onsdag 15 april 2009

Veckans skivrecensionerMoneybrother
brukar hyllas initensivt av landets kritiker. "Real control" får dock nöja sig med en trea i betyg i både Metro, DN, Expressen och Aftonbladet ("något litet magiskt som inte minst fanns på de två första albumen saknas här"). 4 i City och SvD.
---
The Von Bondies "Love, hate and then there's you" är poppigare än de tidigare plattorna, mne inte mindre bra. Skivan får en trea i betyg av mig i Metro. Sydsvenskan tycker likadant.
---
Skansros självbetitlade debut får bara 2 i DN och 3 i SvD, men 4 i City och Metro ("förvaltar Håkan Hellströms arv väl").
---
Chris Isaaks "Mr Lucky" får en fyra av Malena Rydell i DN och en trea i Aftonbladet och City. Skivan totalsågas i SvD av Lokko.
---
Indiekören The Sweptaways "The Sweptaways show" är nog roligast för körmedlemmarna själva. Skivan ogillas i alla fall av både Metro och DN. City är snällare och höjer betyget ett snäpp.
---
Annat det skrivs om: Mikael Rickfors (3 i DN 4 i SvD), Gui Boratto (5 i DN - "det här är musik som måste spridas"), Willie Nile (3 i DN), Mims (2 i City), Super Furry Animals (4 i SvD) och The Mobile Homes (4 av Strage i DN).

2 kommentarer:

Gorillan sa...

Hur ska de ha det - i papperstidningen får Skansros en två Unnes. Svårt att bestämma sig.

jenny sa...

De vanligtvis så briljanta Super Furries har (tyvärr) gjort sin svagaste platta hittills, och den gode Lokko har faktiskt helt fel om Isaak ;-)