onsdag 17 december 2008

Veckans skivrecensionerHyllad i Svenskan


Skivåret börjar närma sig sitt slut, men även den här veckan lyckades de flesta tidningarna få ihop ett gäng recensioner. Till min stora glädje gav Linnéa The Bronx full pott i SvD. Jag jublade lite diskret för mig själv där jag satt, ensam med min hotellfrukost i en stor matsal och tuggade på en bit torrt bröd. Det vore trevligt om fler av landets musikkritiker kunde förstå bandets storhet.
Läs recensionen av The Bronx här
---
Själv satte jag en snäll trea på Fall Out Boy i dagens Metro. Det är ju jul snart, eller hur? Man måste vara snäll. Just i år är jag i extra stort behov av många julklappar efter att ha bränt en väldig massa tusenlappar på att skaffa körkort. Så jag hoppas tomten läste min recension.
Annars kan han läsa den här.

Jag trodde att Fall Out Boy var ett sånt där band som ALLA kritiker hatar men skivan har faktiskt fått rätt positiva recensioner. Sydsvenskan , Norra Västerbotten, Kristianstadsbladet och Aftonbladet delade alla ut en trea.
Där ser man.
---
Visst börjar man känna en viss mättnadskänsla inför alla dessa summeringar? Eller är det bara jag? Vi är ju bara mitten av december och redan har vi läst i genomsnitt hundratolv texter om dagen som berättar vad som var bäst 2008. Men det är klart, i en demokrati ska givetvis alla få komma till tals.
Och det är inte slut än.
På fredag presenterar Metros recensenter sina årsbästalistor.

1 kommentar:

bingo bratt sa...

Instämmer. Varför läsa massa årsbästalistor överallt, när det räcker med att hålla koll på I förbund med omoralen?