torsdag 25 december 2008

Analys av Blondinbella part II


Konstnär: Natalia Fabia

Dr Farms briljanta utläggning om fenomenet Blondinbella (läs här) har resulterat i ännu en pricksäker analys av landets bloggdrottning.
I dag lämnade Anna P följande kommentar till inlägget.

Far be it from me att argumentera med Dr Farms diagnos, som i sig är briljant.
Dock skulle jag vilja dela med mig av några funderingar: kanske har Blondinbella en mörkare sida, ity språkligt är hon så nyansfattig att man som någorlunda insatt slås av hur språket liknar det som används av människor lidande av det som förut kallades borderline personlighetsstörning (men som nu skall kallas emotionell instabil personlighetsstörning - EIP). En person med EIP kan utbrista "vilken UNDERBAR foundation" men då hon tillfrågas om vad som är underbart med den kan hon bara svara att det inte är "en FRUKTANSVÄRD foundation".
Nyanser saknas.
Detta kan förvisso vara ett utslag av flickebarnets bristande kognitiva förmåga, och inget ytterligare talar väl egentligen för EIP, men det var en tanke. Språkligt ligger hon ju som dr Farm redan påpekat också nära det typiska autismspektrumet, vilket är tydligt i uttalanden som "Låt era barn slippa baksidan av alkoholen"., "Mys i köket med mina mozartbollar","jag ska försöka hinna med en snabbis på stan också" etc. Här märks ju Blondinbellas totala oförmåga att se språket annat än helt bokstavligt, vilket är legio hos autíster. Till stort nöje för oss andra! Autism kan vara kul!


Nu till det som egentligen är mest besvärande ur psykosocial syndpunkt; klonerna. Finns det verkligen flera hundratusen lika tomma människor där ute?

1 kommentar:

Anna sa...

Underbart!!!
Fler analyser!!!!