lördag 10 maj 2008

Broder Daniel Forever

En kväll i Linköping pratade jag om Ebba Grön med Thåström. Han var där med Peace Love & Pitbulls och efter spelningen satt vi i logen och snackade om hur hans gamla punkband varje år upptäcktes av en ny ung publik. Han drack vodka och förklarade att han inte riktigt förstod varför just Ebba uppnått den statusen. Själv tyckte han inte att bandet hade samma kvaliteér som exempelvis Sex Pistols. Men han var givetvis inte helt missnöjd över att försäljningssiffrorna var konstanta år efter år.

Broder Daniel har hamnat i samma situation. Bandet betyder lika mycket för missförstådda tonåringar i dag som de gjorde för dem som var unga i mitten av 90-talet. Troligtvis är gruppen ännu viktigare i dag. Något som blev påtagligt när gitarristen Anders Göthberg dog. Många dagar efter dödsbudet vakade folk vid Västerbron, skrev meddelanden och sörjde.
I går var det begravning.
En av hans gamla bandkompisar berättar att han i samband med begravningen besökte Västerbron och såg alla hälsningar. Det måste ha varit en märklig känsla.

Länken nedan går till en sida med bilder av några av hälsningarna. Meddelanden som vittnar om Broder Daniels betydelse. I går, i dag och säkert även i morgon.

Till minne av Anders Göthberg

1 kommentar:

Danni D sa...

Träffade Broder Daniel-gänget efter en spelning ca 2003. Snackade lite med Henrik om deras minnen. Snacka om att de har en del helgalna fanatiker.