måndag 25 augusti 2008

Wolf Parade till Sverige19 november - Stockholm, Debaser Slussen

Den som var rädd att Wolf Parade inte skulle välsigna oss mer kan nu andas ut. Efter lysande sidoprojekt och experimenterande jamsessioner i Arcade Fires kyrka i Montreal har det lilla mästerverket ”At mount Zoomer” äntligen anlänt till oss hungrande Wolf Paradefans, och för att toppa den lyckan kommer de även och spelar på Debaser den 19 november.

Kanadas popunder har ju varit ett obestridligt faktum de senaste åren, med akter som Hidden Cameras, Broken Social Scene och Death from Above 1979. Wolf Parade är ännu ett exempel på den galna kreativitet och talang som finns att hämta av. Bandet bildades från början för ett förbandsgig för Arcade Fire, men lyckades så bra att det bara var att fortsätta. Inte långt senare signade Isaac Brock (Modest Mouse) dem till det indiekreddiga skivbolaget Sob Pop och det resulterade i storslagen albumdebut och succé med ”Apologies to the Queen Mary” 2005.
Dan Boeckners lysande sidoprojekt Handsome Furs och Spencer Krugs Sunset Rubdown har man kanske hört mer om de senaste åren men nu är ursprunguppställningen återställd och den totala symbiosen av fult, snyggt och underbart finns åter att njuta.

Wolf Parade har en känsla för sin musikhistoria men vill helst ducka påståendet att de håller på med proggrock. Band som Genesis går inte att att dansa till! Och det gör Wolf Parade absolut, även om det kanske blir en egendomlig dans. Desperation, frenesi, känsla och mer känsla!
BILJETTER 145kr + 15 kr serviceavgift (170kr i dörren).

(Luger)

Inga kommentarer: