torsdag 15 januari 2009

Märklig kombination

På onsdag är Stockholmsbandet Paper förband till Lauren Harris på Mosebacke i Stockholm. Det är antagligen den mest otippade öppningsakten sedan Reeperbahn var förband åt Rainbow på Isstadion nån gång i början av 80-talet.

Hur hamnade Paper i sällskap med Lauren Harris? Krautrock och mesig 80-tals metal känns inte som den mest självklara kombinationen. Enligt ett pressmeddelande från Live Nation har gruppen fått spelningen genom Iron Maidens fanclub. Det gör inte saken mindre märklig. Lauren Harris är för övrigt dotter till Steve Harris, basist i Iron Maiden.

Lyssna på Paper

7 kommentarer:

Anal Elf Kid sa...

Hur NÅN kan vilja ställa sig på scen före/efter Lauren Harris är en gåta. Sanslöst rövslickeri för Steves dotter av Live Nation som väl sällan brukar bry sig om "artister" av pubcoverbandskaraktär.

Patrik Wirén sa...

Jag recenserade faktiskt Lauren Harris platta i Metro. Jag gav den en etta i betyg.

"Det är jättefint att Lauren följer med som uppvärmare när pappa Steve turnerar världen med Iron Maiden. Det är viktigt med goda familjerelationer. Kom ihåg det när du serveras fullkomligt intetsägande pubmetal och trött radiorock medan du väntar på dina brittiska hårdrockshjältar i sommar. Lauren Harris hör hemma på Sweden Rocks demoscen, inte på Ullevi. Men sådant kan förstås vara svårt att se som stolt pappa."

Hjalle sa...

Jag såg Reperbahn vara förband åt Rainbow på Hovet i början av 80-talet. Hatade båda. Ett trauma som bitit sig fast.

Patrik Wirén sa...

Nej nej, Hjalle, inte hata Reeperbahn. Det är ju helt onödigt med tanke på att både Venuspassagen och Peep Show är två grymma plattor. så det så.

Hjalle sa...

Jag sa att jag hatade dem då, som typ 17-åring. Vet inte om jag hade tyckt annorlunda om Reeperbahn idag. Har hört för lite med dem i modern tid för att kunna avgöra saken. Rainbow vet jag dock att jag hatar även idag.

Senap sa...

Apropå otippade förband så såg jag Madness supporta Ulf Lundell på Scandinavium 1979 eller 1980. Tror inte många mer än mej var där för att titta på förbandet?

peter sa...

ja, hon harris var verkligen inte bra. det enda jag hört var länken du postade och det tyckte jag räckte. tycker det dock ska bli väldigt roligt att se calle, peter och tobias skaka hand med henne och snacka lite sådant där "backstage-snack", kan bli en klassiker.