måndag 29 september 2008

Happy?Jävlar vad märkligt.
Fick ett meddelande från ett grekiskt band, Ink, som skriver att de är stora fans av Misery Loves Co och att jag borde kolla upp deras låt "Misery the dream". Så jag går in på deras MySpace-sida och lyssnar. Låten inleds med riffet till gamla Misery-låten "Happy?". Sen kommer sången in och gör någonting helt annat än det jag gjorde. En annan melodi och helt andra ord. En annan låt helt enkelt. Efter det kommer plötsligt refrängen till "Happy?" och förvirrar ytterligare.

Det är alltså ingen cover. I bästa fall kan man kalla det en rätt oförutsägbar hyllning.
Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig, om jag ska bli arg eller smickrad.
Äsch, vad fan. Jag bestämmer mig för att bli smickrad.
Det är ju trots allt rätt kul att nån faktiskt lyssnar på Misery Loves Co 2008.

"Happy?" finns att höra på www.myspace.com/miserystillspeaks

6 kommentarer:

Lady M sa...

Vi lyssnar på Misery loves company.
Det kommer vi nog alltid göra.

Lady M sa...

Vi lyssnar på Misery loves company.
Det kommer vi nog alltid göra.

Patrik Wirén sa...

Tack!

Erik sa...

misery loves co är/var det band som fick mig att börja lyssna på band som NIN och Ministry. För egen del finns det inget svenskt band som betytt så mycket för mig som just MLC. I en samling på över tusen skivor plockar jag fortfarande fram dom 3 fullängdarna med jämna mellanrum! Dock verkar det vara omöjligt att få tag i Happy? epn samt den svinsnygga t-shirten med happy trycket...fan spelningen på arvika glömmer jag aldrig! tack för musiken (främst MLC och även commercial suicide, fastnade aldrig för midas t. dock :D ) ! / Erik

Patrik Wirén sa...

Erik, dina ord värmer.
Tack!
Jag gjorde en sökning och såg att swedmetal.com har Happy för 89 spänn. Du kan säkert hitta den billigare nånstans om du har lite tålamod. Det är ju trots allt bara en minicd. tradera kanske?

beardonaut sa...

Även här snurras det MLC med jämna mellanrum. Mest den första plattan, som förutom att fortfarande krossa har sjukt hög nostalgifaktor. New York 95, säger jag bara.

Blir nog en och annan Misery-dänga på lördag när jag spelar skivor på Tanto.