onsdag 29 april 2009

Himmel å helveteBåde Sydsvenskan och DN gillar Heaven & Hell. Själv är jag mindre imponerad av "The Devil you know" och ger skivan en tvåa i dagens upplaga av Metro.

Bakom namnet Heaven & Hell döljer sig Dio, Iommi, Butler och Appice. Samma sättning som 1981 gav ut ”Mob rules” under namnet Black Sabbath. Men även om 66-årige Dio (som envist fortsätter sjunga om demoner och djävulen) har rösten i behåll så känns bandets trögflytande metal tämligen mossig. ”The devil you know” är självklart kompetent, men snarare nostalgiskt småtrevlig än tung och diabolisk.

Vad gäller övriga skivrecensioner kan jag rekommendera kritiker.se - alla recensioner på ett ställe.
---
På tal om nåt helt annat så har Olle Ljungström brutit båda fötterna. Det blir med andra ord stillasittande spelningar på Rival i morgon och i Göteborg i helgen.
Aftonbladet
---
Stockholm i kväll: Grails (med trummisen från OM) spelar gratis på Lilla Hotellbaren kl 21. Bandet var lysande på Roadburn i helgen, enligt Hjalle.
Lyssna här

4 kommentarer:

Gorillan sa...

Surt för Olle, men det kommer ändå att bli konsert. Förstår om han ställer in.

Hjalle sa...

Grails var dock inte lika bra idag. Förmodligen på grund av den gränslösa skillnaden mellan ljudet och stämningen i stora salen på Roadburn och Lilla Hotellbaren med ständigt spring i dörren intill scenen.

Patrik Wirén sa...

Alltså det där med att använda dörren precis vid scenen, vad handlar det om? Egentligen? Jag såg D Sandström där å då använde man endast dörren i andra änden av lokalen. Det är ju ett betydligt bättre upplägg.

Hjalle sa...

Dörren mot gatan borde naturligtvis låsas så fort de börjar spela. Men egentligen borde de ha kunnat hitta en lösning med scenen i andra änden av lokalen. Det är ju knappast idealiskt att dörrhuset skymmer halva scenen heller. Sjukt irriterande. Kanske därför som inträdet är gratis.