onsdag 14 maj 2008

Svenska plattor som inspirerat (del2)

Vilka svenska plattor har inspirerat allra mest? Jag kollar läget med våra inhemska favoritartister. Den här veckan tipsar Dadde från Asta Kask om en av den svenska punkens milstolpar.


ANTI CIMEX
"Scandinavian Jawbreaker"
(1993)

"Svårt det här. Hade det inte känts så löjligt att säga en platta med ett band som man 15 år senare spelar trummor i så hade jag nog sagt Asta Kask "Aldrig en LP", men istället får det bli Anti Cimex med "Scandinavian jawbreaker" från 1993. 11 av 12 låtar ("Scandinavian Jawbreaker part II" är en orgie i skitdålighet och en parantes då den framstår som ett buskis nummer i jämnförelse med resten av skivan) är låtar som är odödliga hardcore klassiker och som bara växt med åren för mig.
I sin enkelhet har låtarna något som är så pass eget att inga har lyckats göra något liknande efteråt, varken medlemmarna själva- även om de varit nära några gånger, eller alla tusentals band som håller Cimex som största inspirationskälla. Förvisso brukar oftast "Victims of a bombraid"-sjuan nämnas av kopiorna, och visst, den är rå, men den slår fan inte "Scandinavian Jawbreaker".
Alla som gillar extrem musik, kolla upp!"
(Dadde, Asta Kask)

Inga kommentarer: