onsdag 26 augusti 2009

Tuff KärlekPressreleasen till skivan (författad av en kille som när han var liten önskade att hans föräldrar döpt honom till Rogert):

Efter tre album med The Plan - och lika många med Broder Daniel - är det slutligen dags för Theodor Jensen att debutera som soloartist. Med ”Tough Love” finns inte längre ett bandnamn att gömma sig bakom.
- Det fanns en historia med The Plan som gjorde att jag kände lättnad över att byta ut namnet. Nu blir det istället som en nystart, säger han själv.

Samtidigt var The Plan alltid Theodors musikaliska vision. På omslaget till hyllade ”Walk for gold” (2006) stod han dessutom helt ensam på omslaget. Gruppen hade redan då förvandlats från kvartett till duo för att slutligen bli ett soloprojekt. Trots det stod det fortfarande The Plan på skivan. Tiden var ännu inte mogen för den nystart som ”Tough love” innebär.

Skivan spelades till stora delar in i Björn Olssons studio på Orust. Geografiskt ligger ön nära Göteborg men samtidigt kan man inte komma längre från stadens avgasdoftande desperation och distraktioner. Bland höga träd och öppet hav började Björn och Theodor prata om att spela in musik tillsammans.
- Det passade bra eftersom vi har ett lantställe på Orust nära Björns studio. Vi har druckit kaffe på verandan emellanåt så det kändes naturligt att göra någonting ihop. Jag har alltid gillat det han gör, framför allt hans egna saker. Det var klockrent att vara där ute med honom, säger Theodor.

Grunderna spelades in tillsammans med ett välrenommerat kompisgäng bestående av trummisen Fredrik Sandsten, gitarristen Daniel Gilbert och basisten Oscar Wallblom. Även landets främsta soulröst Titiyo bjöds in. Hon och Theodor träffades i samband med en turné med Fläskkvartetten där paret sjöng ett par duetter tillsammans. Nu möts två av landets bästa sångare i lika coola som känslosamma ”Side by side”, en låt som känns som en klassiker redan vid första lyssningen. Något som i hög grad även gäller överrumplande singelspåret ”Songbird” och det fantastiska titelspåret om kärlek som lyckas uthärda i en ogästvänlig värld.

Give me a glance and I´ll build a garden here
You know that I believe
That the impossible dear
It can be done in tough love

Inga kommentarer: