onsdag 28 januari 2009

Veckans skivrecensionerDet har varit mycket Bruce Springsteen i veckan. Förutom biljettsläppet till sommarens konserter så landade desutom "Working on a dream" på skivdiskarna i måndags. Jag recenserar skivan i dagens Metro och det är givetvis det släpp som får störst utrymme den här veckan. Albumet får en trea av mig och inledande "Outlaw Pete" fortsätter höras i min iPod även efter att recensionen är skriven.
Andra om Da Boss: SvD 4/6, Aftonbladet 3/5 ("Mest en välgjord annons för kommande turnén"), DN 4/5, Expressen 3/5 ("En bra skiva som hade blivit bättre med lite hårdare redigering") och GP 3/5.
---
Jag kan inte låta bli att gäspa en liten aning när jag hör A Camp nämnas. Men kanske borde jag ge "Colonia" en chans. Det tycker i alla fall landets recensenter. GP sätter visserligen bara en trea, men både SvD, Metro och DN ger skivan en fyra i dag.
---
Franz Ferdinand är tillbaka med sin tredje platta. Jag ger "Tonight: Franz Ferdinand" 2/5 i dagens Metro och skivan får samma låga betyg i både DN och SvD. Aftonbladet är lite schystare och säger 3/5.
---
I hårdrockens värld är Deathstars veckans mest uppmärksammade släpp. DN, GP och SvD ger "Night electric night" en trea medan NWTs recensent skriver att han både hört och sett häftigare saker. Betyg: 2/5.
---
Freddie Wadling är aktuell med dubbeln "The dark flower/den mörka blomman", en dubbelplatta där ena skivan är på svenska och den andra på engelska. Bland de involverade märks bland andra Anna Ternheim och Stina Nordenstam. DN tycker Wadling sjunger bättre än någonsin (4/5) och även GP (4/5) är förtjust i skivan.
---
Själv är jag nyfiken på Nickel Eye, soloprojektet från basisten i Strokes som recenseras i DN och SvD. Även Mongrel - medlemmar från Arctic Monkeys och Babyshambles - bör kollas upp. Enligt Pontus Hammarlund på Metro är skivan en politisk käftsmäll.

Sånt gillar vi, eller hur?

1 kommentar:

Magnus Tannergren sa...

Ja ge A Camp en chans. Den växer.

Och Wadling var över förväntan...