måndag 5 oktober 2009

Denimzine RIPI morgon kommer det allra sista numret av Denimzine. Tyvärr. För hur kan man inte tycka om en tidning som en gång placerade Jemina Pearl från Be Your Own Pet på omslaget? Det är för lite sånt i svensk musikpress.

Mejl från Denimzine:

Det känns lite konstigt att skriva det, men sista numret av DZ / Denimzine kommer ut imorrn tisdagen den 6 oktober. Sen kommer det inte längre tillverkas nya verk av tidningen som är så svår att uttala namnet på men som faktiskt funnits i över ett decennium och drivits fram enbart av kärleken – till och med passionen – till musik. Det är dags att avliva tidningen medan vi fortfarande tycker om den.

Vi startade i en källare i Nässjö där vi varvade tidningsarbete med att spela tv-spel, käka glass och dricka folköl och när vi nu spikar igen kistan sitter vi på DZ redaktionens egna lokal på Götgatsbacken i Stockholm där glassen är utbytt mot sushi, folkölen med fernet och tv-spelstiden ägnas nu istället åt vår klubb What We Do Is Secret. Då kopierade vi och häftade
ett par hundra ex själva, nu trycks varje nummer på fint papper, limbinds, lackas och skickas över hela världen i tusentals ex. Inte illa pinkat.

Vi har haft jävligt roligt under åren, alldeles för roligt för att komma ihåg allt nu. Allt ifrån att ha stått på scen med Iggy Pop, turnerat med Black Lips, fikat med Roky Erickson, släppt singel med The Hellacopters och intervjuat hundratals helt fantasiska artister. Samt tagit över en Finlandsfärja eller två. En vacker dag ska vi fan släppa ett best of nummer i bokform!


Men du behöver inte gråta dig till sömns i natt efter att du läst detta. Vi kommer inte sluta sprida ordet om den musik vi gillar. Under hösten ska vi arbeta fram ett nytt projekt som ska fungera som ett opium för folket. I alla fall för dem som gillar bra musik. Men vi säger inte så mycket mer om det nu.


Ett stort tack till alla där ute som läst tidningen, köpt annonser och skickat skivor etc. Det är ni som gjort tidningen till vad en är idag.

Denimzine är död, länge leve Denimzine.
1998-2009

4 kommentarer:

Anonym sa...

hygglo

jag som får en månad sedan fick påminnelse om att min prenumeration höll på att gå ut, så jag förnyade ytterligare ett år. 300 spänn för ett (1) nummer. hur stor är chansen att man får pengar tillbaka?

snacka om att blåsa folk på stålar, de måste ha vetat att de skulle lägga ner. en sista chans att skrapa in lite cash innan man stänger butiken, må tro?

Patrik Wirén sa...

Pengarna tillbaka! För i helvete!!

Anonym sa...

visaren på min sarkasmdetektor står på rött

Lars sa...

Den ända svenska tidningen med punk(?) går i graven.

Denimzine är död, länge leve Denimzine.