torsdag 4 september 2008

Residents till Sverige
28 november - Göteborg, Stenhammarsalen
30 november - Stockholm, Kägelbanan

The Residents kommer att ta sin senaste föreställning, THE BUNNY BOY, på världsturné under hösten 2008. Föreställningen kombinerar musik från bandets kommande album, THE BUNNY BOY (Mute/SDR), med filmer från internetserien THE BUNNY BOY, som har premiär i september 2008.

Berättelsen kretsar kring en excentrisk person, “the bunny boy”, vars sökande efter sin saknade bror driver honom till att posta videofilmer på internet som ett “rop på hjälp”. I takt med att berättelsen utvecklas, börjar bunny boy och hans publik att interagera, vilket gör att berättandet tar oväntade och udda vändningar. Bunny Boy överbryggar gapet mellan galenskap och självförverkligande. Han är galen, men älskvärd och snart inser han att hans mål inte är mindre viktigt än att rädda världen från undergång. Det blir en vild resa.

Scenografin, skapad av Chris McGregor (CUBE E, Wormwood, Icky Flix), har en unik “schizofren” layout, som gör att aktörerna kan röra sig mellan det musikaliska, filmiska och teatraliska. Som vanligt när det handlar om Residents överöser man publiken med bilder och ljud och framträdandet utstrålar och har samma kvalitet som en surrealistisk cirkus. Bandet kommer att spela musiken live, medan andra visuella och teatraliska element integreras till en kväll fylld av fängslande och unik underhållning.

Under sin karriär, som sträcker sig över flera årtionden, har The Residents förblivit en gåta lika stor som sfinxen - de har dolt sina liv och musik i ett egensinnigt töcken. Bandmedlemmarna har aldrig identifierat sig själva med namn, har alltid framträtt i förklädnader - oftast smoking, hög hatt och stora ögonmasker - och vägrar att göra intervjuer med media.

(Luger)

Inga kommentarer: