måndag 23 mars 2009

Dansk dynamit

Sedan i lördags bor det en fotograf från Köpenhamn här i radhuset. Hon är här för att träffa reklambyråer, bildbyråer etc. Nyss fick jag tillfälle att fråga hur det står till med den danska musikscenen. Som nyinflyttad i Danmark från London har hon visserligen inte stenkoll på musikscenen i Köpenhamn, men hon har redan uppfattat att de känns rätt off där i hennes nya hemland. Som de alltid gjort alltså.

Men visst har det skapats bra musik även av danskar. Jag tyckte egentligen att Raveonettes album "Lust lust lust" var en rätt klen platta, men låten "Aly, walk with me" är ju bara... helt... fenomenal. En favorit i dj-båset.

Från Danmark.
Faktiskt.

9 kommentarer:

Notan... Tack. sa...

D-A-D! Utan dom hade inte Grande Roses funnits. Men det kanske inte är något positivt...

Johanna sa...

Jag måste säga att jag tycker spelningen var bra, jag var nöjd med låtvalet, och det nyare materialet kändes inte så tokigt heller.
Klart att det inte är Sisters of Mercy som man känner dem från videos och skivor, men föddes man när de hade sin storhetstid har man inte råd att vara så kinkig.
En spelning väl värd att åka på!

Anonym sa...

Apropå dansk musik, du har väl inte glömt Sort Sol? Jävla bra kolsvart rock utan direkt genrekoppling. Artillery och Mercyful Fate är så givna att jag nästan inte ids nämna dem. ;)

/Daniel

Patrik Wirén sa...

Sort Sol är nog det första jag tänker på när det gäller dansk musik. Det hindrar inte att det är förvånansvärt lite musik som kommit från vårt grannland.

HDR-fotografen sa...

Känns som jag får försöka finna deras album.

Mathias sa...

Efter att ha bott i KBH i fem år måste jag säga att kvaliten på dansk musik ökat med ungefär 300 procent under den tiden. Sort Sol och DAD i all ära, men större delen av danska band når aldrig längre norrut än Bunkeflostrand, tyvärr. Men kolla upp Mew, Kashmir, Efterklang, Diefenbach, Swan Lee, Spleen United, Opgang F och Loopy...

Patrik Wirén sa...

Efterklang är en stor favorit. Förstås.

Anonym sa...

För att nu inte tala om Hjertestop, Gorilla Angreb och Amdi Petersens Armé.

Patrik Wirén sa...

Nu börjar det likna nåt. Finns Kloak fortfarande förresten? Nån som vet?