torsdag 25 september 2008

Fingerspitzengefühl blir Switch opens

Fingerspitzengefühl berättar i ett mejl att de bytt namn. Det har varit på gång ett tag men nu verkar kvartetten slutligen ha enats om att de i fortsättningen vill kalla sig Switch Opens.

"Efter nästan ett decennium av felstavningar, uttalsproblem och fullständig förvirring fick vi nog. Vi insåg att världen aldrig skulle lära sig tyska för att kunna uttala vårt namn. Namnet kom till för många år sedan när bandet i princip var utan ambitioner, men det har vuxit och blivit något helt annat. Vi kommer fortfarande att spela låtar från de två album vi gjort under namnet Fingerspitzengefühl, men hädanefter kommer vi att heta SWITCH OPENS. Namnbytet markerar en ny era för bandet och en ny platta kommer att komma under vintern/våren-09."

Under namnet Fingerspitzengefühl har stockholmsbandet släppt två kritikerrosade skivor på Kooljunk Communications. År 2006 blev andra albumet Happy Doomsday nominerat i kategorin "Bästa metal/punk" på Manifest-galan. Bandet har fått ett rykte som ett starkt, omtumlande liveband och har gjort mängder av spelningar på klubbar och festivaler. De har spelats in och sänts av P3 Live. De har även spelat förband till akter som NEUROSIS, SCARS ON BROADWAY och ENTOMBED. Nu heter de alltså SWITCH OPENS!"

www.myspace.com/theswitchopens

Inga kommentarer: