onsdag 14 januari 2009

Veckans skivrecensioner


Animal Collective "Merriweather Post Pavillion"

Antony And The Johnsons
släpper nytt i veckan och omfamnas kärleksfullt av recensenterna. Jag ger "The crying light" betyget 4/5 i dagens Metro. Trots att det är Antonys minst omtumlande platta så är den rätt fantastisk. Han har en hög lästanivå Antony Hegarty.

Andra som gillar skivan är SvD (4), DN ("I en helt egen klass"), Kristianstadsbladet (4) , UNT (5) och Göteborgs Posten (4).

Även Animal Collective är poppis hos recensenterna. Peter Lindholm på Metro skriver att det är gruppens mest lättillgängliga platta hittills och spår att den tar bandet upp ur undergroundträsket. SvD säger att det låter som ett bortglömt Beach Boys-album och ger skivan 4 i betyg. Även DN använder Beach Boys som referens och ger skivan högsta möjliga betyg.

Skivan hyllas också i Aftonbladet (4/5), City (4/5), GP (5/5) och Kristianstadsbladet (5/5).

Franke är tillbaka, sex år efter den välförtjänt hyllade debuten. Men den här gången är kritikerna mer skeptiska. DN (3/5) tycker "Det krävs bara några sprickor för att skapa ett mönster" låter som ett zombiefierat Wilmer X, SvD (3/6) säger att det fungerar bäst när gitarrslingor får skymta fram och ge en nyans till det outtröttligt skräniga och City nöjer sig med att ge 2/5 i betyg.

Annat som recenseras: Saxon (fantasilöst och trött konstaterar jag i Metro och Linnéa tänker likadant i SvD. Expressen och Aftonbladet är mer positiva), James Yuill (Lokko hyllar skivan mer än den förtjänar i SvD) Fleet Foxes-trummisen J Tillman och Kreator (Linnéa jublar i SvD).

Inga kommentarer: