söndag 18 maj 2008

Nick Cave, Annexet

Det var en bra kväll i går. Först otroligt bra middag på East och sedan taxi till Annexet. Även om de struntade i min önskan att få höra "As I sat sadly by her side" så gjorde Nick Cave & The Bad Seeds ett kalasgig. Det var tio år sedan jag såg herr grotta senast. Då delade vi scen i Italien och han vinglade omkring på scenen med ett glas rödvin i handen. Bra låtar men väldigt lite energi. I går var det betydligt mer nerv, mer rock, mer ös. Rödvinspoeten fick stå tillbaka för rockern Nick Cave. Det blev många spår från senaste plattan, såklart, men också en och annan gammal favorit.
Bäst i går: "Papa Won't leave you Henry" från "Henry's dream".
-----------
Alla var inte lika förtjusta som jag. Den främsta invändningen var att man inte fick höra just sin personliga favoritlåt. Tough shit.
----------
Däremot kan jag bara instämma i att Annexet är en riktigt trist lokal. Även om ljudet var bättre än vanligt. Hela det där Globenområdet känns rätt trist egentligen. Riv ner och bygg nytt och bättre.
----------

1 kommentar:

danielfrilans sa...

Helvete vad du bloggar, imponerande. Riv arenan och hela rasket, du har så rätt. Först middag på east sen norrhammarby hamnen vilken växling.

mvh d