tisdag 23 september 2008

Releasefest Hello SaferideFoto Mattias Ahlm

Det var en bra kväll i går. Efter god middag hos vänner på Hornsgatan åkte vi till Nalen för att fira Hello Saferides "More modern short stories from...". Annika Norlin höll ett fint välkomsttal och allt kändes sådär familjärt och fint som det inte alltid gör på releasepartyn. Nästan som om man vore någonstans långt från ängsliga Stockholm.
I Östersund kanske?
Träffade en del gamla vänner som jag inte sett på länge. Som albumaktuelle Pelle Carlberg. Sist vi sågs var antagligen i Uppsala för sisådär femton år sedan. Troligtvis sjöng han i Amanda Om Natten medan jag just dragit i gång Misery Loves Co.

Kul att se Andreas Mattsson (Popsicle), som spelade gitarr i Hello Saferide i går, på scen igen. Och bra idé att låta andra tolka Annikas låtar innan hon själv ställde sig på scenen för att spela några av titlarna från "More modern short stories from...".

Jag har en känsla av att hyllningskören kommer vara lika intensiv som tidigare. Det är en bra skiva hon gjort, även den här gången. Expressen har redan recenserat. Per Hägred satte en fyra i fredags och kallar henne den största sensationen från Jämtland sedan storsjöodjuret.
Läs här

4 kommentarer:

Dagger Deb sa...

Är lite kär i Annika, den enda svenska artisten som jag egentligen idoliserar lite, särskilt efter hennes sommarprogram. Och lite avis på dig som fick hänga ut på releasefesten, även att jag hatar såna tillställningar. Det är nu jag vill fråga vad hon sa, vad alla hade på sig och vem som hånglade/fick ligga med vem.

Patrik Wirén sa...

Jag sa hej till Annika och hon sa hej till mig. Sen sa hon från scen att hon var väldigt glad att vi ville komma. Och att låten Anna inte handlar om abort eller missfall.

Finast klädda var Martina och Daniel från hennes skivbolag Razzia.

Tror inte det blev så mycket hångla/ligga. Det var ganska mycket måndag i går. Även i Stockholm. Trots allt.

Dagger Deb sa...

Glädjedödare :)

Patrik Wirén sa...

Jag veeeet. det kommer aldrig bli nån Perez Hilton av mig. Aldrig.