lördag 31 januari 2009

Rätt låt vann

Jag inte bara överlevde Jack Rocks-färjan, jag har dessutom tydliga minnen av dygnet till sjöss.

Minnesbild 1 (torsdag 15:45). Anders Tegnér.

Minnesbild 2 (torsdag 16:55). Det står en stor flaska Jack Daniels, ett gäng öl och några burkar öl i min hytt. Jag och mitt ressällskap Göran jublar. Vi bestämmer oss för att förfesta i min hytt.

Minnesbild 3 (torsdag 19:32).
Några ståuppkomiker drar skämt inför en knäpptyst publik. Surrealistiskt.

Minnesbild 4 (torsdag 21:07)
. Jag köper sprit på tub. Ser ut som en tandkrämstub men innehåller alkohol. Idiotiskt. Men jag övertalar ändå Göran att dela innehållet med mig. Han dricker långsamt.

Minnesbild 5 (fredag 01:25)
. En vän från Göteborg kommer med en shotsbricka. Jag tror han berättar att han provspelat för Refused en gång i tiden. Rusiak spelar Roky Erickson från dj-båset.

Minnesbild 6 (fredag 05:05)
.En 53-årig man visar sin tatuering. Clint Eastwood över HELA ryggen.

Minnesbild 7 (fredag 14:35).
En dalmas med bar överkropp ramlar in i mig just som jag köpt en vodkaflaska - special edition - som glittrar som den värsta discokulan. Det är en present till min spritlängtande sambo/fästmö. Dalmasen undrar var han är och om han hamnat rätt. "Ja, det beror ju på var du ska", konstaterar jag filosofiskt. "Jag ska gå av, jag är alldeles för full nu", svarar han, uppenbarligen helt omedveten om att han är långt från land.

Jo, det var tufft emellanåt.
Men jag överlevde.


Jag såg dessutom samtliga tävlande band och kan konstatera att visst vann rätt band. Stockholmsgruppen The Fast Forwards var överlägset bäst. Gruppen, som jämförts med band som Mando Diao och The Strokes (jag skulle kunna addera Franz Ferdinand), hade nåt som de andra saknade. En utstrålning och en knippe låtar som skulle fungera fint i andra sammanhang än i en rockbandstävling.

Lyssna på The Fast Forwards här
---
Thomas Rusiak är för övrigt en helt enastående party-dj. Den snubben kan få igång vilket party som helst (trots att han nonchalerade mitt önskemål om att få höra Dead Kennedys).

5 kommentarer:

Leppe sa...

Fy vad taskigt att INTE spela Dead Kennedys... bara kolla in denna vote ju, http://vivelepunk.net/index.php?option=com_poll&task=results&id=7

Patrik Wirén sa...

Tufft att välja mellan Black Flag, Bad Brains, Minor Threat och dead kennedys. Men jo, jag röstar på DK´s jag också.

Parne sa...

Rusiak står jag bakom alla dagar i veckan. Men nu blir det en förtroendekris här...Att neka någon Dead Kennedys är fan straffbart.

Patrik Wirén sa...

Ja, sånt sätter spår i själen. Helt klart. Jag har fortfarande ont.

138 sa...

jag står också bakom rusiak alla dagar i veckan, men mest för att invänta rätt tillfälle att knuffa honom.