torsdag 6 augusti 2009

Not Like ThemMetal Bastard placerar Grammisvinnaren "Not Like Them" på plats 15 över 90-talets bästa album. Före Metallicas svarta platta - snyggt!

Jag bugar och bockar förstås.
Tack tack.

Läs här

15 kommentarer:

K sa...

Kul!

Jonsson sa...

Nu ska jag smöra. Det är den bästa svenska plattan någonsin!

Patrik Wirén sa...

Bästa någonsin? Jävlar vilka stora ord. Jag rodnar. Förtjust.

beardonaut sa...

Detta är ju avsevärt tidigare, men ändå: http://theshowsinmymind.blogspot.com/2009/08/mcmxciv-part-ii-spotify-strikes-back.html

Bisarrt bra musikår.

Hjalle sa...

Kul! Den fina placeringen beror nog framförallt på att JAG introducerade dig för den neurotiska XTC-låten "Complicated Game", som du först körde med Hightech Junkies (fruktat bra live) och sedan med Misery (ännu bättre live). I slutet av låten minns jag att du jobbade hårt med scenkrälning och mikrofondunk i pannan tills blodet rann ner i ögonen. Föredömligt.

Hittade inte "Complicated game" med Misery tyvärr, men här är originalet:
http://www.youtube.com/watch?v=W9GIxfbfob0

Patrik Wirén sa...

Complicated Game är en grymt underskattad låt som förtjänar mer uppmärksamhet. Något som du insåg för länge sen. Tycker nog att det är dags att någon plockar upp den där gamla dängan igen. Bob Hund kanske?

Hjalle sa...

Ja jävlar. Varför har inte Bob Hund gjort Komplicerat Spel för länge sen? Låter så självklart när du säger det.

Patrik Wirén sa...

Ja, visst gör det? Klockrent!

mortan sa...

vem är skäggnissen på omslaget?

Patrik Wirén sa...

Nisse arbetar med att borra efter olja och är nog en aning trött (och indränkt i olja) efter en hård dags arbete. Kenny Håkanssons (Hellacopters) pappa hittade bilden och gjorde omslaget.

mortan sa...

ja titta det är ju snubben hjässa man ser. jag har alltid sett det som att snubben står upprätt _(med hakan precis överför bildkanten) och att det där håret är snubbens enorma helskägg som hänger ner över bröstet

det var mycket coolare, fan vad besviken jag blev nu

Patrik Wirén sa...

Ha! Nu ser jag bilden som du uppfattade den. Lessen att göra dig besviken.

Jocke sa...

Ruskigt kul och glädjande att se. Har själv funderat på vilken Miseryplatta jag gillar bäst men det är olika svar varje gång.
Håller fortfarande er som en av Sveriges bästa grupper genom tiderna och ser fram mot den dagen ni står på scen igen... ;-)

Buster sa...

På tal om sveriges bästa platta. Krixhjälters Evilution är nog vassat enligt mig. Klassiker utav dess like. Fast jag vet inte riktigt hur många som minns dem och om andra delar min kärlek till den skivan?

Jag var så förtjust i dem att jag som ung tonåring t o m ringde upp delar av bandet och "intervjuade" dem för att slutligen hälsa på en av dem en kall vinterdag i december då jag råkade vara i huvudstaden.

Patrik Wirén sa...

Klart man gillade Krixhjälters! Har skivan i samlingen men måste erkänna att det var extremt länge sen jag lyssnade på den. Är kanske dags snart.