fredag 18 april 2008

Hatade emokids

Den senaste tiden har varit tuff för emokidsen i Mexiko. Det började med att tre emokids atttackerades för någon månad sedan i Mexico City och efter det har våldet spridit sig till andra ställen i landet. Vilka som står bakom attackerna är oklart, men att det finns många som hatar emo är uppenbart.

Fan jag gillar inte heller emo.

Mest för att musiken till 99% är så otroligt fantasilös, utslätad och radioanpassad. Och jag är inte ensam om att ha svårt att förstå. Punkarna hatar skiten, hårdrockarna hatar skiten och den "vanliga" svennebanan-människan hatar garanterat skiten också.

Mtv åkte till Mexiko - se inslaget nedan - för att kolla läget och det lutar åt att det inte alls är emokidsen uppenbart kassa musiksmak som gjort folk upprörda. Istället handlar det om den vanliga gamla korkade homofobin som aldrig verkar lägga sig och dö. Samma gamla visa, om än med nya namn. Pojke sminkar sig, har svårt att bestämma sig för om han gillar killar eller tjejer och är sådär skära-sig-i-handleden-olycklig som man ofta är när man är tonåring. Snart åker pojke på stryk av machokillar som inte vet bättre.

Det känns som om tidet stått still i hundra år.


1 kommentar:

Anna sa...

Jag var i Slussen häromdagen, på perrongen och i tåget som precis avgick mot Ropsten fanns typ 4 killar i 15-19årsåldern som skrek"JÄVLA EMOS" till ett emo-par på perrongen.
De verkar inte ha de lätt, emosarna... Vad hopplöst det måste kännas.