nog lika bra att de lägger ner.

Inga kommentarer: