onsdag 14 oktober 2009

Veckans skivrecensionerMest uppmärksammade släppet i veckan är i själva verket två.
Markus Krunegård
släpper både ”Prinsen av Peking” och Lev som en gris dö som en hund” samma dag. Om man ska tro landets kritiker är den förstnämnda, den lite mer direkta av de två, den starkaste. Men överlag får skivorna ett ganska ljummet mottagande. DN och Aftonbladet tycker visserligen att ”Prinsen av Peking” förtjänar en fyra, men Expressen tycker det räcker med en trea och ”Lev som en gris dö som en hund” får nöja sig med en trea i både DN och AB. 2 i Expressen. Andra tycker till: SvD (betyg:3), Metro, GP (betyg:3).
----
Jag skriver om Flaming Lips i Metro. Bandet har lämnat popen bakom sig och gjort en mer experimentell platta som säkert kommer växa ytterligare. 4 i både DN, GP och SvD.
---
Jag har även fått i uppgift att tycka till om Melissa Horns vispop som jag ger en tvåa i Metro. Expressen tycker som jag medan SvD är mer förtjust.
---
Annat det skrivs om: Nicolai Dunger (GP, DN, Metro, SvD), WASP (3 i både Aftonbladet, GP och NWT), Shakira, The Tiny (Med bra cover på Ramones "Pet Sematary", 4 i DN och GP), Bob Dylan, Hidden Cameras, Brothers Of End, Zilverzurf, Bad Lieutenant, Name The Pet, Girls (4 i GP), Mange Myt, Fu Manchu (2 i GP) och Brothers Of End.

Inga kommentarer: