torsdag 9 april 2009

Faith No More till Sverige

Jodå, visst kommer återförenade Faith No More till Sverige. 27 juni uppträder världens bästa Mike Patton och hans gamla band på Peace & Love i Borlänge. Spelningen blir den enda på svensk mark i sommar. Jag misstänker att Zak Tell (Clawfinger) kommer synas i publikhavet.

Andra som kommer till festivalen: Peter Doherty, Henry Rollins, Mötley Crüe och Thåström.

Expressen

11 kommentarer:

Zakdaddy sa...

Jodå, tillåter min plånbok det hela och det inte krockar med någon festival vi ska lira så dyker jag upp där, det kan du räkna med! Är du säker på att det blir den enda Svenska spelningen?

Patrik Wirén sa...

Det är vad som påstås i alla fall. Själv är jag i Frankrike det datumet... Lite synd. Får nog kolla om jag kan se bandet någon annanstans.

David Snusgrop sa...

Tragiskt.

Hoppas alla bojkottar.

Patrik Wirén sa...

Så jävla tragiskt är det väl inte?

David Snusgrop sa...

Jo, precis så tragiskt.

En klibbig spottloska i ansiktet på allt som bandet, kanske historiens mest kompromisslösa mainstreamgrupp, stod för.

Min respekt för Mike Patton har sjunkit mycket, mycket lågt.

Zakdaddy sa...

Ha ha, jag återkommer i ärendet när/om jag lyckas se dom, fram tills dess är jag bara aningens skeptisk men också nyfiken, kan ändå förstå att man efter 10 år utan varann blir lite nostalgisk & vill återknyta med gamla vänner, pengar är ju också trevligt:D!

David Snusgrop sa...

Saknar man sina polare kan man väl ses över en middag och en karaff rödtjut.

Detta är som om Refused drog ut på återföreningsturné sponsrade av Scan och Coca Cola.

Patrik Wirén sa...

David Snusgrop har en poäng + att jag gillar den kompromisslösa inställningen. Du måste gilla FNM väldigt väldigt mycket. Däremot är det INTE samma sak som om Refused drog ut på turné sponsrade av Scan och Coca Cola.

Zakdaddy sa...

Refused sponsrade av Cola & Scan, ja det är nog vad som skulle krävas för att jag skulle släpa mig till ett gig med dom faktiskt, då börjar det ju bli intressant iallafall!:D

Vad gäller att sakna vänner så visst kan man ses över rödtjut men är det vänner som dessutom har en karriärhistoria tillsammans så förstår jag att det kliar i fingrarna, båda av personliga & kommersiella skäl om sådana erbjuds!

Gillar absolut din kompromisslösa inställning, dock är jag för nyfiken på hurvida dom fortfarande har något att erbjuda för att själv kunna vara så militant!

David Snusgrop sa...

"Du måste gilla FNM väldigt väldigt mycket. Däremot är det INTE samma sak som om Refused drog ut på turné sponsrade av Scan och Coca Cola."

Ja, jag gillar FNM oerhört mycket, det går inte många dagar utan att King For A Day spelas på högsta volym i det Snusgropska hushållet.

Argumentet gällde att gå emot sina ursprungliga principer och en korporationssponsrad Refused-turné var det första som ploppade upp i skallen.

Personligen struntar jag i om Refused sponsras av globala företag, men det faktum att de (rent hypotetiskt givetvis) skulle gå emot sina ideal är svårförlåtligt.

Visst, jag förstår att gubbarna kanske nått ett stadie där de börjar bli nostalgiska över svunna tider, men det är ingen ursäkt för att pissa på sitt kulturarv.

Men okej, vad sägs om detta:

Det är som om en Clawfinger-turné finansierad av Sverigedemokraterna, eller en Misery Loves Co-återförening sponsrad av Prozac och rosa enhörningar.

Zakdaddy sa...

Ha ha, vi kanske kan göra ett turnépaket med Refused, Misery och Klåf-Inger, sponsrat av samtliga nämnda företag, som det slutgiltiga beviset på att alla band är ett gäng tveksamma individer som alla har sitt pris!:D

Nåja i mitt fall handlar det i slutändan om att jag gärna vill se dom live igen fast jag egentligen hatar återföreningar, speciellt om det inte ens är nya plattor inblandade i det hela! Känner inte till något om FNM's ursprungliga principer mer än att dom plus typ alla band som någonsin splittras i stundens hetta säger att dom ALDRIG mer ska lira ihop!

Vi får väl se hur tragiskt det hela blir om det ens blir tragiskt, svårt att sia om, kan bara konstatera att min spontana reaktion var tvärtemot vad den brukar vara när ett band återförenas! Det beror nog på att just KFADFFAL är en hörnsten i min värld och att jag så jävla gärna vill stå i moshpitten o skråla med till The gentle art of making enemies igen, nostalgisk gammal gubbjävel som man numera är:D